Oh My Brush
november 2, 2020

Formotopia BFFECT Niacinamide 10% + Matrixyl 2%

A tajvani Formotopia márkát a Yesstlye kínálatában fedeztem fel a nyáron. Több termékük is nagyon tetszett, de végül hármat rendeltem meg, mert ezeket egyből fel tudták adni, a többi nem volt készleten (ettől függetlenül rendelhető az ilyen termék is, csak várni kell rá). Ma a Formotopia BFFECT Niacinamide 10% + Matrixyl 2% szérumról lesz szó.

Mi ez?
A Formotopia BFFECT Niacinamide 10% + Matrixyl 2% szérum 10% B3-vitamint és peptideket tartalmaz (2%). Nyugtatja a bőrt, halványítja a foltokat, ráncokat és a tág pórusok méretén is javít. 30 ml.

Összetevők?
10% B3-vitaminon kívül találunk benne hidratálókat, gyulladáscsökkentőt és két peptidet. Ezek serkentik a kollagéntermelődést, felgyorsítják a sebgyógyulás folyamatát és kisimítják a kisebb ráncokat. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne.

Hatása?
Színtelen, vizes folyadék, illata nincs. Egyből felszívódik, éppen ezért tetszik: bármit kenhetek fölé, sminkelhetek rá. Kíméletes, soha nem pirosodott ki még tőle a bőröm, amit pl. a The Ordinary Niacinamide szérumról nem tudok elmondani (arra sminkelni sem tudtam). Már évek óta használok B3-vitamint, nagyon szeretem, mert más hatóanyagokhoz képest sokkal gyengédebb, mégis hatásos. Erősíti a bőrömet, halványítja a foltokat és a pórusok is kisebbek lesznek, de ehhez persze rendszeres használat kell. A formula miatt tetszik leginkább, észre sem veszem, hogy a bőrömön van, a hozzáadott peptid pedig csak hab a tortán. Reggel és este is elő lehet venni, könnyen beépíthető a rutinba. Kezdőknek általában gyengébb niacinamide szérumokat javaslok először, a 10% egyeseknek sok lehet kezdésnek, de ez szerintem nem okozna problémát még érzékenyebb bőr esetében sem. Ha a cinket nem érezzük szükségesnek (The Ordinary) vagy arbutin (TIAM) helyett inkább peptideket szeretnénk viszontlátni a formulában, akkor ez az egyszerű, de nagyszerű szérum szuper választás.

Kinek ajánlom?
Minden bőrtípusra. Azoknak, akik erősebb, egészségesebb bőrt, kisebb pórusokat szeretnének, s cél a folthalványítás és a ráncmegelőzés.

LINK:
Formotopia BFFECT Niacinamide 10% + Matrixyl 2% YESSTYLE

Ingredients:
Aqua, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, Carbomer, Xanthan Gum, Polyglycerin-10, Polysorbate 20, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Sclerotium Gum, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Allantoin

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)