Oh My Brush
február 20, 2020

19 db KOREAI Fényvédő, Amit Eddig Próbáltam

Elég sok fényvédőt próbáltam már, mert már sok éve a reggeli rutinom részei (minden nap használok tehát fényvédőt arcra). A blogon természetesen mindegyik megtalálható a TESZTEK – BŐRÁPOLÁS – FÉNYVÉDŐ menüpontban, de van pár, ami már nem kapható, s talán ennek az összefoglaló posztnak hála könnyebb lesz választani.

Fényvédőt minden nap kell használni. A bőrápolásnak, komolyabb összetevőknek, termékeknek nem sok értelme van, ha nem védjük meg a bőrünket az UV sugárzástól. A ráncokat okozó UVA ráadásul átjut a felhőkön, üvegen és egész évben, reggeltől estig kb. ugyanolyan erős (az UVB-vel ellentétben, ami a leégésért felelős és nyáron, illetve kb. 11-től délután 2-ig a legerősebb).

Gyerekeknek és érzékeny bőrre a fizikai fényvédőket szokták javasolni, ezek gyakran hagynak fehér réteget maguk mögött. A kémiai fényvédőket szinte észre sem lehet venni a bőrön, hamar felszívódnak és láthatatlanok, sokaknak ez a legfontosabb. A vegyes (fizikai és kémiai) fényvédők pedig a leggyakoribbak, én ezeket szeretem a legjobban, amit ez a bejegyzés is jól tükröz.

Részletes, fényvédelemmel kapcsolatos írásom is jön hamarosan!

Koreai fényvédők, amiket az elmúlt években próbáltam:

1. FIZIKAI FÉNYVÉDŐK

DERMATORY Hypoallergenic Sun Fluid Tinted SPF50+ PA++++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Nincs benne alkohol, parabén, parfüm, illatanyag (kivéve egy nagyon pici rózsavíz), s csak fizikai fényvédőket (cink-oxid és titán-dioxid) tartalmaz. Folyékony, de jól kezelhető, a színe pedig halvány sárga/bézs, rajtam egyáltalán nem látszik (világos a bőröm). Egyáltalán nem nehéz vagy ragacsos, kombinált bőrre magában is elég, kb. félmatt. Bárkinek, aki egy könnyű, teljesen fizikai, színezett, bőrbarát fényvédőt keres, ami biztosan jól véd! Minden bőrtípusra jó, különösen érzékeny, normál vagy száraz bőrre, a kombinált és zsíros esetében pedig nem kell alá hidratálókrém, magában elég.

PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle
Részletes termékteszt itt.

Alkohol-, parfüm-, parabén-, PEG-, szilikonmentes, van illóolajos és illóolaj nélküli változat is. Könnyű, vizes az állaga, egyszerű elkenni, félmattra szárad, szebb bőrképet ad. Minimális, szinte nem is látható, fehér réteget hagy. Nem szárít, inkább hidratál, a faggyútermelést egy picit visszafogja, smink alá is nagyon jó, az egyik legjobb és legkellemesebb fizikai fényvédő, amit eddig próbáltam! Normál, kombinált, zsíros bőrre, szárazra sem rossz, de valószínűleg alá kell hidratálni. Azoknak, akik jó védelmet adó, könnyű, nem-nano, fizikai fényvédőt keresnek rövid és szép összetevőlistával.

ISNTREE Sensitive Balancing Sun Protection + SPF50+ PA++++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Két fizikai fényvédőből áll, véd az UVA és UVB sugárzás ellen is, alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne. Sűrű, fehér krém, illata nincs, nagyon minimális fehér réteget hagy, ami idővel eltűnik. Az én kombinált bőröm (vannak nagyon zsíros és szárazabb, érzékeny részek is) IMÁDJA, ráadásul smink alá is fantasztikus: mindig remekül néz ki felette a bb krémem! Nem irritál, nyugtatja a bőrt, minimálisan hidratál, száraz bőrre nem merem ajánlani, eléggé mattít. Egyetlen problémám van vele: csak teljesen száraz bőrre tudom felvinni, semmit nem tudok alákenni, különben nagyon nehéz eldolgozni. Normál, kombinált, zsíros és különösen érzékeny bőrre. Azoknak, akik minden mentes, fizikai fényvédőt keresnek félmatt/matt hatással, s nem probléma az alig látható, fehér réteg.

Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 PA++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Csak fizikai fényvédőt (titánium-dioxid) tartalmaz. A krém egyszerű, fehér, sűrű, illata nincs, az eldolgozáshoz kell egy kis idő, a lenti képen pedig mutatom, hogy szárazabb bőrön (kézfejem) igazán tökéletes, jól felszívódik. Az arcom viszont zsíros-kombinált, itt már lassabb ez a folyamat, de egyszerűen megoldom: csak le kell picit púderezni. Hagy egy kis fehér réteget maga után, alkohol-, parabén- és illatanyag sincs benne. Száraz, érzékeny bőrre a legjobb.

