Oh My Brush
október 20, 2021

PURITO AHA BHA Refreshing Solution

Mindenki tudja, hogy a kémiai hámlasztás rengeteg bőrproblémán segíthet, az arcápolási rutinom fontos részéi a hámlasztók már évek óta (részletesen olvashattok erről a terméktípusról az ingyenesen letölthető e-könyvemben). Eddig 30%-osat használtam hetente egyszer, de meguntam a 15-20 perces várakozási időt, ezért olyat szerettem volna rendelni, amit nem kell lemosni. Ekkor láttam meg a PURITO újdonságát (PURITO AHA BHA Refreshing Solution), ami minden szempontból tökéletesnek tűnt.

Mi ez?
A PURITO AHA BHA Refreshing Solution egy kémiai hámlasztó, ami 7% glikolsavat (AHA) és 2% szalicilsavat (BHA) tartalmaz. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztítja a pórusokat, erősíti a bőr természetes védőrétegét, csökkenti a gyulladást és egészségesen ragyogóbá teszi a bőrt. 100 ml.

Összetevők?
A fehér fűz kérgének kivonata a fő összetevő, ami egyébként természetes BHA. A glikolsav (7%) és a citromsav (0,28) az AHA-hámlasztók közé tartozik, míg a szalicilsav (2%) egy közkedvelt BHA-hámlasztó. Ezek mellett találunk még benne sok hidratálót, pár gyulladáscsökkentőt és antioxidánst. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne.

Hatása?
Színtelen folyadék, az illata eléggé tipikus, szinte az összes eddig használt AHA-hámlasztóm illata ilyen volt. Vizes, ezért sajnos nehezen tudom vattakorong nélkül felvinni, de ha tehetem, akkor a tenyerembe öntöm és az ujjaimat használom vattakorong helyett (így nem pazarolok annyit ebből a szuper termékből, illetve a vattakorongból sem lesz egyből szemét, bár a Purito most már árul mosható vattakorngokat). A 7%-os AHA és a 2%-os BHA gyakori használatra tökéletes, nem is kell lemosni, de azért kezdőknek szerintem nem érdemes heti 1-2 alkalomnál többször használni. Kb. egy-másfél éve az erősebb hámlasztók találhatók meg a rutinomban (20-30%-os AHA + 2% BHA), tehát a kellemetlen érzet nem újdonság már nekem, de ez a Purito… Felvitel után kb. fél percig legalább annyira csíp, mint egy sokkal erősebb hámlasztó, de utána természetesen ez teljesen megszűnik. Valószínűleg eléggé alacsony a pH-értéke, azért reagál így a bőröm, de kémiai hámlasztók esetében ez egyébként is természetes. A bőröm viszont nem pirosodik ki, sőt! Kb. fél-egy óra múlva a tükörbe nézve egy egészségesen ragyogó arc köszön vissza, s a gyulladáscsökkentő ereje nem ismer határokat. Javítja a bőrtónust, s meglepően jól hidratál! Természetesen nem szabad túlzásokba esni, mert a túlhámlasztás kellemetlen, de hetente párszor érdemes elővenni esténként. Értékelem, hogy AHA mellett 2% BHA is található benne, így nemcsak a bőr felszínén lévő elhalt hámsejtektől szabadulunk meg, hanem a pórusokat is tisztán tarthatjuk! Problémásabb bőrre jobbat el sem tudok képzelni, a kedvenc hámlasztóm mostantól, ez nem kérdéses!

Érdekesség: a K-beauty rajongók tudják, hogy Dél-Koreában max. 0,5%-ban engedélyezett a szalicilsav, ezért a 2%-os BHA általában más összetevőt (betain-szalicilát) takar. A Purito viszont a nemzetközi piacot célozta meg, Koreában ez a termék nem kapható, így használhatnak szalicilsavat 2%-ban is.

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik egy gyakran használható, lemosást nem igénylő hámlasztót keresnek, ami AHA mellett BHA-t is tartalmaz, s nagyon hatásos. Lényegében minden bőrtípusra, kivéve persze az érzékeny bőrt, arra a PHA való.

LINK:
PURITO AHA BHA Refreshing Solution JOLSE | | EBAY | | YESSTYLE

Ingredients:
Salix Alba (Willow) Bark Water, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Glycolic Acid (7%), Tromethamine, Water, Salicylic Acid (2%), 1,2-Hexanediol, Sodium Citrate, Arginine, Caprylyl Glycol, Citric Acid (0.28%), Hydroxyacetophenone, Pentylene Glycol, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)