Oh My Brush
november 25, 2021

Dr.Ceuracle 5α Control No-Sebum Sun Lotion SPF50+ PA++++

Mindig érdekelnek azok a kozmetikumok, amelyeknek a csomagolásán megtalálható a “no sebum” kifejezés. Ez Dél-Koreában azt jelenti, hogy mattító, zsíros bőrre készült termékről van szó. Fényvédőből különösen nehéz mattítót találni, ezért kíváncsi voltam, hogy mit tud a Dr.Ceuracle 5α Control No-Sebum Sun Lotion SPF50+ PA++++.

Mi ez?
A Dr.Ceuracle 5α Control No-Sebum Sun Lotion SPF50+ PA++++ egy mattító, fizikai fényvédő, ami visszafogja a faggyútermelést, hidratál és könnyű a bőrön. 50 ml.

Összetevők?
A két fizikai UV-szűrő mellett van benne E-vitamin és pár faggyútermelést szabályozó összetevő (pl.: oleánolsav). Alkohol- és parabénmentes, parfüm van benne.

Hatása?
Fehér színű, híg folyadék finom, visszafogott illattal (virágos, púderes?), amit felvitel után már nem is érzek. Használat előtt fel kell rázni! A felvitel eltart pár másodpercig, de pillanatok alatt megszelídül és tökéletesen “elterül” majd a bőrön. Könnyű, selymes, mattít, de nem szárít, a kombinált bőrömnek elég hidratálást ad. Hamar megszárad, már lehet is rá sminkelni, ha szeretnénk, bár az áll környékén a nap végére már nem néz ki olyan jól a smink (kb. kétszer fordult eddig elő, szerintem túl sok fényvédőt kentem oda). A fehér réteg megmarad, bár világos bőrön nem feltűnő. Egy nagyon vékony réteg színezett púder megoldja ezt a problémát. Kellemes, mintha ott sem lenne, a zsírosabb és a szárazabb területek is ugyanúgy szeretik, tehát szívesen használom, ráadásul nem is fénylik tőle a T-vonalam! Teljesen száraz bőrre szerintem egyszerűbb felvinni (tehát arcmosás után közvetlenül), esetleg érdemes megvárni, míg a tonik, krém stb. felszívódik, ha azt is használunk. Bár ezt szinte a legtöbb fizikai fényvédő esetében elmondhatom. Az az igazság, hogy az árát kicsit sokallom, de sokszor akciós és alternatívát nem is tudok ajánlani. Szerintem ilyen jó állagú, fizikai fényvédővel még nem találkoztam, ami tényleg kellemes zsíros bőrön is.

Kinek ajánlom?
Kombinált, zsíros bőrre. Azoknak, akik a bőrön könnyű, hamar felszívódó, fizikai fényvédőt keresnek, ami egyben a faggyútermelést is szabályozza.

LINK:
Dr.Ceuracle 5α Control No-Sebum Sun Lotion SPF50+ PA++++ JOLSE | | EBAY | | STYLEVANA

Ingredients:
정제수, 징크옥사이드, 사이클로헥사실록세인, 다이실록세인, 부틸옥틸살리실레이트, 티타늄디옥사이드, 부틸렌글라이콜다이카프릴레이트/다이카프레이트, 카프릴릴메티콘, 프로판다이올, 메틸메타크릴레이트크로스폴리머, 실리카, 실론시나몬나무껍질추출물, 라우릴폴리글리세릴-3폴리다이메틸실록시에틸다이메티콘, 스테아릭애씨드, 알루미늄하이드록사이드, 트라이에톡시카프릴릴실레인, 소듐클로라이드, 1,2-헥산다이올, 폴리글리세릴-3폴리다이메틸실록시에틸다이메티콘, 카프릴릴글라이콜, 글리세릴카프릴레이트, 에틸헥실글리세린, 칸디다 봄비콜라/글루코오스/메틸레이프씨데이트발효물, 부틸렌글라이콜, 카프릴로일글라이신, 헥실렌글라이콜, 피이지-60아몬드글리세라이즈, 사코신, 토코페롤, 글리세린, 카보머, 올레아놀릭애씨드, 노르다이하이드로구아이아레틱애씨드, 향료, 포타슘솔베이트

Purified Water, Zinc Oxide, Cyclohexasiloxane, Disiloxane, Butyl Octyl Salicylate, Titanium Dioxide, Butylene Glycol Dicaprylate/dicaprate, Caprylyl Methicone, Propanediol, Methyl Methacrylate Cross Polymer, Silica, Ceylon Cinnamon Bark Extract, Lauryl Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Stearic Acid, Aluminum Hydroxide, Triethoxycaprylyl Silane, Sodium Chloride, 1, 2-hexanediol, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyldimethicone, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Ethylhexyl Glycerin, Candida Bombicola/glucose/methyl Rapeseedate Ferment, Butylene Glycol, Capryloyl Glycine, Hexylene Glycol, Peg-60 Almond Glycerides, Sarcosine, Tocopherol, Glycerin, Carbomer, Oleanolic Acid, Nordihydroguaiaretic Acid, Fragrance, Potassium Sorbate

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)