Oh My Brush
október 7, 2019

AKNE: Differin Adapalene Gel 0.1% RETINOL Pattanásos Bőrre

Több, mint 3 hónapon keresztül használtam minden egyes nap ezt a retinolt tartalmazó “csodaszert”! A DIFFERIN Adapalene Gel 0.1% egy ideje már recept nélkül is kapható Amerikában, ami aknés bőrre, komoly pattanással küzdőknek kiváló választás!

Mi ez?
A DIFFERIN Adapalene Gel 0.1% aknés bőrre készült retinol tartalmú gél, ami nemcsak eltünteti a már meglévő pattanásokat, de segít megakadályozni az újabbak kialakulását is. Az USA-ban már recept nélkül is kapható, a lenti oldalról egyszerűen megrendelhető a 15 g-os tubus (európai címre is).

Összetevők?
Megpróbálom nagyon egyszerűen bemutatni ezt a szuper összetevőt! Az adapalene egy szintetikus retinol, amit kifejezetten akne kezelésére hoztak létre. Sokkal kíméletesebb, mint a retinolok királynője, a tretinoin (retinolsav), nem szárít és nem hámlaszt annyira, viszont ugyanolyan hatásos. Az adapalene nem alakul át retinolsavvá a bőrben, viszont képes ugyanazokhoz a receptorokhoz csatlakozni, amelyekhez a retinolsav is, így megvan a pattanástalanító hatása. Viszont nem minden receptorhoz kapcsolódik, éppen ezért kíméletes, nem szárít, nem hámlaszt túlságosan. Tökéletes pattanásos bőrre, de a retinolsav anti-aging hatásával nem tud versenyezni, ránctalanításban a retinol(sav) valószínűleg sokkal jobb (nincs még elég tanulmány az adapalene ránctalanító szerepéről).
A termék alkohol- és parfümmentes, illóolaj sincs benne, nagyon rövid az összetevőlista!

Hatása?
Három hónapon át használtam a Differin gél minden egyes nap! Este kell felkenni teljesen száraz bőrre, amit eleinte be is tartottam. Később közvetlenül arcmosás után használtam, mert nem éreztem irritálónak egyáltalán, de ilyenkor mindig kipirosodott a bőröm egy kicsit, szóval én is inkább száraz bőrre ajánlom. Kb. egy hónap múlva kezdtem érezni, hogy szárazabb a bőröm, ha vastagon kentem (elvileg csak egy borsónyi kell egész arcra, én sokszor túlzásba estem), akkor minimális, alig látható hámlást tapasztaltam. Nem volt hozzászokási időszak nálam, nem rosszabbodott a helyzet, talán az első alkalmak után volt egy “meglepetés” pattanásom, azt felszínre hozta. Mivel rendszeresen használok retinolt, hámlasztókat stb., ezért nem volt sokkoló a bőrömnek ez az összetevő sem. Viszont nem szabad alulbecsülni, hiába tűnik gyengédnek, egy helyre koncentrálva, vastagabban kenve túlhámlasztást okozhat (így jártam sajnos, de csak egy kis területen szerencsére).

A pattanástalanító hatása NAGYON JÓ! Persze, a hormonális pattanások így is előjöttek (azokon a napokon…), de ezek sokkal kisebbek lettek, nem mélyek, amelyek hetekig nem múlnak el. Sokkal kevesebb pattanásom is volt az utóbbi 3 hónapban (alig 2-3), pedig egyáltalán nem figyeltem az étkezésre, szóval szabadabban éltem (máskor kerülöm a sajtot, tejtermékeket stb.), nagyon elégedett vagyok vele ebből a szempontból (is)! Viszont nem érdemes ettől az összetevőtől folthalványítást és ránctalanítást várni. A tretinoin (retinolsav) gyönyörű bőrképet, fiatalosabb bőrt ad, s igazoltan a legjobb ránctalanító, de a szárító, hámlasztó ereje miatt számomra használhatatlan, s egyébként is: rettentő nehéz beszerezni (csak receptre kapható Európában és az USA-ban is). Az adapalene (vagyis ez a Differin gél) viszont praktikus, recept nélkül is kapható, kb. másfél hét alatt megérkezik Amerikából. A gyártó szerint a 15 g-os tubus 1 hónapra elég, de nekem 3 hónap alatt se fogyott el (bár a homlokomra és az orromra nem kenem). Először csak kíváncsiságból vettem egy dobozzal, de később rendeltem még egyet, mert egyértelmű volt, hogy használ. 🙂 Fontos: fényvédő kell mellé természetesen!

Kinek ajánlom?
Aknés, pattanásos bőrre, ha más (pl. BHA) egyáltalán nem segít. Ettől jobb, hatásosabb, recept nélkül kapható összetevő nincs. Az akne komolyabb formái ellen nagyon jó.

LINK:
DIFFERIN Adapalene Gel 0.1%
(innen rendeltem először egy dobozzal, majd újravettem egy hónap múlva)
Ha esetleg itt nem elérhető, akkor itt az ázsiai verzió:
DIFFERIN ázsiai verzió

Ingredients:
Active Ingredient: Adapalene 0.1% (Retinoid)
Inactive Ingredients: Carbomer 940, Edetate Disodium, Methylparaben, Poloxamer 182, Propylene Glycol, Purified Water, Sodium Hydroxide. May contain Hydrochloric Acid to adjust pH.

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)