Oh My Brush
február 8, 2023

CSOMAG: Koreai Termékek 2023 + Mi Lesz A Bloggal?

Úgy látom, hogy még mindig bizonytalanság van azzal kapcsolatban, hogy honnan lehet probléma nélkül koreai kozmetikumokat rendelni. Ezért szeretném ma leírni a tapasztalataimat, hátha hasznosnak találjátok. S természetesen megmutatom, hogy mit rendeltem eddig 2023-ban!

Idén két csomagom érkezett eddig. Rendkívül elégedett vagyok mind a két weboldallal: gyorsak, megbízhatók, s nem kell extra költségektől sem félni, mert az áfa már eleve benne van az árban! Ha valamire nagyon gyorsan szükségem van, akkor az iHerb-ről rendelek, mert napokon belül megérkezik a csomag! Nem viccelek. Ledtam a rendelést, másnap feladták, 6 nap múlva pedig már nálam is volt!

Legutóbb ezeket vettem:

Jumiso Yes, I am Toner AHA 5%

Benton Goodbye Redness Centella Gel

Missha Magic Cushion Cover Lasting SPF50+ PA+++

Neutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser With Pro-Vitamin B5 Fragrance-Free

Garnier Whole Blends Oat Delicacy Gentle Shampoo

A hámlasztó tonik összetevőlistája tetszett, s mivel csak 5%-os, ezért akár minden nap is merem használni. Nem igazán csíp, mint egy erősebb kémiai hámlasztó, de így is hatásosnak bizonyult. A Benton gél rendkívül egyszerű, az aloe verás gélekre emlékeztet. Ezt még a férjem is szívesen használja. Az utolsó kettő ugyan nem koreai, de legalább láthatjátok, hogy próbálok nyugati termékeket is kipróbálni (ezeket még nem bontottam fel).

Ha pedig nagy kínálatot és újdonságokat szeretnék, akkor a Yesstyle-tól rendelek. Legutóbb nagyon profik voltak: nem tudom, hogy mit nyomkodtam össze, de ahogy leadtam a rendelést a rendes címemre, valamiért a régire váltott át és még az irányítószám is hiányzott… Gyorsan írtam nekik, pár órán belül meg is oldották a problémát. Először fordult elő velem ilyesmi, de jó tudni, hogy ilyen gyorsan reagálnak. Itt kicsit tovább kell várni a termékekre, de amint az országban van, kapok követési számot, s másnap már meg is érkezik.

A következőket rendeltem most:

Isntree Chestnut BHA 2% Clear Liquid

Isntree Chestnut PHA 5% Clear Cream

COSRX The Vitamin C 23 Serum

Goodal Vegan Rice Milk Moisturizing Cream

moonshot Micro Calmingfit Cushion

romand Han All Fix Mascara

The Saem Saemmul Artlook Eyebrow

ONE THING Idebenoesome 1% Ampoule

peripera Oil Capture Cooling Powder

Ahogy láthatjátok, elfogyott a hámlasztóm. Szerettem volna valami újat kipróbálni, ami kíméletes a bőrhöz, ezért vettem AHA-t, BHA-t és PHA-t is. 🙂 Az Isntree-től eddig szerintem mindent szeretett a bőröm, ezek a hámlasztók sem kivételek. Észrevettem, hogy ha hanyagolom a hámlasztást, akkor “bosszút áll” a bőröm, ezért próbálok megint a rendszerességre törekedni. Az arckrém a szép összetevők miatt került a kosaramba, és szerencsére az állaga is pont olyan, amilyet szerettem volna: könnyű, nem ragacsos, de elég sűrű ahhoz, hogy jól és mélyen hidratáljon. A COSRX C-vitaminos szérumának és a ONE THING ampullának is adni akartam egy esélyt, mert akciósak voltak. Az idebenone egy nagyon ígéretes antioxidánsnak tűnik, az INCI pedig természetesen nagyon rövid és mindenmentes, ahogy azt a márkától már megszokhattuk. A többi nem olyan érdekes, egyszerűen csak szükségem volt pár sminktermékre: szempillaspirál, szemöldökceruza, cushion alapozók, púder.

Az IHERB és a YESSTYLE oldalát tehát szívből ajánlom. Mind a kettő gyors, megbízható és soha nem kell plusz költséggel számolni. A Jolse oldalát ezért nem merem már ajánlani, mert tudom, hogy a magyar posta mindig kifogja a tőlük érkező csomagokat.

Más téma, de a rendszeres olvasókat talán érdekli, hogy:

Mi lesz a bloggal?

