Oh My Brush
május 28, 2020

Asutra 20% Vitamin C Serum

Az aszkorbinsav egy fantasztikus összetevő, de a stabilabb C-vitamin fajták sokkal vonzóbbak, azokat nem kell “sietve” elhasználni. Az Amerikából rendelt Asutra 20% Vitamin C Serum papíron tökéletesnek tűnt: stabil, megfizethető és az összetevőlista is szép.

Mi ez?
Az Asutra 20% Vitamin C Serum egy organikus, vegán szérum C-vitaminnal, ami ragyogóvá teszi a bőrt, halványítja a foltokat és ráncmegelőző hatása is van. 30 ml. A márka egyik tulajdonosa egyébként Venus Williams!

Összetevők?
20% C-vitamin (Sodium Ascorbyl Phosphate) mellett van még benne aloe vera, E vitamin, ferulasav, aminosavak, csodamogyoró, jojobaolaj stb. Azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan mit takar a “gyógynövény-infúzió” az összetevőlistában. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj nincs benne, de illatanyagokat tartalmazó összetevő lehet benne.

Hatása?
Szeretek kísérletezni az iHerb-en kapható, nem koreai, de pénztárcabarát, szép összetevőkkel rendelkező termékekkel is. A Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP) a C-vitamin egy stabil fajtája, s nagyon hasznosnak és hatásosnak tűnik a tanulmányok alapján. Antimikrobiális, ezért pattanásos bőrre különösen jó lehet, de én ebből sajnos semmit nem vettem észre. Illata szinte alig van (gyógynövényes), a folyadék sárgás színű, hamar felszívódik, nem ragad, nem olajos. Az állaga tehát remek, nem is romlik meg hamar, nem kell hűtőben tárolni, viszont nem sikerült komolyabb hatást elérnem vele. Hiába tehát a 20% (már 5% is elég elvileg ennek az összetevőnek), az aszkorbinsavval (nem stabil C-vitamin) nem tudta felvenni a versenyt. Cserébe olcsóbb, stabilabb és nem irritál, kezdő bőrápolóknak jó választás, s persze azoknak, akiknek nem bírja az aszkorbinsavat a bőre. Ha látványos változásokat szeretnének elérni, akkor ez nem lesz elég. Ha viszont olyan szérumot keresünk, ami gondoskodik arról, hogy minden nap kapjon a bőrünk C-vitamint, akkor érdemes ezt kipróbálni.

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik olyan C-vitamin fajtát keresnek, amit hosszú hónapokig is lehet használni, nem romlik meg. Azoknak, akiknek az aszkorbinsav túl erős, s persze azoknak, akik egy egyszerű, C-vitamint tartalmazó szérumot keresnek, ami nem csíp, nem irritál, s nem is kell neki alacsony pH érték.

LINK:
Asutra 20% Vitamin C Serum

Ingredients:
Organic Herbal Infusion, Organic Aloe Barbadensis Leaf (Aloe), Sodium Ascorbyl Phosphate (20% Vitamin C), Methylsulfonylmethane (Msm), Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide (Botanical Hyaluronic Acid), Hamamelis Virginiana (Witch Hazel), D-alpha Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Carbomer, (2s)-2-amino-5-guanidinopentanoic Acid, Ferulic Acid, Kosher Vegetable Glycerin, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba Oil), Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)