Oh My Brush
november 24, 2020

Sooryehan Ginseng Essence

A ginszenget Ázsiában többek között ráncmegelőzésre is használják. Egy igen drága összetevő, emiatt eddig még csak pár termékhez volt szerencsém. Pár hónapja viszont felfedeztem a Sooryehan márkát, örömmel láttam, hogy náluk sokkal kedvezőbb áron is találok ilyesmit. A Sooryehan Ginseng Essence került végül a kosaramba az ára és az összetevőlista miatt.

Mi ez?
A Sooryehan Ginseng Essence ginszenget tartalmazó anti-aging esszencia. A Ginsenoside 33 koncentrátum a bőrt egészségesebbé, rugalmasabbá teszi, hidratál, de nem ragacsos. A márka különösen büszke arra, hogy nem az átlagos, koreai ginszenget használják, hanem a Koreai-félsziget legmagasabb hegyéről, Csiriszanról szerzik be az összetevőt. Ez értékesebb, hatásosabb és természetesebb, a vadginszenghez hasonló. 50 ml.

Összetevők?
A ginszeng mellett a következőket emelném ki: barnamoszat, B5-vitamin, goji bogyó, kínai kúszómagnólia, egynyári üröm, zöld tea, kakaóbab, fermentált lactobacillus, béta-glükán, növényi szkvalán, adenozin, sheavaj, ceramid stb. Alkohol- és parabénmentes, illatanyagot, parfümöt tartalmaz.

Hatása?
Nem egy átlagos esszencia, egyáltalán nem vizes, inkább sűrű, mint egy szérum! Az illata gyógynövényes, csak felvitelkor érzem. Általában 2-3 pumpányit viszek fel, ez egész arcra elég, még a nyakra is jut egy kevés. Mélyen hidratál, nem nehéz még az én zsíros bőrömön sem, csak kevés olaj van benne, annyi kell a bőrnek. A sűrű állaga és a remek hidratáló hatása még a koreaiakat is meglepi sokszor, a koreai vélemények szinte mindig ezt említik meg először. Picit ragacsos csak, egyáltalán nem zavaró, de egyébként sem érezhető, ha kenünk még rá mást is (pl. reggel fényvédő, este pedig arckrém stb.). Ha megnézzük a leírás 3. pontját, akkor láthatjuk, hogy a bőrre különösen jól tapadó formulát akartak készíteni, ami tartósan hidratálja a bőrt. Koreában ez hatalmas pozitívumnak számít, a Sooryehan képet is mutat róla (a linkre kattintva úgyis megtaláljátok majd), de láthattatok már hasonlót más márkáknál és termékek esetében is.

Feltölti a ráncokat, puhítja a bőrt és simábbá teszi, de természetesen a ginszeng lényege a rendszeres használatban rejlik. Először a maszkokból rendeltem párat, kíváncsi voltam az illatára és a hatására, de azok nagyon hamar meggyőztek, magabiztosan rendeltem meg az esszenciát is. Nagyon elégedett vagyok vele, csak az zavar, hogy nem látom, hogy pontosan mennyi van még benne, de a gyönyörű csomagolás megér ennyi bosszúságot! 🙂 Tökéletes szerintem az én korcsoportomnak, de szerencsére már összehasonlítási alapom is van! Ha ginszengről van szó, akkár az első számú márka a Sulwhasoo, de az ár miatt én csak mini termékeket mertem rendelni. A hatás és az állag nagyon tetszett, de néhány Sulwhasoo termék illata számomra túl erős, már-már kellemetlen. A Sooryehan esetében szerencsére ilyesmiről szó sincs, a gyógynövényes illat sokkal természetesebb és visszafogottabb a Sulwhasoohoz képest, hamarabb elillan. A Sooryehan pedig sokszor akciós, így a Sulwhasoo árának töredékéért kaphatunk valami nagyon hasonlót.

Kinek ajánlom?
Normál, kombinált, száraz bőrre, a 30-50 közöttieknek a legjobb valószínűleg. Azoknak, akik szeretnének ginszenget tartalmazó esszenciát/szérumot, de a közkedvelt luxusmárkákat drágának találják. 