Innisfree Tone Up No Sebum Sunscreen SPF35 PA+++ EBAY | | Yesstyle
Részletes termékteszt itt.

Tisztán fizikai fényvédő, ami könnyen kenhető, nem nehéz a bőrön, tartós, s egész napra mattít is! Nagyon ritka az ilyen, főleg ha azt is hozzáteszem, hogy alkoholmentes. Kombinált és zsíros bőrűeknek egy álom, de száraz bőrre nem biztos, hogy be fog válni, hiszen nem hidratál. Ez egy szuper fényvédő azoknak, akik kíméletes krémet keresnek (fizikai fényvédő, alkoholmentes), de fontos, hogy ne zsírosodjon, fényesedjen ki a bőrük nap közben: a mattító hatása ennek kiváló! Ha nem probléma a fehér réteg (nem túl feltűnő egyébként), akkor azoknak ezt csak ajánlani tudom. Alkohol- és parabénmentes, parfüm van benne. *Azóta megújult, az új verzió picit rózsaszínes.

COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illatát a muskotályzsálya olaja adja. Emiatt – szerintem – nem túl kellemes az illata, de csak felvitelkor érzem, utána már nem. Nagyon jól sikerült az állaga: nem zsíros, nem szárít, nem ragacsos, öröm használni, s hamar felszívódik. Fehér réteget hagy, de nem túl feltűnő. Kellemes a bőrön, nem egy nehéz krém, szívesen használja az ember, így biztosan eleget kenünk fel belőle az arcra. Szárazabb bőrre nem biztos, hogy elég hidratáló, normál, kombinált, zsíros bőrre viszont tökéletes!

BAL OLDALI MINTA (jobb oldalon a másik COSRX fényvédő van).

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. KÉMIAI FÉNYVÉDŐK

THANK YOU FARMER Sun Project Light Sun Essence SPF50+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Alkohol- és parabénmentes, parfümöt tartalmaz. Nagyon könnyű krém, pillanatokon belül fel lehet vinni, láthatatlan a bőrön, nem hagy fehér réteget egyáltalán. Hidratál, de nem ragacsos, a bőr bársonyos. Az illata visszafogott, kellemes, virágos,  könnyű belőle a megfelelő mennyiséget felvinni, az eldolgozás is egyszerű, magában és smink alatt is nagyon jól működik. Normál, száraz, kombinált bőrre, kivéve azoknak, akik kifejezetten mattító fényvédőt keresnek, ez nem az. Olyan, mint egy jó arckrém: hidratál, de nem lehet érezni, nem ragacsos, ráadásul nagyon jól véd a káros napsugarak ellen is. Minden évszakban jól használható.

PURITO Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Nincs benne oxybenzone, alkohol, PEG, mesterséges színezék és parfüm stb., csupa “zöld” az összetevőlista az EWG alapján. Van illóolajos és illóolajat nem tartalmazó (unscented) verzió is! 60 ml-es, tehát nagyobb, mint egy átlagos fényvédő, 70%-a víz, így könnyű a bőrön, hidratál, nem hagy fehér réteget sem. Ha nem használok előtte semmit, csak egyből felkenem a bőrre, akkor szuper, jól kenhető. Ha viszont bármit is kenek alá, nagyon sokáig tart beledolgozni a bőrbe, egyáltalán nem praktikus. Szerencsére hidratál, így végülis nem kell alá semmi. Azoknak ajánlom, akik reggel csak egyetlen terméket (fényvédőt) használnak, nem érzékeny a bőrük, s csak olyan fényvédő jöhet szóba, ami egyáltalán nem hagy fehér réteget. Szerintem normál, száraz és kombinált bőrre is jó lehet (az én kombinált bőrömön először fényes, aztán ez elmúlik).

A’PIEU Pure Block SPF45 PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Fehér, hidratáló krém, ami nem nehéz, nem zsíros. A mindennapokra elegendő fényvédelmet nyújt, az állaga szuper, színtelen, hamar felszívódik, mintha ott sem lenne, így kellemes használni. Az illata citrusos, alkohol- és parabénmentes. Egyszerű, de nagyszerű, azoknak, akiknek nem érzékeny a bőre, s egy jó, péntárcabarát fényvédőt keresnek. Normál, kombinált, száraz bőrre, zsírosra is jó lehet, de nem mattít!

Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle
Részletes termékteszt itt.

