Oh My Brush
május 14, 2021

elmt Skin Activating Solution

A Wishtrend új márkája az elmt (element), amely a kiváló minőségű összetevőkre helyezi a hangsúlyt. Jelenleg 4 esszencia kapható (Activating, Illuminating, Calming és Exfoliating), amelyek közül kettőt el is küldtek nekem. Ebben a bejegyzésben az elmt Skin Activating Solution a főszereplő.

Mi ez?
Az elmt Skin Activating Solution egy antioxidánsokban, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő anyagokban gazdag esszencia, ami védi és erősíti a bőrt. 150 ml.

Összetevők?
Az elmt esszenciák összetevőlistájára nem lehet panasz! Ebben a zöld tea (58%) mellett bajkáli csukóka kivonat (14,7%) is van. Két nagyon hatásos antioxidánsról van szó. A zöld teát nem kell senkinek bemutatni, a bajkáli csukóka pedig tele van flavonokkal, a kínai orvoslás egyik legfontosabb növénye. Vannak még benne fermentált anyagok, más antioxidánsok, gyulladáscsökkentők és B5-vitamin is. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne. 

Hatása?
A csomagolás ugyan egyszerű, de mégis gyönyörű: a zöld színű üvegek a polcon jól mutatnak, nehezek, szerencsére nem is törnek könnyen (tapasztalatból beszélek, egy pillanatra a szívverésem is megállt, mikor az üvegasztalra ejtettem… :D). Később lehet belőle dekoráció vagy újrahasznosítható, csak be kell dobni a zöld üveget gyűjtő konténerbe. A doboz is újrahasznosított papírból készült szerintem.

Színtelen folyadék, illata nincs, gyorsan és nyomtalanul felszívódik, picit hidratál is. Tonik vagy esszencia is lehet, a bőrhoz kíméletes, minden bőrtípusra el tudom képzelni. Reggelente szeretem használni: a sok antioxidáns miatt kiváló választás fényvédő alá. A zöld tea és a bajkáli csukóka is nagyon jól védi a bőrt az UV-sugárzás hatására felszabadult szabad gyökökkel szemben, amelyekkel a fényvédők nem tudják felvenni a küzdelmet. Nagyon hasznos tehát, érdemes minden nap használni! Én pedig értékelem azt is, hogy ennyire vizes és hamar felszívódik, mert mindig sikerül olyan fizikai fényvédőket kifognom, amelyek nem szeretik, ha bármi más is van a bőrömön (olyankor nehezebben kenhetők és sokkal tovább tart a felvitel), de ez az esszencia nem okoz ilyen problémát. Helyettesíthetem vele a tonikot, az antioxidáns szérumot, a fermentált esszenciát, hiszen fermentált anyagok is vannak benne, s még gyulladáscsökkentésben is számíthatok rá, aminek a pattanásokra hajlamos bőröm veszi nagy hasznát. Egyszerű, de nagyszerű: nem a látványos hatásra koncentrál (arra ott van az Illuminating vagy az Exfoliating solution), hanem észrevétlenül védi, erősíti és nyugtatja a bőrt. Mostanában épp az antioxidánsok, azokon belül is a zöld tea érdekel a legjobban, de a többi összetevő miatt is úgy érzem, hogy “rám szabták” ezt az esszenciát. Igazából mind a négy elmt solution nagyon érdekel, mert a kedvenc összetevőimre koncentrálnak, ráadásul mindegyik “mindenmentes” is egyben!

Kinek ajánlom?
Minden bőrtípusra. Azoknak, akik egy könnyű, gyorsan felszívódó folyadékot keresnek, amelyben sok az antioxidáns, a bőrnyugtató és a fermentált anyag. Fényvédő alá tökéletes, de természetesen este is használható.

LINK:
elmt Skin Activating Solution WISHTREND
Minden elmt solution megtalálható itt
(egyelőre Wishtrend exclusive a márka, de használhatjátok a MAY10OFF kódot, ami 10% kedvezményt ad).

Ingredients:
Camellia Sinensis Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Water, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Water, Butylene Glycol, Glycerin, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Hydroxyacetophenone, Propanediol, Dipotassium Glycyrrhizate, Trehalose, Lactobacillus/ Pear Juice Ferment Filtrate, Lactobacillus/ Punica Granatum Fruit Ferment Extract, Lactobacillus/ Soybean Ferment Extract, Saccharomyces/ Barley Seed Ferment Filtrate, Camellia Sinensis Seed Extract, Panthenol

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)