Oh My Brush
május 1, 2020

AwakeAsleep Pure Vitamin C 15% Serum

Az AwakeAsleep Pure Vitamin C 15% Serum aszkorbinsavat tartalmaz 15%-ban. Egy ideje már érdekelt, végül sikerült kifogni egy remek akciót, 9-10 dollárért nem hagyhattam ott. Nagyon jól tettem, azóta megállás nélkül használom, ráadásul sokkal tartósabbnak tűnik, mint más, szintén aszkorbinsavat tartalmazó szérumok!

Mi ez?
Az AwakeAsleep Pure Vitamin C 15% Serum egy folthalványító és anti-aging (ránctalanító) szérum 15% aszkorbinsavval (a leghatásosabbnak tartott C-vitamin fajta). A márka olyan állagot dolgozott ki, ami megvédi a C-vitamint az oxidációtól, tehát nem sárgul be olyan hamar, nem veszíti el a hatását. 30 ml.

Összetevők?
Aszkorbinsav (15%) mellett van még benne glutation, ami egy népszerű “whitening” összetevő, folthalványításra használható antioxidáns. Találunk benne sok hidratálót, B3-vitamint, fermentált összetevőt, néhány növényi kivonatot. Illóolajok adják az illatát (bergamot, narancs), alkohol van benne.

Hatása?
Könnyű, hamar felszívódó folyadék citrusos illattal, csak nagyon picit ragacsos, felszívódás után már nem érezni. A márka külön kiemeli, hogy olyan textúrát állítottak elő, ami védi a C-vitamint, így nem kezdődik el az oxidáció olyan hamar, mint más termékek esetében. Nekem éppen ez a nagy problémám az aszkorbinsavat tartalmazó szérumokkal, hűtőben, sötétben tárolva is besárgulnak nagyon hamar, olyankor pedig már többet árt ez az összetevő, mint használ, ki kell dobni. Az biztos, hogy az AwakeAsleep terméke nagyon jól bírja, februárban bontottam, de semmi baja, a színe egyáltalán nem változott! Ebben tényleg verhetetlennek tűnik, s az az igazság, hogy a hatása is szuper!

Lekopogom, de ennyire problémamentes a bőröm még soha nem volt, mióta ezt használom szinte minden nap. Szebb, egészségesebb bőrképet kaptam, gyorsabban halványodnak a foltok, EGYETLEN pattanásom van egy hónapban mostanában, ami számomra hihetetlen (biztos vagyok benne, hogy a néha felkent benzoil-peroxid is sokat segít ebben) stb. Egy-két hónap elteltével arra lettem figyelmes, hogy még mindig nyugodt a bőröm, az államon se jött elő egy pattanás sem, pedig az a legproblémásabb terület (hormonális akne). Most újra él tehát a C-vitamin láz nálam, örülök, hogy egyre nagyobb a választék.

15%-os, ami azt jelenti, hogy egy tapasztalt bőrápoló gyakran használhatja: bírja a bőröm, a hét legalább 5-6 napján használom reggelente (kezdőknek persze heti 1-2 alkalom ajánlott inkább). Ez nekem sokat jelent, ugyanis a 20% körüli szérumokat nem tudok minden nap használni irritáció nélkül hosszú távon, így nem is fogynak el soha, kidobni pedig nem szeretek semmit, de muszáj, ha már sárgák.

Az összetevők miatt “papíron” nem volt annyira szimpatikus, ezért sem vettem meg egyből, de nagyon örülök, hogy mégis kipróbáltam: az alkohol és az illóolajok sem zavarnak. Az állaga nagyon tetszik, vizes, alig ragacsos felvitelkor, hamar felszívódik, nem fényes, nem ragad. Mivel alacsony a pH értéke, ezért csíp egy kicsit pár másodpercig felvitelkor, de C-vitamint tartalmazó szérumoknál ez normális. Egyetlen tippem van: közvetlenül fürdés után NEM ajánlom, szárazabb bőrre jobb használni, úgy nem fog kipirosodni a bőr! Akciósan NAGYON megéri, biztosan újra fogom venni!

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik olyan aszkorbinsavat tartalmazó szérumot keresnek, ami hatásos, de nem túl erős, így akár naponta is lehet használni (kivéve persze, ha kezdők vagyunk). Illetve azoknak, akik tartós szérumot keresnek, ami több hónapig jó, nem oxidálódik. C-vitaminra minden bőrtípusnak szüksége van, de érzékeny bőrre ezt nem ajánlom.

LINK:
AwakeAsleep Pure Vitamin C 15% Serum EBAY | | JOLSE

Ingredients:

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)