Tavaly óta gondolkozom azon, hogy hogyan lehetne a blogolást úgy folytatni, hogy hasznos legyen az olvasóknak és én is élvezzem. A régi módszer sajnos már nem működik. A fotózás, a képszerkesztés és az írás rendkívül időigényes hobbik. Eleve rossz fotós vagyok. Mindig rengeteg fényképet készítek, órákat elszórakozom ezzel… Végül pedig alig tudok pár tűrhető képet kiválasztani. Ebben a bejegyzésben két fényképet láthattok, de összesen 55-öt készítettem. Először fehér háttérrel próbálkoztam, aztán meggondoltam magam, ide-oda járkáltam, kerestem a jobb fényt, hátteret… Nevetséges, hogy ennyi év után se megy ez gyorsabban. Soha nem volt fix helyem, ez pedig megnehezíti a dolgomat. S ez csak egy a sok problémám közül. Bevallom, hogy a bőrápolás és a sminkelés sem érdekel már annyira, mint régen. Évekkel ezelőtt mindig volt valami, amiről többet akartam tudni, amit ki akartam próbálni (új összetevő, módszer, bármi). Mindig tanultam valamit, amit szívesen megosztottam itt veletek is. Ez szerintem az első hobbim, ami mellett ilyen sokáig kitartottam, amit éveken át imádtam. Rendkívül sok időt fektettem bele, millió kozmetikumot kipróbáltam, amikről izgatottan írtam nektek. Manapság már olyan vagyok, mint bárki más: megrendelem azt, amire szükségem van, örömmel próbálok ki néha ezt-azt, de a fényképezőgépet és a képszerkesztőprogramot messzire kerülöm (az instagramot is emiatt hanyagolom). A blogolás egyébként nemcsak időigényes, hanem drága hobbi is egyben. Éveken át egy jó, de drága szerverem volt, ami tavaly már olyan drága lett, hogy inkább szolgáltatót váltottam. Arra viszont nem számítottam, hogy ilyen nagy az adatforgalmam (gondolom a sok kép miatt). Sok régi bejegyzést inkább ki is töröltem, de még ez sem volt elég. Hónap végén mindig jön az e-mail, hogy a limit vészesen közeleg, csomagot kell váltanom. Á, nem akarok panaszkodni, csak szerettem volna, ha tudjátok, hogy a blogolás nem egy egyszerű dolog, ezer apróság tartozik ide, s valódi kihívás néha. 🙂 Ezt le se írtam volna szerintem, de nem szeretném, ha a történelem megismételné önmagát. Amikor a videózást hagytam abba (mert rájöttem, hogy ISZONYATOSAN sok időm rámegy, s már nem szeretem csinálni és célom sincs vele), akkor elég sokáig kaptam olyan üzeneteket, hogy “cserben hagytam” a nézőimet és magyarázattal tartozom. Én kicsit túlzásnak tarottam volna, ha csak emiatt készítek egy utolsó videót, de kommentekben és privát üzenetekben természetesen mindig adtam választ.

Biztos vagyok benne egyébként, hogy kitalálok majd valamit, amivel újra értelmét látom ennek a blognak, de egyelőre nem jön az ihlet (lassan egy éve gondolkozom, de eredmény nélkül). Ha bármilyen ötletetek, tanácsotok lenne a számomra, örömmel hallgatom és előre is köszönöm! 🙂 A lényeg: egyelőre marad az oldal, néha írni is fogok (a Pyunkang Yul termékekkel még adós vagyok!), de tudom, hogy sokan már nem mernek, tudnak vagy akarnak Dél-Koreából rendelni mióta ezek az új szabályok érvényesek az EU-n kívüli csomagokra. Így pedig már nem érzem olyan hasznosnak a blogolást. Addig is szerintem a K-BEAUTY Facebook-csoportomban leszek inkább aktív. Ott saját képek nélkül is beszélhetek a kedvenceimről vagy újdonságokról. Szeretettel várok mindenkit, aki még nem tag. 🙂

A jelenlegi hobbijaim teljesen más kategóriába tartoznak egyébként: többek között rengeteget olvasok (140 könyv tavaly), nyelveket tanulok és tanítok. S ugyan ez a blog már több témaváltást is túlélt (divattal kezdtem, lett belőle smink, egy kis Hollandia/életmód, utána pedig bőrápolás…), jelenleg úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha megtartom így, ahogy van.  Sok régi ötletem egyébként a kukában végezte, amit nagyon sajnálok. Lett volna K-beauty podcast, tanfolyam, még pár könyv is stb., de félkész állapotban maradtak. A koronavírusos időszak és az új EU-s szabályok sajnos keresztbe tettek a blognak. Nagyon rossz volt látni a csoportban, hogy a Magyarországon élő olvasóimnak mennyi fejfájással és utánajárással járt egy-egy külföldi csomag. 🙁 Ha jól vettem észre, akkor a koreai márkák sem ontják már magukból az újdonságokat, inkább a régi termékeknek adnak új nevet és/vagy csomagolást. Szomorú, de a világjárvány ott is megtette a hatását, rengeteg bolt bezárt, illetve az online eladások is visszaestek. A K-beauty már nem olyan, mint pár éve volt.

Ti hogy álltok a K-beauty témával? Használtok még koreai termékeket vagy túl körülményes a rendelés? Remélem, hogy jól vagytok, s bízom benne, hogy a Facebook-csoportban találkozunk majd! 🙂

Legyen szép napotok! 🙂

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)