Oh My Brush
június 18, 2021

SOME BY MI 30 Days Miracle Tea Tree Clear Spot Oil

A problémás bőrűek általában szeretik a teafaolajat. Én sem vagyok kivétel. Régebben az iHerb oldaláról rendeltem ilyesmit, de aztán már nem engedte az oldal (gondolom új szabaályok léptek érvénybe), azóta pedig csak ritkán tartok teafaolajat itthon, pedig nagyon szeretem az illatát, a hatását, mindent. A SOME BY MI 30 Days Miracle Tea Tree Clear Spot Oil-nak adtam most egy esélyt.

Mi ez?
A SOME BY MI 30 Days Miracle Tea Tree Clear Spot Oil 15% teafaolajat tartalmaz, amit használhatunk pattanásokra, gyulladt területekre. 10 ml.

Összetevők?
A teafaolaj gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatását mindenki ismeri, rendkívül hasznos, viszont nagy százalékban irritálhatja is a bőrt. Kozmetikumokba higítva kerül, az illata még így is elég erős, meghatározó. 15% teafaolaj (pontosabban 14% teafaolaj és 0,9% teafa-levélkivonat) elég ahhoz, hogy hatásos legyen, ha gyulladásról, pattanásokról van szó. Van még benne B5-vitamin és allantoin is, amelyek szintén nyugtatják a bőrt, csökkentik a gyulladást. Alkoholt tartalmaz.

Hatása?
Színtelen folyadék, az illata tipikus, elég erős, de én kifejezetten szeretem a teafaolaj illatát. Csak a pattanásokra, a problémás területre kenek egy nagyon picit. Ha csak gyulladásról van szó, akkor reggelre teljesen elmúlik a pirosság, nagyobb pattanásoknak több alkalom kell, de szépen kezeli ezeket is. A bőröm jobban szereti, mint pl. a benzoil-peroxidot, a hatásuk az én esetemben eléggé hasonló, de a teafaolaj nem szárít, kíméletesebb és nem is öregíti a bőrt, mint a BP. Ezzel a két összetevővel egyébként úgy vagyok, hogy ha nem muszáj, akkor nem használom egyiket sem, de ha baj van, akkor nagyon jól jönnek. A frissítő illata miatt lábfürdőbe is szívesen teszek pár cseppet, ha sikerül olcsóbb teafaolajat kapnom (pl. a 100%-osak, amelyeket higítani kell). Ez 15%-os, így arcra is megfelelő, ettől erősebbel nem érdemes próbálkozni szerintem. A Differinnek hála mostanában már csak 1-2 pattanás jön elő, azok kezelésére kerestem pár kozmetikumot az utóbbi hónapokban, de csak visszatértem a teafaolajhoz, mert erre mindig számíthatok.

Kinek ajánlom?
Problémás bőrűeknek, pattanások kezelésre, de csak akkor, ha 2-3 darabtól több nem jön ki egyszerre (abban az esetben más, komolyabb összetevőre van szükség).

LINK:
SOME BY MI 30 Days Miracle Tea Tree Clear Spot Oil JOLSE | | EBAY | | YESSTYLE

Ingredients:
Alcohol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, C12-14 Pareth-12, Water, Butylene Glycol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Panthenol, Allantoin.

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)