Az előző Klairs fényvédő egy rémálom volt, ez viszont TÖKÉLETES! Könnyű, krémes gél (?), ami hamar és teljesen nyomtalanul felszívódik. Nincs fehér réteg egyáltalán, picit hidratál, de kifejezetten könnyű a bőrön, rajtam egy picit fényes, félmattnak mondanám kombinált bőrön. Van egy kis illata (az illóolaj miatt), de nagyon szép az összetevőlista, a kémiai fényvédőknek hála pedig egyáltalán nem lehet érezni, mintha nem is lenne rajtunk semmi! Alkohol-, parabén-, és parfümmentes (illóolaj van benne). Kiváló darab!

COSRX Shield Fit Snail Essence Sun SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Azoknak jó, akik NAGYON könnyű állagra vágynak, fontos számukra, hogy a krém pillanatok alatt felszívódjon, s nem szeretik a fehér réteget sem. Ez hidratálóbb darab, picit fényes lesz tőle a bőr, nem is kell mellé arckrém, ha kombinált, zsíros az ember bőre, tökéletes azoknak, akik csak 1-1 terméket hajlandók magukra kenni. Nem lehet érezni a bőrön, a japán fényvédőket próbálta a COSRX szerintem leutánozni, ez elég jól sikerült, de nem olyan alkoholos az illata, mint a japán társainak. Parabén- és parfümmentes, viszont van benne alkohol és illóolaj is. Azoknak, akik könnyű, picit hidratáló, a bőrön nem feltűnő fényvédőt keresnek, aminek a jelenlétét nem lehet érezni. Férfiaknak is biztosan ez lenne a szimpatikusabb.

JOBB OLDALI MINTA (bal oldalon a másik COSRX fényvédő van).

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. VEGYES (FIZIKAI & KÉMIAI) FÉNYVÉDŐK

EYENLIP Pure Perfection Natural Sun Cream SPF50+PA+++ EBAY | | Beautynetkorea
Részletes termékteszt itt.

Alkohol- és parabénmentes, illóolaj nincs benne, de parfüm igen. Fehér színű krém, elég erős, “mű” illattal,  szerencsére nem lehet sokáig érezni. Ha magában használom, akkor nagyon jól kenhető, hamar felszívódik, más termékek felett viszont kicsit nehezebben lehet eldolgozni, de néhány másodperc múlva színtelenné és mattá, félmattá válik, s már nyoma sincs! Rajtam nem hagy fehér réteget, annak pedig kifejezetten örül a kombinált bőröm, hogy visszafogja a faggyútermelést, de mégsem szárít! Nyáron nagyon szerettem, elég jó sminkalap is egyben! Normál, kombinált, zsíros bőrre, akik egy láthatatlan, könnyű, tartós, félmatt fényvédőt szeretnének jó áron!

Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Egy könnyű, jól kenhető krém, ami hamar felszívódik, jól hidratál és a bőrt egy picit ragyogóvá teszi (legalábbis kombinált, zsíros bőrtípuson így viselkedik). Mivel van benne titán-dioxid (fizikai fényvédő), ezért egy nagyon halvány, az én világos bőrömön láthatatlan, fehér réteget hagy maga után, de ezt csak akkor vettem észre, amikor a kézfejemre kentem belőle. Olyan, mint egy “sima” arckrém, sokkal könnyebb, mint a fényvédők többsége, nem ragacsos, kényelmes a bőrön. Nem mattít, ezért csak zsíros bőrre nem tudom ajánlani, mindenki másnak jó választás (smink alá is szuper)! Alkohol-, parabén- és parfümmentes.

IOPE UV Shield Sun Protector EX SPF 50+ PA++++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Alkohol- és parabénmentes, főleg kémiai fényvédőkből áll, de van benne egy kevés fizikai is, parfümöt viszont tartalmaz. Már az első használat után elgondolkozik rajta az ember, hogy miért nem lehet minden fényvédő ilyen jó? Egy könnyű, nappali krémként tudnám leírni, ami hamar felszívódik, hidratál és talán feszesít is egy kicsit, de egyáltalán nem ragacsos. Annyira kellemes és jól kezelhető az állaga, hogy belekötni sem lehet, még férfiaknak is merném ajánlani. Nincs fehér réteg, a bőr egy picit fényesebb, egészségesebbnek, fiatalosabbnak tűnik, a feszesítő hatás miatt még a pórusok is kisebbnek mutatkoznak. Nagyon tetszik magamon, sz illata a Nivea krémekre emlékeztet, de nem teljesen ugyanaz.

Benton Papaya-S Sun Cream SPF50 PA++++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Alkohol-, parabén- és parfümmentes, bár a gólyaorr olaj ad egy pici illatot neki. Hidratálásra nem lehet panasz. Folyékony, könnyűnek látszik, de felkenéskor az ellenkezőjét tapasztaltam. A szárazabb bőrű olvasóim valószínűleg imádni fogják, de zsírosabb bőrre ez maga a rémálom: nehéz, olajos, nem szívódik fel (rajtam), még akkor sem, ha nem kenek alá semmi mást! Sajnos egy igen látványos fehér réteget is hagy maga után, kell rá alapozó vagy bb krém.