LINK:
Sooryehan Ginseng Essence JOLSE | | EBAY

Ingredients:
정제수, 글리세린, 디프로필렌글라이콜, 피이지/피피지/폴리부틸렌글라이콜-8/5/3글리세린, 글리세릴폴리메타크릴레이트, 디메치콘, 1,2-헥산디올, 갈조추출물, 부틸렌글라이콜, 피이지-150, 판테놀, 프로필렌글라이콜, 비스-피이지-18메칠에텔디메칠실란, 메칠트리메치콘, 페닐트리메치콘, 진세노사이드, 인삼추출물(2,000ppm), 홍삼추출물, 구기자추출물, 오미자추출물, 산수유추출물, 지황추출물, 광곽향잎추출물, 행인추출물, 복령추출물, 모과추출물, 감나무잎추출물, 육계추출물, 애엽추출물, 감국추출물,녹차추출물, 송이버섯추출물, 생강추출물, 초피나무열매추출물, 백출추출물, 귤껍질추출물, 지실추출물, 고본추출물, 녹두추출물, 캐럽콩추출물, 괄루근추출물, 베타-글루칸, 락토바실러스발효물, 강황추출물, 카카오추출물, 아데노신, C14-22 알코올, 식물성 스쿠알란, 마카다미아씨오일, 트리에칠헥사노인, 하이드로제네이티드레시틴, 아라키딜글루코사이드, 쉐어버터, 글리세릴스테아레이트, 스테아릭애씨드, 세라마이드엔피, 콜레스테롤, 피이지-100스테아레이트, 피이지-10레이프씨드스테롤, 글리세레스-20, 사이클로펜타실록산, 디메치콘올, 폴리메칠실세스퀴옥산, 피이지-60하이드로제네이티드캐스터오일,소듐폴리아크릴레이트, 알진, 카보머, 아크릴레이트/C10-30알킬아크릴레이트크로스폴리머, 트리소듐이디티에이, 트로메타민, 황색4호, 황색5호, 향료, 시트랄, 시트로넬올, 리모넨, 제라니올, 리날룰

Fordítás:
Purified Water, Glycerin, Dipropylene Glycol, Peg/ppg/polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Glyceryl Polymethacrylate, Dimethicone, 1,2-hexanediol, Brown Algae Extract, Butylene Glycol, Pg-150, Panthenol, Propylene Glycol, Bis-pg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Methyl Trimethicone, Phenyl Trimethicone, Ginsenosides, Panax Ginseng Root Extract (2,000 Ppm), Red Ginseng Extract, Lycium Chinense Fruit Extract, Schisandra Chinensis Extract, Cornus Officinalis Fruit Extract, Rehmannia Extract, Pogostemon Cablin Leaf Extract, Prunus Armeniaca Kernel Extract, Poria Cocos Extract, Chaenomeles Sinensis Fruit Extract, Diospyros Kaki Leaf Extract, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Artemisia Leaf Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tricholoma Matsutake Extract, Zingiber Officinale Root Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract,atractylodes Macrocephala Root Extract, Citrus Unshiu Peel Extract, Poncirus Trifoliata Fruit Extract, Angelica Tenuissima Root Extract, Phaseolus Radiatus Seed Extract, Ceratonia Siliqua Fruit Extract, Trichosanthes Kirilowii Root Extract, Beta-glucan, Lactobacillus Ferment, Curcuma Longa Root Extract, Theobroma Cacao Extract, Adenosine, C14-22 Alcohols, Squalane, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Triethylhexanoin, Hydrogenated Lecithin, Arachidyl Glucoside, Shea Butter, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Ceramide Np, Cholesterol, Peg-100 Stearate, Peg-10 Rapeseed Sterol, Glycereth-20, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Polymethylsilsesquioxane, Pg-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Polyacrylate, Algin, Carbomer, Acrylate/c10 -30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium Edta, Tromethamine, Tartrazine, Sunset Yellow Fcf, Fragrance, Citral, Citronelol, Limonene, Geraniol, Linalool

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)