Magyar English
Oh My Brush
április 7, 2020

Szuper Koreai Sorozatok 2019-2020

Épp egy éve volt utoljára Kdrama ajánló, s úgy látom, hogy az előző években is írtam már hasonló posztokat (Koreai Sorozatok 2018 és A Legjobb Koreai Sorozatok 2017). Azóta is rendszeresen nézek koreai, japán és néha kínai sorozatokat, filmeket, egyszerűen megunhatatlanok! 🙂 Mutatom, hogy mik voltak a kedvenceim az elmúlt egy évben!

NAGYON SZERETTEM, MINDEN RÉSZT MEGNÉZTEM:

Hotel Del Luna

IU gyönyörű hangját nem kell senkinek bemutatni, de én színésznőként még jobban szeretem. Ráadásul gyönyörű ez a nő, minden epizódban más sminket, más stílust kap, öröm nézni! A Hotel Del Luna szellemek ideiglenes otthona, új igazgatóra van szükségük, s a tulaj (IU) évszázadokon átívelő szerelme/gyűlölete is mindvégig a középpontban van, erre keresnek a főszereplők választ. Az utolsó 1-2 percben feltűnő színész pedig nagyon meglepett, az összes Kdrama rajongó szíve megdobbant szerintem! 😀 Bárcsak lenne 2. évad!

My Country: The New Age

Jang Hyuk és Woo Do-Hwan is nagy kedvencem, a történelmi sorozatokért pedig élek-halok, így nagyon jól szórakoztam. Mint minden ilyen drámában, itt is a trónért megy a harc, elég izgalmas, tele van akcióval! A három férfi főszereplő nagyon magával ragadja a nézőt, egyedül Seol Hyun (az AOA nevű lánycsapat tagja) nem tett a történethez semmit számomra, de ettől függetlenül érdemes megnézni!

Confession

A nyomozós-ügyvédes sorozatokat is bírom, Junho-val pedig bármit el lehetne nekem adni (a 2pm nevű fiúcsapat tagja)… Semmi romantika nincs benne, ha jól emlékszem, minden a bűntettekről, nyomozásról, ügyvédi munkáról szól. Nem laposodott el 6-7 epizód után, végig le tudott kötni.

Crash Landing On You

Csak annyit mondok: Hyun-Bin!!! 😀 Ok, mesélek még! 🙂 Az idei év egyik legnépszerűbb sorozata és nem véletlenül, ezt látni kell! A női főszereplő egy vihar miatt Észak-Koreában találja magát, ahol egy észak-koreai katona talál rá (Hyun-Bin). Hihetetlenül jó, sokszor vicces történet, fantasztikus színészek, nagyon jól sikerült!

Romantic Doctor, Teacher Kim 2

Sokan szerették már az első évadot is, én kevésbé, nem is fejeztem be, az akkori főszereplők nem tudtak a képernyő előtt tartani. Egyébként egy kisebb kórház mindennapjaiba láthattunk be akkor és most is. A második évadban viszont új női és férfi főszereplőket kaptunk, őket mindig szívesen nézem, a történet pedig szintén magával ragadja a nézőt: párszor el is sírtam magam, pedig nem szokásom… 🙂

Itaewon Class

Minden héten izgatottan vártam az új részeket, az egyik kedvencem idén eddig az Itaewon Class! Tudtam, hogy nem fogok csalódni, mert Park Seo-Joon mindig jól választ szerepet (a Kill Me Heal Me óta az egyik legnagyobb kedvencem). Főhősünk mindent elkövet, hogy bosszút álljon az apja halála miatt, de ehhez Korea egyik legnagyobb cégével kell felvennie a versenyt. Ezt is szívből ajánlom!

Kingdom & Kingdom 2

A Kingdom nagyon népszerű volt, nem is véletlen, hogy már második évad is készült. Történelmi sorozat zombikkal… Sokkal jobb, mint az ember gondolná! 🙂 Egyébként csak azért néztem meg, mert Ju Ji-Hoon alakítása nagyon tetszik a most futó Hyena-ban, kíváncsi voltam a többi munkájára is. A Kingdomot két este alatt ledaráltam! 😉

Extraordinary You

Lehet, hogy nem én vagyok a célközönség ennyi évesen, de még mindig szeretem az iskolásokról szóló történeteket! Ez jobb, mint az átlag, komolyan! A főszereplők közül a lány annyira CUKI és VICCES, a férfi főszereplő (Rowoon az SF9 fiúcsapatból) pedig igazi eye candy, már bocsánat! 😀 Egyébként a mellékszereplők alakítása is hozzájárult a sikerhez! Egy képregény hősei elevenednek meg a szemünk előtt, több karakter is rájön, hogy mi is történik valójában, de sikerül-e megmenteni a szívbetegségben szenvedő hősnőt?

