Oh My Brush
szeptember 26, 2019

EGF: Az Összetevő, Amiért Nobel-díj Járt + Termékajánló

Ránctalanító, sebgyógyító kozmetikumokban gyakori az EGF (epidermális növekedési faktor) nevű összetevő, ami egyébként 1986-ban Nobel-díjat hozott a felfedezőjének. Fontos szerepe van az orvostudományban, s mostanában már megfizethető áron is előállítható, így bőrápolási termékekben is egyre gyakoribb. Koreában már jó ideje használják, mutatom a legnépszerűbb termékeket!

Mi az az EGF?

Magyarul epidermális növekedési faktor, amely segíti a sejtek szaporodását és megújulását a bőrben. Ezért olyan népszerű anti-aging összetevő, a ráncokat feltölti, serkenti a kollagéntermelést, így a bőrt rugalmasabbá teszi. A sebgyógyító hatását is ennek köszönheti, a gyógyulási folyamatot felgyorsítja. A bőr felszínén működik, a receptorokhoz csatlakozva bírja a sejteket munkára, viszont mint minden peptid esetén, itt is a rendszerességen van a hangsúly. A hatása csak addig tart, ameddig használjuk. Ha jól tudom, akkor csak egyetlen olyan termék van forgalomban, ami emberi eredetű EGF-t tartalmaz, ráadásul nagyon borsos az ára és nehezen beszerezhető. A peptidek nagyon jól tudják az eredeti EGF hatását utánozni, azért az összetevőlistában általában ezeket kell keresni: rh-Oligopeptide-1, sh-Oligopeptide-1, human-Oligopeptide-1 stb.

EGF a kozmetikumokban:

Bőrmegújító, ránctalanító, sebgyógyító hatást ígérnek azok a termékek, amelyek ezt az összetevőt tartalmazzák. Az EGF molekulái nagyok, nem tudnak a bőr mélyebb rétegeibe hatolni, ezért csak a felszínen hatnak, ezt a réteget erősítik, itt indul meg a kollagéntermelés, sejtosztódás, ami miatt a ráncok feltöltődnek és a sebek gyorsabban gyógyulnak. Minimális mennyiség is elég, viszont folyamatosan kell használni, a hatás csak így tartható fent. Sokkal gyakoribb egyébként az EGF a kozmetikumokban, mint gondolná az ember! A magas EGF tartalmú, nem túl pénztárcabarát, de megfizethető áron kapható szérumok mellett bármilyen más termékben is megtalálható ez az összetevő, mégha nincs is benne a termék nevében. Néhány példa:

Purito Pure Hyaluronic Acid 90 Serum
Benton Fermentation Eye Cream
Benton Snail Bee High Content Essence
Mizon Black Snail All in One Cream
Secret Key Starting Treatment Essence
COSRX AC Collection Blemish Spot Clearing Serum
TIAM My Signature Vita B5 Toner

Kinek nem ajánlott?

Nincs ezekről tanulmány, de nem ajánlott pl. bőrrák és pikkelysömör esetében, hiszen a beteg sejtek szaporodása ezekben az esetekben nem kívánatos.

EGF Tartalmú Koreai (+ 1 Japán) Kozmetikumok

Sidmool Galatokside Real N.M.F Barrier Serum

Sidmool Min Jung Gi EGF Ampoule

ISNTREE EGF Repair Ampoule

ISNTREE EGF Repair Cream

ELIZAVECCA Milky Piggy EGF Elastic Retinol Cream

Cell Fusion C Laser Rejuvenation Ampoule

Swanicoco RH-EGF 99% Pure Ampoule

Elizavecca Witch Piggy Hell-Pore EGF Special Ample

Petitfee Gold & EGF Eye Spot Patch

ELIZAVECCA EGF Deep Power Ringer Mask Pack

TONYMOLY Master Lab Sheet Mask (10 db) || vagy 3 db itt

Dr.Ci:Labo 100 Super Series EGF (JAPÁN)

 

[TOAS] Miracle EGF Concentrate

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)