Oh My Brush
október 18, 2019

PERIPERA Airy Ink Foundation SPF30 PA++

Végre én is kipróbáltam egyet a népszerű PERIPERA sminktermékek közül! Az ajakszínezőkről híres a márka, ami egyébként a CLIO alá tartozik, tehát a jó minőség nem véletlen, viszont sokkal olcsóbb, mint a CLIO! A PERIPERA Airy Ink Foundation SPF30 PA++ alapozó legvilágosabb (01 Ivory) árnyalatát tudom ma bemutatni.

Mi ez?
A PERIPERA Airy Ink Foundation SPF30 PA++ nagyon könnyű, a bőrön szinte nem is lehet érezni, mégis jó a fedése és egész nap tart. 3 színben kapható, én a 01 Ivory árnyalatot választottam. A bőr felett egy púderes réteget alkot, ami védi a bőrt a kiszáradástól és tartósabb is vele a smink.

Összetevők?
Az összetevőlista nem túl érdekes, hiszen egy pénztárcabarát sminktermékről van szó. Van benne B3 vitamin és még néhány apróság az INCI végén: keramid, selyem aminosav stb. Fizikai és kémiai fényvédőket tartalmaz, alkohol- és parabénmentes, illatát parfüm adja.

Hatása?
Szép, igényes üveg, jól működő pumpa, a csomagolás teljesen rendben van. A krém sűrű, van egy kis illata (tipikus, az alapozóknál gyakori, parfümös illat), jól kenhető és nagyon hamar szárad. A végeredmény púderes, bársonyos, félmatt, tényleg nagyon könnyű, vékony rétegben alig érezni a bőrön. A fedése gyenge közepes, a hétköznapokra pont jó, viszont a márka szerint lehet rétegezni szükség esetén. Én ezt nem szívesen teszem, mert olyankor hajlamos kiemelni a pórusokat. Ez az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni: ha olyan fényvédőt kenek alá, ami nem szimpatikus neki, akkor nem lesz igazán szép, de nekem eléggé tág pórusaim vannak. Később olvastam a hivatalos oldalon, hogy használat előtt felrázandó, ez tényleg segít az állagán!
A 01 Ivory nagyon világos semleges-sárgás szín, picit talán még nekem is világos (13-as a régi, koreai számozás szerint). A másik két szín pedig bézs, ezek jók azoknak, akik általában 21-es és 23-as színű bb krémeket használnak. Természetes és könnyű a bőrön, nem fénylik, nem ragacsos, a Peripera szerint 6 órán át tökéletes marad, ezt én is igazolom, utána viszont kezd kopni, de cushion alapozóval fixálható.

Kinek ajánlom?
Tág pórusú és sötétebb bőrre nem merem ajánlani és szerintem szárazra sem a legjobb, mert nem túl hidratáló. Azoknak, akik egy nagyon könnyű, bársonyos, púderes alapozót keresnek, ami félmatt a bőrön, nem csillog, természetes.

LINK:
PERIPERA Airy Ink Foundation SPF30 PA++
(eBay-n sajnos ritkán kapható mostanában)

Ingredients:

01 Ivory

Viki szerint:

Támogasd az oldalt!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)