Oh My Brush
november 5, 2020

LION Pair Acne Cream W

A LION Pair Acne Cream W az egyik legismertebb, legnépszerűbb pattanás elleni krém Japánban. Az ára alacsony, a gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig kíváncsivá tett. Nyáron még kapható volt a kisebb és a nagyobb méretű tubus is a Yesstyle-on, én a nagyobbat választottam.

Mi ez?
A LION Pair Acne Cream W egy egyszerű, kevés összetevőt tartalmazó krém, ami segít kezelni a pattanásos bőrt. A japánok kedvence már sok-sok éve. 14 g vagy 24 g.

Összetevők?
A két “sztárt” ibuprofen piconol (3%) és isopropyl methylphenol (0,3%) néven találjuk meg az összetevőlistában. Az egyik gyulladáscsökkentő, a másik pedig antibakteriális, tehát megöli a P.acnes baktériumot, akárcsak a benzoil-peroxid, csak nem szárít és nem irritál.

Hatása?
Fehér színű krém, ami hamar felszívódik, nem ragacsos, nem marad fényes utána a bőr. Parfüm ugyan van benne, de nem lehet benne sok, mert az illatanyagmentes termékek kicsit “büdös” illatát érzem csak, tehát magukat az összetevőket. Minimálisan hidratál, nem az a feladata, hiszen csak a pattanásra és a környékére kell felvinni. Ezt nem tudtam, ezért egész arcra használtam egy jó ideig. A gyulladáscsökkentésre nagyon kíváncsi voltam, megelőzésre szerettem volna használni, de a márka szerint jobb a már meglévő pattanásokra kenni, amik így hamarabb gyógyulnak. A fém tubus nem a kedvencem, adagolni nehezebb: ha egy kicsit jobban megnyomom a kelleténél, akkor bizony nincs mit tenni, a krém kijön és valahova fel kell kenni… A gyulladáscsökkentő hatása nem túl erős, csodát nem kell várni tőle, de sokkal hasznosabb számomra, mint a mostanában nagyon népszerű tapasztok, amiket pattanásokra kell tenni. Ez láthatatlan, tartósabb és hatásosabb is. A nagyobb (mély, piros) pattanásokkal szemben gyenge sajnos, de a kisebbek gyorsabban gyógyulnak hála neki. Nem a legfontosabb összetevő, ha pattanásokról van szó, de BHA, C-vitamin, adapalen stb. mellé nem rossz!

Kinek ajánlom?
Kiegészítő kezelésként használhatják a pattanásos bőrűek. 

LINK:
LION Pair Acne Cream W 14g YESSTYLE | | EBAY
LION Pair Acne Cream W 24g EBAY
Yesstyle-on most épp nincs készleten, de eBay-n is megtalálható ingyenes postázással.

Ingredients:
Active: Ibuprofen Piconol (3%), Isopropyl Methylphenol (0.3%)
Inactive: Stearyl Alcohol, Polysorbate 60, Disodium Edetate, Paraben, Diisopropanolamine, Octyldodecanol, 1,3 Butylene glycol, Carboxyvinyl Polymer, Fragrance

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)