Oh My Brush
október 13, 2020

Shiseido Senka Perfect Cleansing Foam

Nyáron rendeltem a Yesstyle oldaláról pár japán és tajvani kozmetikumot. A Shiseido Senka Perfect Cleansing Foam Ázsia kedvenc habzó lemosója már évek óta, amit végre én is kipróbáltam.

Mi ez?
A Shiseido Senka Perfect Cleansing Foam egy japán arclemosó, amivel a kapott hab szinte egy “párnát” hoz létre, ami védi a bőrt arctisztítás közben a kiszáradástól. Eltávolítja a faggyút, szennyeződést, elhalt hámsejteket. 120 g.

Összetevők?
Nem túl érdekes, nem is különleges, a japán termékekre jellemző egyszerű, rövid összetevőlista jellemző erre is. Pár hidratálón, selyemproteinen kívül mást nem tudok kiemelni. Van benne alkohol és parfüm is.

Hatása?
Sűrű, fehér színű krém virágos illattal. Csak egy nagyon pici kell belőle, s máris olyan habot kapunk, amit még nem láttunk soha! Nem az a tipikus, nagyon habzó lemosó, hanem a hab rendkívül sűrűvé válik, ahogy a két tenyerünket összedörzsöljük. A japánok nem viszik fel egyből a lemosót a bőrükre, hanem inkább a keletkezett habbal mosnak arcot. Természetesen nagyon jól tisztít, cserébe szárít is egy kicsit, száraz bőrre semmiképp nem ajánlanám. Valószínűleg magasabb a pH értéke, de ezt nem tudom mérni. Reggelente egy kicsit soknak érzem, ezért próbálok csak egy nagyon keveset használni, ami nem egyszerű a csomagolás miatt: elég nagy a lyuk, így nehezebb adagolni. Este viszont nagyon jól jön, mindig számíthatok rá, biztos lehetek benne, hogy nem marad smink, fényvédő, faggyú, szennyeződés a bőrömön. Nem irritál, viszont nem árt utána tonikot használni, ami visszaállítja a bőr pH-értékét. Az ára baráti, annyira kevés kell belőle, hogy hónapokig tudom majd használni, a pihe-puha habbal pedig öröm arcot mosni. A kedvenc japán arclemosómat nem taszította le a trónról, annak a pH értéke és az INCI-je is szebb, árban is hasonló, de a Shiseido jobban tisztít.

Kinek ajánlom?
Zsírosabb bőrűeknek, akik egy jól habzó, jól tisztító arclemosót keresnek.

LINK:
Shiseido Senka Perfect Cleansing Foam YESSTYLE | | EBAY

Ingredients:
Water, Stearic Acid, PEG-8, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Glycerin, Lauric Acid, Alcohol, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate SE, Polyquaternium-7, Fragrance, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Sodium Metabisulfite, Sodium Hyaluronate, Sericin, Sodium Acetylated Hyaluronate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Silk

Támogasd az oldalt!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)