Oh My Brush
november 10, 2020

Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion

Egy újabb japán termék a blogon! 🙂 Több Hada Labo lotion-t is próbáltam már: először a kéket, amiben folthalványító arbutin van, aztán a retinolt tartalmazót, illetve a hialuronsavasat is nagyon szerettem. Most a prémium termékcsaládból választottam azt, amelynek a feladata a folthalványítás, de ebben már tranexámsav van: Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion.

Mi ez?
A japán Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion egy hidratáló tonik, amely segít megelőzni és halványítani az UV-sugárzás okozta foltokat. Tranexámsavat, vitaminokat és nano méretű hialuronsavat tartalmaz, amelyek könnyebben eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe is. A Light és a Moist verzió közül választhatunk, a Light könnyebb, én ezt választottam. 170 ml.

Összetevők?
Az INCI nagyon rövid. A folthalványító tranexámsav mellett van benne C-vitamin (MAP), E-vitamin és hidratáló hialuronsav. Alkohol- és parfümmentes, illóolajokat sem tartalmaz. 

Hatása?
Ez tehát a Light verzió, ami egy hidratáló tonik, hamar felszívódik. A fehér színű folyadéknak nincs illata, nem ragacsos, nem lesz tőle fényes a bőr, egyszerű, de nagyon kellemes, épp erre számítottam az összetevőlista alapján. A tenyerembe öntöm és úgy viszem fel, de persze vattakorongot is lehet használhatunk, ha úgy kényelmesebb. A flakon nagy, 170 ml-es, így hónapokig elég lesz még rendszeres használat mellett is! Gyengéd a bőrhöz, stabil C-vitamin fajtát találunk benne, tehát nem is kell hűtőben tárolni, nem fog oxidálódni. Van nagyon vékony, szivacsos “vattakorongom”, amiből egyszerűen DIY arcmaszkot varázsolhatunk. A japánoktól tanultam el ezt, de én nem egész arcra, hanem csak a problémás területekre koncentrálok: egy-egy vattalap az arcon két oldalára, ahol a foltok vannak. Nem véletlenül kapható tehát minden japán lotion ilyen nagy flakonban, ezeket fátyolmaszkok helyett is lehet használni. Azt sajnos nem tudom, hogy pontosan mennyi tranexámsav van benne, de egy tonikban túl sok nem lehet szerintem. Mindennapos használatra ajánlom, a napfoltokat, szeplőket halványíthatjuk vele, ezekre különösen hajlamosak a japánok. Az én piros, pattanás után maradt foltjaimra sem rossz, de szerintem magasabb százalékban lenne igazán hasznos számomra a tranexámsav. Egy biztos, ez egy remek tonik, hidratál és egységesíti a bőrképet hosszú távon. Hasonló terméket Angliából is lehet rendelni a The Inky List márkától, de csak 30 ml-es, viszont tudjuk, hogy 2% tranexámsavat tartalmaz.

Kinek ajánlom?
Minden bőrtípusra, de főleg azoknak, akik apró, barna foltokat (PIH), szeplőket szeretnének halványítani és megelőzni. 

LINK:
Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion  YESSTYLE | | EBAY

Ingredients:
Active Ingredients: Tranexamic Acid
Inactive Ingredients: Water, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Tocopherol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid (Nano Hyaluronic Acid), Sodium Hyaluronate, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Diglycerin, Hydrogenated Lecithin, PEG-8, PEG-30, Polysorbate 20, Styrene/​Vp Copolymer, Citric Acid, Methylparaben

Viki szerint:

Támogasd az oldalt!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)