Oh My Brush
április 1, 2019

Stridex Single-Step Acne Control Maximum 2% Salicylic Acid

Kíváncsiságból rendeltem meg az amerikai Stridex Single-Step Acne Control Maximum nedves vattakorongokat, amelyek szalicilsavat tartalmaznak. Nem vártam sokat, mégis megtetszett és szívesen használom, ezért jöjjön egy rövid teszt az USA kedvenc pattanáselleni korongjairól!

Nagyon szeretem a koreai, neves vattakorongokat, de Koreában a szalicilsav csak nagyon kis mennyiségben lehet benne a kozmetikumokban, így ilyesmit ott nem találunk. A Stridex Single-Step Acne Control Maximum nem a legizgalmasabb és az összetevőlista sem makulátlan, de alkoholt szerencsére nem tartalmaz. Olcsó, az iHerb-nek hála könnyen beszerezhető, s nagyon praktikus, még lustább bőrápolók (pl. férfiak) is szeretni fogják.

A BHA (szalicilsav) kezeli a már meglévő pattanásokat, illetve rendszeresen használva megelőzi újabbak kialakulását. A vattakorongok nagyok, arctisztításra, tonizálásra is jók hámlasztás mellett, a folyadék nem ragacsos, mattít, hamar szárad és mentolos illata van. Este szoktam használni arcmosás után, egyszerre több lépést is letudok vele, 55 és 90 db-os tégely is kapható, illetve van olyan is, amely csak 1% BHA-t tartalmaz. Ha kifejezetten vattalapokat keresünk, akkor vetélytársa talán nincs is ebben az árkategóriában, olcsó szalicilsav viszont van máshol is, pl. a The Ordinary márkánál. Az orromon, államon lévő mélyebb pórusokat sokkal jobban tudom ezzel tisztítani, mert a vattalap nagyon gyenge, fizikai bőrradír, a BHA pedig mélyen a pórusokba hatol. A különbség látványos, viszont csak akkor, ha napi szinten használom, ami természetesen logikus.

Zsíros, pattanásos, mitesszeres bőrre ajánlom, azoknak, akik szalicilsavas készítményt keresnek megfizethető áron, mattító hatással, s nem probléma a parfüm és a mentol jelenléte. Nemcsak arcra, testre is jó, ha egy-egy területen van csak rá szükségünk. Férfiaknak különösen szimpatikus lesz!

LINK:
Stridex Single-Step Acne Control Maximum 2%  (55 db)

Stridex Single-Step Acne Control Maximum 2% (90 db)
Stridex Single-Step Acne Control Essential 1%

Ingredients:
Active Ingredient: Salicylic Acid 2.0%
Inactive Ingredients: Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Xylenesulfonate, Citric Acid, Dmdm Hydantoin, Fragrance, Menthol, Ppg-5-Ceteth-20, Purified Water, Simethicone, Sodium Borate, Tetrasodium EDTA

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)