Oh My Brush
július 6, 2019

KBEAUTY: Vásárlás Koreában + Legnépszerűbb Termékek, Márkák Jelenleg

Amikor először jártam Koreában, teljesen lenyűgöztek a boltok, a kínálat, illetve az, hogy minden sarkon van pár Kbeauty bolt, nem lehet a metrót úgy elhagyni, hogy ne jöjjön velünk szembe egy Missha vagy Tonymoly stb. Idén már tudtam, hogy hova érdemes bemenni, hol fogom megtalálni azt, amit keresek anélkül, hogy az eladók követnének… 😀

Dél-Korea egy gyönyörű ország a szememben, szerettem volna minél többet látni belőle, ezért a hely felfedezése volt a fő cél, nem a vásárlás. Csak egyszer mentem el vásárolni, gyorsan megvettem mindent, amit szerettem volna, minden más pedig már otthon várt rám, mert láttam a követési számnak hála, hogy már megérkezett a Jolse rendelésem. A Mit Vettem Koreában? bejegyzésemet már biztosan láttátok, de ha nem, itt a link! 🙂

Nem akadtam szuper akciókba, mert tudtam, hogy mit szeretnék, ezek mind teljes áron voltak. Amit vettem, az igazából eBay-n sem sokkal drágább még ingyenes postával sem (pl. a kedvenc mattító púderem 85 forinttal volt olcsóbb Koreában, mint eBay-n :D), s mennyivel kényelmesebb online vásárolni! Nincs tömeg, nincs impulzusvásárlás, nincsenek zaklató eladók… 😀

Akkor érdemes szerintem Koreába menni vásárolni, ha nem fontos, hogy mit veszünk, nem fontos az összetevőlista, csak az akció mértéke, és hajlandók vagyunk egy dologból sokat venni egyszerre. Ez rám sajnos nem igaz, de így is nagyon érdekes volt benézni egy-egy boltba. Vásárolni viszont a neten sokkal jobban szeretek, van idő átnézni az összetevőket, teszteket keresni, árakat összehasonlítani stb. Szóval maradok továbbra is hű a kedvenc koreai eladóimhoz! 😀

Ha Szöulban járunk, Myeongdong-ba mindenképp el kell menni, igazi Kbeauty mennyország. Itt biztosan megtalálunk mindent, ha pedig valamit elfelejtünk megvenni pl. az egyik Innisfree üzletben, akkor 20 méteren belül találunk egy másikat. Hihetetlen! 😀 A boltok többsége magán kézben van, ezek előtt állnak az eladók és egy maszkkal próbálnak becsábítani, hívogatnak, ha pedig bent vagy, akkor legalább egy, de sokszor több eladó tapad rád és ajánlgatnak bármit, amire ránézel. Ezeket a helyeket most szándékosan kerültem, nekem ez nem tetszik, kész.

Ahol nem álltak kint, oda nagyon szívesen bementem, senki nem zavart, nyugodtan tudtam nézelődni. S természetesen ott vannak a flagship üzletek, amelyek mindig gyönyörűek, különlegesek és makulátlanok, ezeket a márka üzemelteti, itt megtaláljuk a legújabb kiadásokat, de akcióból talán kevesebb van. Az Innisfree és az Etude House több emeletes épületei fantasztikusak, egymás mellett állnak, mind a kettőbe kötelező benézni! 🙂 (Ezeket majd külön posztban is bemutatom, nagyon érdekesek!) Még mindig nagyon büszkék az Innisfree-nél a Green Tea vonalra, egy-egy üzletben az egész fal Green Tea szérum flakonokból áll! ♥

Az Olive Young is nagy kedvencem, ez a “koreai Sephora”, itt nemcsak koreai, de külföldi márkákat is találunk (amerikai, európai, tajvani, japán stb.), ide mentem be japán termékekért. Nagy a választék, rengeteg a márka, az eladók békén hagynak. Itt a GOODAL Green Tangerine Vita C termékcsalád a legfelkapottabb, azon belül is a GOODAL Green Tangerine Vita C Dark Spot Serum, ami nem lepett meg, nagyon sok bloggernél, vloggernél ez a sláger hónapok óta. Itt találunk rengeteg COSRX terméket is, illetve a japán Hada Labo is külön helyet kapott, a maszkok között pedig sok a tajvani, legszívesebben felvásároltam volna mindent, de ilyesmit inkább a neten veszek egyenesen Tajvanból! 😀 A legnépszerűbb márkák a My Beauty Diary, a My Scheming és a Lovemore.

Amit még nagyon sokszor láttam, az a MISSHA Time Revolution Artemisia kollekció. Az egész városban, az aluljárókban, hiszen azok is tele vannak boltokkal stb. Kihagyhatatlan vétel, az esszenciának én sem tudtam ellenállni! 😀 Meg persze fényvédőkkel teli polcok mindenhol, amit nem csodálok egy olyan országban, ahol esernyővel járnak a nők egész nap, hogy elkerüljék a napfényt.

Azoknak szuper Myeongdong, akik csak vásárolni jönnek, nincs idejük és SOKAT akarnak venni. Nekem nincs szükségem 40-80 db ugyanolyan arcmaszkra, 4 db ugyanolyan cushion alapozóra és 6 tégely aloe vera gélre, így a jó vételeket meghagytam másnak. Sok boltban láttam kisebb-nagyobb bőröndöket, amiket megvehetünk, ha túl sok kozmetikumot vásároltunk. Mindenre gondolnak! 😀

Legutóbb a japánok (Tokió, Narita reptér) átkutatták az egész bőröndömet, mert volt benne pár maszk és kozmetikum (először azt hittem loptak, annyira rossz volt belenézni a táskába és semmit nem találtam, jelentettem is a repülőtéren), így idén nem igazán mertem bele pakolni. Egyébként is átszállással érkeztünk Európába vissza, az sem nyugtatott meg. A repteren szerettem volna vásárolni maszkokat a Duty Free jól hangzott. Sajnos a Lotte Duty Free tavaly kivonult a repülőtérről, mert kevés a kínai turista, így alig van választék és árak pedig nevetségesek.

  • A magyar Mastercardot nem tudják még mindig értelmezni, hitelkártyaként kezelik, nem értik, hogy pin kódot kér, mindig visszaadják, szóval a kézpénz sajnos még mindig nagy úr Koreában.
  • Ha egy boltban sokat vásárolunk (változó, de kb. $60-70 körül kezdődik), akkor külföldiként érvényes ránk a tax refund vagy helyben vagy a repteren kell majd intézni visszautazás előtt.
  • Ha kedvezőbb árakra vágyunk, akkor érdemes az egyetemek környékén vásárolni, a diákok miatt itt kedvezményesebb minden. Hongdae és Itaewon (külföldiek városrésze) tűnt a legolcsóbbnak nekem.
  • A Duty Free üzletekben (általában több emeletes plázák) is vásárolhatunk, a csomagot majd a repteren tudjuk átvenni, de csak hazaérkezés után szabad kibontani, ez fontos!
  • Szombat délután/este nem érdemes Myeongdongba menni. Hatalmas a tömeg az egész városban, itt főleg! #tömegiszony

Innisfree flaghsip store + Green Café

A Nature Collection több márkát is árul.

Tonymoly akciós termékek.

Olive Young: fátyolmaszkok sok-sok márkától.

Japán Hada Labo az Olive Young-ban.

Fátyolmaszkok az Innisfree flagship boltban.

Etude House rúzsok.

A legnépszerűbb termékek az Innisfree “dobogón” országok szerint + az interneten (SNS).

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)