Oh My Brush
március 11, 2021

SK-II Facial Treatment Essence

A SK-II Facial Treatment Essence-t mindenki ismeri, akit egy picit is érdekel a K-beauty vagy a J-beauty. A márkától már próbáltam a fátyolmaszkokat (SK-II Facial Treatment Mask), amelyek annyira tetszettek, hogy eldöntöttem: végre kipróbálom én is Ázsia kedvenc esszenciáját!

Mi ez?
A japán SK-II Facial Treatment Essence az első és egyben a legnépszerűbb fermentált esszencia az egész világon: 2 másodpercenként eladnak belőle egy üveggel. Ápolja és táplálja a bőrt, illetve segít megakadályozni a ráncok kialakulását. Egy 10 éven át tartó tanulmány alapján még a már meglévő ráncokon és foltokon is segít rendszeres használat mellett. 230 ml.

Összetevők?
A PITERA™ (azaz Galactomyces Galactomyces Ferment Filtrate) egy fermentált anyag, ami egyben NMF (természetes hidratáló elem) is. Tele van tápanyagokkal (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szerves savak stb.), 28 nap alatt látványos eredményeket lehet vele elérni a márka szerint (egészségesebb, szebb bőrt kapunk). 40 éve változatlan a formula, annyira hatásos és népszerű. Az összetevőre Japánban figyeltek fel először: észrevették, hogy a szakéfőzőkben az idősebb munkások arca ugyan ráncos, de a kezük sokkal fiatalabbnak tűnik. Hamarosan pedig meg is született az összetevő, ami az elmúlt évtizedekben meghódította a világot. Alkohol- és parfümmentes, illóolaj sincs benne.

Hatása?
Színtelen folyadék, ami pillanatok alatt felszívódik. Minimálisan hidratál, illatanyag nincs benne, de mégis van egy kis illata a PITERA™ miatt. Ha jobban belegondolok, akkor más termékek esetében soha nem tapasztaltam ezt, azoknak nem volt ilyen illata, pedig rengeteg fermentált esszenciát próbáltam már. Talán ez koncentráltabb? A mini méretű flakonban 30 ml van, ami elég ahhoz, hogy kiderüljön, tetszik-e a bőrünknek (kb. 1 egy hónapra elég), de a hosszú távú hatását természetesen nem fogjuk látni. Az biztos, hogy rendkívül gyengéd a bőrhöz, egyből szebb, ragyogóbb, egészségsebb lesz az arc. A tónusjavító hatása kiváló! Nem lepődtem meg, mert a SK-II fátyolmaszkokat is éppen ezért szerettem annyira. Mivel hidratáló anyagokból kevés van benne (ez persze jó hír, mert ennyi pénzt nem adna ki senki egy kis hidratálásért), ezért magában nem elég. Emiatt nem tudok sokáig gyönyörködni a hatásában, kell még használnom fölé krémet is. Lehet, hogy a lotiont kellett volna megrendelnem, az olcsóbb és valószínűleg hidratálóbb is. Ha tehát valaki “minden az egyben” szérumot keres, akkor ez az esszencia nem jó választás. Nagyon kellemes, igazán hasznosnak találom a rutinomban. Nem hiszen, hogy más összetevővel hasonló hatást tudtam volna elérni másodpercek alatt, igazán meggyőző az, amit a tükörben látok. Más fermentált esszenciákkal összehasonlítva a SK-II verziója jobbnak tűnik. Szívesebben használnám ezt, mint a COSRX, Innisfree vagy a Missha esszenciáját, ha maximum dupla annyiba kerülne. Sajnos az ára ettől sokkal magasabb. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, most már sokkal egyszerűbb lesz véleményt alkotnom más fermentált esszenciákról is. Szerencsére kisebb kiszerelés is kapható szinte minden SK-II termékből, azok közül fogok válogatni a jövőben is.

Kinek ajánlom?
Minden bőrtípusra. Azoknak, akik egészségesebben ragyogó bőrt szeretnének. Akik szeretik a fermentált összetevőket, de még nem találták meg az igazit.

LINK:
SK-II Facial Treatment Essence YESSTYLE | | EBAY

Ingredients:
Galactomyces Ferment Filtrate (PITERA™), Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Water, Sodium Benzoate, Methylparaben, Sorbic Acid

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)