Oh My Brush
szeptember 15, 2020

TIAM My Signature Red C Serum

2020 számomra a C-vitaminról, pontosabban az aszkorbinsavról szólt. Újra “felfedeztem” a C-vitamint, rájöttem, hogy túlságosan hasznos, ahhoz, hogy ne legyen a rutinomban biztos helye. A TIAM neve évekkel ezelőtt O.S.T. volt, akkoriban még csak egy C-vitamint tartalmazó szérummal rendelkeztek, ami viszont nagyon népszerű volt, én is használtam. Azóta is kapható, de van egy új verziója, ami a TIAM My Signature Red C Serum nevet kapta. 20%-os aszkorbinsav, nagyok voltak az elvárásaim!

Mi ez?
A TIAM My Signature Red C Serum halványítja a foltokat, javítja a bőrképet, segít megelőzni a ráncokat, B12-vitaminnal nyugtatja a bőrt, s erősíti a bőr természetes védőrétegét. 30 ml.

Összetevők?
A legfontosabb: 20% aszkorbinsavat tartalmaz, ami a C-vitamin instabil, de nagyon hatásos formája. Emellett van még benne több hidratáló (pl.: hialuronsav, béta-glükán), antioxidánsok (még egy C-vitamin, glutation), B12 és B5-vitamin, zöld tea stb. Tartalmaz alkoholt és illóolajat (narancs).

Hatása?
Piros színű folyadék, az illata (alkohol és narancs) hamar elillan. Nem olajos, egyből felszívódik, de picit ragacsos marad a bőr. Ugyan kombinált-zsíros bőröm van, mégsem zavar, mert vizes az állaga, olajok nincsenek benne, nem nehéz. Az aszkorbinsav az alacsony pH értéket szereti, ezért csíphet felvitelkor, ami teljesen természetes, de éppen ezért fontos, hogy száraz bőrre vigyük fel! Kb. 3 hónapja bontottam fel, hűtőben tárolom a dobozában, az oxidáció jeleit nem mutatja, ami szuper: az aszkorbinsav ritkán bír ki pár hónaptól többet, elkezd besárgulni, oxidálódni. Ezzel tehát ilyen probléma nincs, bár a hűtő és a doboz sokat segít szerintem.

Aszkorbinsavból a 20% számít a leghatásosabbnak (lehetne persze koncentráltabb, de akkor már nagyobb az irritáció veszélye), viszont nem árt szerintem, ha már ismeri a bőr az összetevőt, ezért érdemes 10-15%-os szérumokkal kezdeni inkább. Manapság már minden nap tudom a 20%-osat használni, aminek nagyon örülök, mert egy remek antioxidánsról van szó, nagyon fontos a bőr számára, sok problémára kínál megoldást. (A C-vitaminről bővebben itt írtam). Az alkohol és az illóolaj ebben nem zavar, soha nem pirosodott ki tőle a bőröm, pedig minden nap használom reggel vagy este. Rendkívül elégedett vagyok vele, sokat javított a bőröm állapotán, nagyon jól kiegészíti a másik két kedvenc összetevőmet (10% B3-vitamin és a retinol a Differin gélben). Az arcom két oldalán már nem jönnek elő pattanások hónapok óta, ami számomra a csodával egyenlő, egyedül az államon lévő pattanásoktól kell már csak megszabadulnom! A foltok lassan halványulnak, mintha a pórusok sem lennének olyan tágak, de ami a legfontosabb: egészségesebbnek érzem a bőröm. Ugyan az AwakeAsleep szérumot akartam újravenni, de örülök, hogy ki mertem próbálni az erősebb TIAM szérumot is: ez ugyan kicsit jobban csíp pár másodpercig, de ennek még jobb az állaga, picit hatásosabb is szerintem, s ugyan 20%-os, de mégis tudom minden nap használni. Évekig próbáltam olyan C-vitamin szérumot keresni, amiben nem aszkorbinsav van, mert más C-vitamin fajták stabilabbak, így tovább használható egy-egy termék, de igazán jót nem találtam.

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik nem kezdő bőrápolók, akiknek a bőre ismeri az aszkorbinsavat. Azoknak, akik hatásos szérumot keresnek, ami szebb bőrképet, egészségesebb bőrt ad, halványítja a foltokat, védi a bőrt a környezeti ártalmaktól, s persze a ráncmegelőzésben is hasznos stb., ha az alkohol és az illóolaj nem probléma (érzékeny bőrre egyébként sem ajánlanám az aszkorbinsavat nagy koncentrációban).

LINK:
TIAM My Signature Red C Serum JOLSE | | EBAY | | YESSTYLE

Ingredients:
정제수, 아스코빅애씨드, 에탄올, 소듐락테이트, 글리세린, 1,2-헥산디올, 에칠아스코빌에텔, 글루코오스, 부틸렌글라이콜, 피이지-60 하이드로제네이티드, 캐스터오일, 소듐하이알루로네이트, 하이드록시아세토페논, 잔탄검, 디에톡시에칠석시네이트, 글루타티온, 사이아노코발라민, 오렌지껍질오일, 판테놀,락토바실러스/황금추출발효여과물, 녹차추출물, 베타-글루칸

Fordítás:
Purified Water, Ascorbic Acid, Ethanol, Sodium Lactate, Glycerin, 1,2-hexanediol, Ethyl Ascorbyl Ether, Glucose, Butylene Glycol, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hyaluronate, Hydroxyacetophenone, Xanthan Gum, Diethoxyethylsuccinate, Glutathione, Cyanocobalamin, Orange Peel Oil, Panthenol, Lactobacillus/golden Extract Fermented Filtrate, Green Tea Extract, Beta-glucan

Viki szerint:

Támogasd az oldalt!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)