MISSHA Time Revolution White Cure Blanc Tone-Up Sun Protector SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Kiváló a krém állaga: könnyű, jól kenhető, picit hidratál, tartós, s nem hagy fehér réteget maga után, pedig nagy mennyiségben tartalmaz fizikai fényvédőt. Enyhén színezett, bőrszínű, de nem látszik rajtam egyáltalán, ami egy hatalmas pozitívum. Parfüm ugyan van benne (nem túl erős, finom, de kicsit szerintem mű az illata), de le a kalappal, hogy ennyire könnyű és jó krémet tudtak alkotni úgy, hogy egyben alkoholmentes is! Azoknak, akik színtelen, erős védelmet adó, könnyű fényvédőt keresnek izgalmas összetevőkkel. Minden bőrtípusra, kivéve érzékeny a parfüm miatt.

Benton Papaya-D Sun Cream SPF38 PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Krémes, könnyű, jól kenhető, hamar felszívódik és van egy pici citrusos illata is. Mivel a Titanium Dioxide a második összetevő, ezért nehéz krémre számítottam, de nagyon rosszul gondoltam! Nem hagy fehér réteget maga után, legalábbis az én világos bőrömön észrevehetetlen! Hidratál, de nem nehéz vagy zsíros, így minden bőrtípusra jól használható, alkohol-, parfüm- és parabénmentes, néhány illóolaj felbukkan a lista végén.

A’PIEU Pure Block Tone-Up Sun Base SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Részletes termékteszt itt.

Alkohol- és parabénmentes, de parfümöt tartalmaz. Egy halvány rózsaszínre színezett fényvédőről van szó, ami így ragyogóbbá, világosabbá teszi a bőrképet. A krém sűrű, de jól kenhető, s kb. fél perc alatt teljesen bedolgozható a bőrbe. Bár mattít, a két fizikai fényvédő nehezebbé teszi, így a kombinált bőröm akkor szereti a leginkább, ha nincs alatta krém. Az illata nem túl erős, a fényvédő nem irritál, tartós, szebb bőrképet ad, de sötétebb bőrre valószínűleg túl világos lenne magában. Akik színezett, bőrtónusjavító alapot szeretnének fényvédelemmel. Normál, kombinált bőrre a legjobb valószínűleg.

The Face Shop Natural Sun Eco Power Long-Lasting Sun Cream SPF50+PA+++ EBAY
Részletes termékteszt itt.

A krém picit színezett, ami adhat egy kis fedést, de felkenve nem igazán feltűnő, az állaga pedig inkább sűrű, de jól kenhető. Alkohol- és parabénmentes, az illata parfümös. Hidratál, nem szárít, egészséges fényt ad a bőrnek, picit ragacsos, de idővel felszívódik. Tartós, vízálló, sportoláshoz vagy mindennapi használatra is remek választás. Normál, kombinált, száraz bőrre.

HERA Sun Mate Leports Pro Waterproof SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle
Részletes termékteszt itt.

Sportoláshoz is használható, vízálló fényvédő, amin még az izzadság sem fog ki. Könnyű, egész jól hidratáló krém, van egy kis parfümös illata. A kombinált/zsíros bőrömön egészséges fényt hagy, nincs fehér réteg, csak nagyon picit ragacsos, nem zavaró, egyből felszívódik, remek az állaga. Érezni sem lehet a bőrön, illetve a pórusok kisebbnek tűnnek, s egyben jó sminkalap is. Vízálló, de mégis nagyon kellemes és könnyű, nyárra nagyon jó választás. Parfümöt és alkoholt (csak egy kevés az összetevőlista végén) tartalmaz.

SZEMÉLYES KEDVENCEIM:

Azoknak, akiknek hasonló a bőrtípusuk (pattanásra hajlamos, kombinált bőr, zsíros T-vonallal).

Alkohol-, parabén-, parfümmentes:
DERMATORY Hypoallergenic Sun Fluid Tinted SPF50+ PA++++ EBAY | | JOLSE
PURITO Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle *unscented

Könnyű/láthatatlan a bőrön:
THANK YOU FARMER Sun Project Light Sun Essence SPF50+++ EBAY | | JOLSE
A’PIEU Pure Block SPF45 PA+++ EBAY | | JOLSE
Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle
Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
IOPE UV Shield Sun Protector EX SPF 50+ PA++++ EBAY | | JOLSE

Színezett:
MISSHA Time Revolution White Cure Blanc Tone-Up Sun Protector SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE

Vízálló:
HERA Sun Mate Leports Pro Waterproof SPF50+ PA++++ EBAY | | Yesstyle

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)