Oh My Brush
augusztus 24, 2020

Írtam Egy Könyvet A Koreai Szépségápolásról!

Nem gondoltam volna, hogy ezt egyszer leírhatom ide, de ma már elmondhatom, hogy elkészült az első könyvem! Mi másról is szólna, mint a K-beauty, azaz a koreai szépségápolás. Hamarosan elérhető lesz, addig is jöjjenek a részletek! 🙂

Nem is húzom az időt, a könyv címe: K-BEAUTY Koreai szépségápolás kezdőknek. Azoknak szól, akik szeretnének betekintést nyerni a koreai szépségápolás világába. Majdnem 2000 bejegyzés van a blogon, van tehát miből válogatni, ha valakit érdekel a téma, de egy könyv sokkal jobb információforrás, a lényeg megtalálható így egy helyen. Nagyon sokszor hallom a következő mondatot: “Érdekelne a koreai bőrápolás, de nem tudom, hogy hol kezdjem!” Ott van persze a HASZNOS menüpont a leghasznosabb posztokkal, de nem mindenki akar egyből fejest ugrani a mélyvízbe.

Ahogy már írtam korábban, a karantén alatt sikerült új külsőt varázsolni az oldalnak, illetve eldöntöttem, hogy befejezem a könyvet, amit már évek óta tologattam ide-oda. 2016-ban kezdtem el írni, de abbahagytam, amikor már szinte majdnem kész volt. Mindig is zavart, hogy félbehagytam, 2020-ban pedig elővettem megint, leporoltam, ami azt jelentette, hogy újraírtam pár helyen, illetve a hiányzó részeket is pótoltam. Az az igazság, hogy az írás része a legegyszerűbb. RENGETEG munka van egy könyvvel, ha saját magunk akarjuk kiadni. Borító, illusztrációk, szerkesztés, kiadási módok, csupa olyan dolog, amihez nem értek, de muszáj volt beleásnom magam a témába, hiszen minőségi terméket akartam kiadni a kezeim közül. Mindig problémába botlottam még akkor is, amikor már azt hittem, hogy túl vagyok a nehezén: akárhányszor elmentettem a könyvet, soha nem úgy nézett ki, mint szerettem volna. Így minden sokkal tovább tartott, mint elképzeltem.

Mindig is e-könyvben gondolkoztam, ezért egyértelmű volt, hogy a szövegen lesz a hangsúly. Szerettem volna, ha e-könyv-olvasón, laptopon, telefonon stb. is ugyanolyan élményt adna a könyv, ezért több verziót készítettem: epub, mobi és pdf.

Miről is lesz szó pontosan a könyvben? A koreai kozmetikumok térhódításáról, a koreai szépségideálról, márkákról, rutinról, összetevőkről, sminktermékekről, s arról, hogy hogyan gondolkoznak Dél-Koreában a szépségápolásról. Érdekes és hasznos témák váltogatják egymást, lényegretörő szerettem volna lenni. Összefoglalom azt, amit érdemes tudni, hiszen olyan kevés információ található meg az interneten magyarul.

Valószínűleg szeptember első napjaiban jelenik majd meg! A blogra felkerül majd egyből, illetve a hírlevélre feliratkozók is elsőként értesülnek majd mindenről. Az ára nagyon baráti lesz, a blog olvasói pedig kapnak majd egy kuponkódot is! 🙂

Az elmúlt 8 év számomra szinte csak Koreáról szólt. Sokat tanultam tőlük, a Koreában töltött hetek és tapasztalatok is mély benyomást tettek bennem, mindezt pedig szerettem volna átadni másoknak is a könyv segítségével. Remélem, hogy sok hasznos és érdekes dolgot találtok majd a sorokat olvasva. Én nagyon izgatott vagyok! 🙂

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)