Oh My Brush
február 10, 2022

Cos De BAHA Azelaic Acid 10% Serum

A Cos De BAHA márka pár éve jelent meg az interneten. Az alacsony árnak köszönhetően hamar népszerű lett a nemzetközi K-beauty rajongók körében (bár koreai márka, de Koreában nem árulják a termékeiket). Szerettem volna azelainsavat venni megfizethető áron, de hamar kiderült, hogy nincs sok választásom. Szerencsére a Cos De BAHA Azelaic Acid 10% Serum minden tekintetben megfelelőnek tűnt.

Mi ez?
A Cos De BAHA Azelaic Acid 10% Serum azelainsavat tartalmaz, ami egy hatásos, de kíméletes összetevő. Pattanásos, pigmentált, rosaceás bőrre szokták leginkább ajánlani. 30 ml.

Összetevők?
Az INCI rövid. Van benne aloe vera, azelainsav (10%), vitaminok (B3 és B5), hialuronsav és pár növényi kivonat. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne.

Hatása?
Színtelen folyadék, illata nincs, hamar és nyomtalanul felszívódik. Lehet látni a képen, hogy a pipettában fehér por volt a folyadék mellett, amikor kibontottam. Érdemes tehát a legelső használat előtt felrázni (azóta kb. minden használat előtt összerázom kicsit a biztonság kedvéért). Természetesen egyáltalán nem irritál, érzékeny bőrre is merem ajánlani. Használtam már azelainsavat régebben is, legelőször kb. 10 éve: a gyógyszertári 20%-os volt, de az akkoriban nem használt, kevés volt, ami nem is csoda. A The Ordinary 10%-osa szimpatikus volt, de az állaga végül zavart, így nem vettem újra. A Cos De BAHA állagára egy rossz szót sem tudok mondani, s hatásosnak is tűnik. Naponta egyszer használom, este szoktam felkenni, s az az igazság, hogy új pattanásom talán nem is votlt azóta, kivéve az az 1-2, ami havi egyszer jön ki a hormonális változások miatt. Ez számomra a csodával egyenlő, mert kb. 4 hónapja nem nyúlok már a Differinhez (retinol pattanásos bőrre). Kíváncsi voltam, hogy mi történik, ha elhagyom ezt a fantasztikus és nagyon hatásos összetevőt, mert nem akartam mindig az USA-ból rendelni. Lekopogom, de úgy tűnik, hogy elég számomra már csak az azelainsav, egy erős B3-vitamin és az AHA/BHA hámlasztó. Speciális diétám nincs, mindent eszek, amit szeretnék, még a tejtermékeket is visszavezettem az életembe, tejet is iszok kb. 10 év után újra… De vissza a termékhez! Komoly pattanások ellen magában szerintem kevés lenne, de úgy tűnik, hogy mindennapos használat mellett fenntartható vele egy viszonylag pattanásmentes állapot. Remélem, hogy a jövőben is elég lesz az azelainsav és a niacinamide, ahogy az utóbbi 3-4 hónapban is hű társaim voltak. A Cos de BAHA verziója olcsó, az összetevőlista is rendben van, érdemes kipróbálni.

(Szerk.: azóta már újra is vettem!)

Kinek ajánlom?
Pattanásos, rosaceás, problémás, pigmentfoltos bőrre. Azoknak, akik egy megfizethető, azelainsavat tartalmazó szérumot keresnek irritáló összetevők nélkül.

LINK:
Cos De BAHA Azelaic Acid 10% Serum JOLSE | | EBAY | | STYLEVANA | | IHERB | | YESSTYLE
A márka kínálatata tele van hasznos összetevőkkel!

Ingredients:
*Aloe Barbadensis Leaf Extract, Propylene Glycol, Azelaic Acid (10%), Polysorbate 20, 1,2-Hexanediol, Propanediol, Panthenol, Niacinamide, Sodium Hyaluronate,*Camellia Sinensis Leaf Extract,*Momordica Charantia Fruit Extract, *Sambucus Nigra Flower Extract,*Leontopodium Alpinum Extract.
*Mark: N.O.I.P 50%

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)