Oh My Brush
március 23, 2021

ISA KNOX Age Focus Phyto Pro-Retinol Eye Cream

35 éves lettem, ezért szerettem volna egy szemkrémet, amiben egy retinol is van. Dél-Koreában az ISA KNOX az egyik leghíresebb, ha retinolról és ráncmegelőzésről van szó, ezért úgy gondoltam, hogy ideje kipróbálni valamit ettől a márkától is. Az ISA KNOX Age Focus Phyto Pro-Retinol Eye Cream szemkrém tűnt a legszimpatikusabbnak.

Mi ez?
Az ISA KNOX Age Focus Phyto Pro-Retinol Eye Cream hidratálja és rugalmasabbá teszi a bőrt a szem környékén, a retinolnak hála pedig ránctalanításban is számíthatunk rá. 30 ml.

Összetevők?
Az interneten található INCI nem mindig tűkrözi a valóságot, de a krém dobozban megtaláltam végül az összes Phyto Pro-Retinol termék összetevőlistáját. Van benne B3-vitamin, több hidratáló, sheavaj, B5-vitamin, E-vitamin, algakivonat, béta-glükán, répaolaj és kivonat, béta-karotin (2 ppm), bazsalikomkivonat (138 ppm), különböző növényi kivonatok (kamilla, rozmaring, lóretekfa, miatyánkcseje, kaméleonlevél, alma, orvosi ziliz stb.), retinol (0,3 ppm), C-vitamin, különböző peptidek (Acetyl Hexapeptide-3, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-3) stb. Alkohol- és parabénmentes, de illatanyagot tartalmaz.

Hatása?
Halványsárga színű krém visszafogott, citrusos illattal, amit csak akkor érzek, ha nagyon közel tartom az orromhoz. A csomagolás nagyon szép és praktikus, de egy prémium minőségű kozmetikumtól ezt el is várhatjuk. A tubusból egyenesen a bőrre viszem fel a krémet, majd ujjal eldolgozom. Egyből felszívódik, nem ragacsos, nem hagy furcsa réteget maga után, nem is fényes. Számomra tökéletes, de szárazabb bőrre valószínűleg kevés lenne magában. Az összetevőlista tele van hasznos hatóanyagokkal: vitaminok, peptidek, növényi kivonatok, retinol és származékai. Utóbbiakból csak egy keveset tartalmaz, így nem kell irritációtól tartani, nyáron is nyugodtan használhatom (csak este, reggel pedig természetesen van rajtam fényvédő). A szemem elég érzékeny, de ez egyáltalán nem irritál, örömmel veszem elő minden nap. Számomra csak a megelőzés a lényeg, illetve az, hogy egész évben tudjam használni. Mélyebb ráncokat nem biztos, hogy képes halványítani, ezért napfoltos, ráncos bőrre inkább nem ajánlanám. Arcra találtam már remek retinolt, ami kifejezetten jó pattanások ellen, talán még ránctalanít is, de ezt nem kenhetem szemkörnyékre. Nagyon hasznosnak találom ezt a krémet, mert az átlagos szemkrémektől kicsit többet szerettem volna, de az erős retinoloktól megkímélném még ezt a területet. Negatívumot nem tudok írni, mert pontosan azt kaptam, amit vártam.

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik egy olyan szemkrémet keresnek, ami segít a ráncmegelőzésben, de még nem tartalmaz túl erős hatóanyagokat, ezért gyengéd a bőrhöz. Szerintem 30 felett bárkinek szuper, de nagyon száraz bőrre valószínűleg nem lesz túl hidratáló/tápláló.

LINK:
ISA KNOX Age Focus Phyto Pro-Retinol Eye Cream JOLSE | | EBAY

Ingredients:

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)