Oh My Brush
december 3, 2019

Isntree EGF Repair Ampoule (10% Koncentrált EGF Szérum)

Minden a TOAS Miracle Laser maszkkal kezdődőtt, az volt az első olyan termék a rutinomban, ami az EGF nevű összetevőt tartalmazza. Az Isntree márkánál picit olcsóbban is találtam hasonlót, s az Isntree EGF krém annyira tetszett, hogy gyorsan megrendeltem az ampullát is. Bíztam benne, hogy az Isntree EGF Repair Ampoule még hatásosabb lesz.

Mi ez?
Az Isntree EGF Repair Ampoule rugalmasabb, fiatalosabb bőrt ígér, ugyanakkor gyógyítja és nyugtatja is az irritált bőrt. A koncentrált szérum 10%-ot tartalmaz az EGF nevű összetevőből, ami fontosságát mi sem mutatja jobban, hogy 1986-ban Nobel-díjat hozott a felfedezőinek, s azóta is orvostudomány és a szépségipar egyik kedvence.

Összetevők?
Két részből áll, ami akkor keveredik össze, amikor legelőször használjuk a terméket. EGF (10%) mellett 87% ázsiai gázlót tartalmaz, ami a bőrnyugtató, gyógyító hatása miatt az egyik legnépszerűbb összetevő Koreában. További bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő anyag benne a B5 vitamin, allantoin, s pár könnyű hidratálót (hialuronsav, béta-glükan) és (fermentált) növényi kivonatot is találunk az INCI-ben. Alkohol-, parabén- és parfümmentes, illóolaj sincs benne.

Mi az az EGF?
Magyarul epidermális növekedési faktor, amely segíti a sejtek szaporodását és megújulását a bőrben. Ezért olyan népszerű anti-aging összetevő, a ráncokat feltölti, serkenti a kollagéntermelést, így a bőrt rugalmasabbá teszi. A sebgyógyító hatását is ennek köszönheti, a gyógyulási folyamatot felgyorsítja. A bőr felszínén működik, a receptorokhoz csatlakozva bírja a sejteket munkára, viszont mint minden peptid esetén, itt is a rendszerességen van a hangsúly.  (Itt írtam bővebben az összetevőről: EGF: Az Összetevő, Amiért Nobel-Díj Járt)

Hatása?
Könnyű folyadék, illata nincs, nyomtalanul felszívódik, s természetesen nagyon gyengéd a bőrhöz. Az EGF és a többi összetevő csak a legelső használat után keveredik össze, amint lenyomjuk a pumpát, ettől frissebb már nem is lehetne! Fel kell rázni felvitel után, s mivel koncentrált ampulláról van szó, ezért kevés kell belőle. Az Isntree szerint nem érdemes túlzásba vinni, mert a sejtek csak annyit szívnak fel az EGF-ből, amennyire szükségük van. Sajnos ezt későn olvastam és csodálkoztam, hogy miért nem látok WOW hatást, hiába kenek elég sokat fel belőle. Peptidtől ilyet egyébként nem is szabad várni, a hosszú távú hatásuk miatt érdemes ezeket az összetevőket használni, s az EGF esetében sincs ez másképp. A bőr határozottan rugalmasabb, kipihentebb a felkenés után pár órával, de különösebb bőrnyugtató hatást nem tapasztaltam. Szeretem szemkrém előtt használni a ráncmegelőző hatása miatt. A hidegtől kisebesedett kezemmel viszont csodát tett. A két ujjam közötti rész minden télen kisebesedik, ha nem használok rendszeresen kézkrémet: ezt a kipirosodott, érzékeny területet két éjszaka alatt meggyógyította. Az EGF arckrém viszont mégis szimpatikusabb, hiába nem olyan koncentrált, viszont abban több féle EGF van, nekem az hasznosabb. Az arckrém nagyon jó bárkinek (részletes tesztem itt), komolyabb bőrproblémák és ráncmegelőzés esetén viszont a 10%-os ampulla jobb választás. 

Kinek ajánlom?
Bármilyen bőrtípusra! Főleg azoknak, akik az EGF sebgyógyító, ráncmegelőző hatására támaszkodnának. Gyakori és hosszú távú hásználatra, peptidek nélküli szemkrémek alá is szuper ráncok ellen!

LINK:
Isntree EGF Repair Ampoule EBAY | | JOLSE | | YESSTYLE

Ingredients:

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)