Hyena

Hamarosan vége van, nagyon fog hiányozni. Ezek az ügyvédek nem kispályások, a leggazdagabbakat húzzák ki mindig a bajból különböző trükktökkel. A két főszereplő kapcsolata egy kicsit bonyolult, éppen ezért olyan érdekes, vicces és izgalmas minden rész.

A-TEEN 1

Ezt a Youtube-on találtam, ott is vannak rövidebb sorozatok, de ritkán születnek igazán jók szerintem. Az A-TEEN első évada tetszett, Shin Ye-eun nagyon fiatal, de tehetséges színésznő, a második évad hősnője (az APRIL lenvű lánycsapat tagja) viszont elég idegesítő szerepet kapott, de befejeztem, egynek jó volt! 🙂

Black Dog

Egy iskola mindennapjai a tanárok szemszögéből. A történet akciómentes, lassan bontakozik ki, mégis teljesen behúz. Természetesen sok-sok problémával kell a tanároknak és diákoknak megküzdeniük, beavatnak az apróbb részletekbe is, éppen ezért olyan érdekes az egész. Tanári diplomám van, ezért különösen érdekelt, hogy milyen is egy koreai középiskola, tanárokról ritkán készül jó sorozat.

He Is Psychometric

Nem mondom, hogy muszáj látni, de ha nagyon unatkoztok, akkor ez egész jó. GOT7 rajongóknak persze kötelező! 🙂 A főhősünk különleges képességgel rendelkezik, ezért a rendőrség bevonja a nyomozásba. Közben pedig a többi szereplőről is kiderülnek titkok. A vége miatt kiakadtam, de egyébként tetszett!

Strangers From Hell

Egy kis horror Koreából. Az egyik legolcsóbb helyen bérel szobát a főhősünk, aki végül különös dolgokra, furcsa emberekre, gyilkosságokra lesz figyelmes. A karakterek nagyon jól sikerültek, sokszor elszörnyülködik a néző, máskor meg felnevetünk. Érdekes dráma, nem mondom, hogy mindenkinek tetszeni fog, de adni kell neki egy esélyt.

Love Alarm

Túl rövid, még néztem volna! Egy applikációról van szó, ami többet elárul rólunk, mint mi azt szeretnénk…

Queen: Love And War

Még egy történelmi sorozat, de ebben kevesebb az akció, a szereplők érzelmei állnak a középpontban. A királynő gyilkosság áldozata lesz, az ikertestvére pedig mindent megtesz, hogy kiderüljön az igazság, de ehhez teszteken és hazugságon át vezet az út.

Love Affairs In The Afternoon

Ha jól tudom, akkor egy japán sorozat/film koreai változata. Így már nem is meglepő, hogy a párjukat megcsaló szereplőkről szól a történet… Természetesen sokkal bonyolultabb a helyzet, lehet-e ezt megcsalásnak nevezni vagy sem? Lehetnek-e még valaha boldogok?

JELENLEG FUTÓ, JÓNAK TŰNŐ SOROZATOK:

The World of the Married

Még csak pár epizód jelent meg, de eddig nagyon ígéretes! A sikeres, boldog életet élő doktornő rájön, hogy a férje megcsalja. A férfi sikertelen a munkában, szüksége van a nő pénzére, ráadásul közös gyerekük is van, a szerető pedig már nagyon türelmetlen…

A Piece of Your Mind

Az első két részt szinte senki sem értett a kommentek alapján, már majdnem le is mondtam róla, de szerencsére folytattam. Nagyon szép, érzelmekkel teli, romantikus történetnek tűnik eddig!

JÓL KEZDŐDÖTT, DE NEM FEJEZTEM BE:

When the Camellia Blooms
(Ez nagyon népszerű volt Koreában.)

Tell Me What You Saw

I Wanna Hear Your Song

Doctor John

Melting Me Softly

Psychopath Diary

Angel’s Last Mission

The Game Towards Zero

+1 KÍNAI SOROZAT

A Little Thing Called First Love

Végtelenül édes történet és szereplők! Mint sokszor, itt is a “rút kiskacsa” megszépülése áll a középpontban. Mindezt azért teszi, hogy felfigyeljen rá a népszerű, jóképű iskolatársa. Erre is csak azt tudom mondani, hogy jobb, mint az átlag, aki szereti az ehhez hasonló történeteket, az ezt is imádni fogja. A férfi főszereplő egyébként ismerős lehet KPOP rajongóknak: Lai Kuan-lin, a már felbomlott Wanna One legfiatalabb tagja.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)