Oh My Brush
április 25, 2019

MINTA: PURITO Pure Vitamin C Serum

A megjelenésekor már használtam a C vitaminos szérumot a márkától, de az a legelső kiadás volt, azóta már megújult a termék egy kicsit. Kíváncsi voltam, hogy milyen a PURITO Pure Vitamin C Serum, szerencsére kaptam néhány mintát, így ki tudtam próbálni. S arra is választ kaptam, hogy valóban sárga a szérum színe vagy már oxidálódott mire ideért…

Három évvel ezelőtt került hosszám az első Purito termékek, nagyon meggyőztek, de közben válozott a külső és szerintem a belső is. Eredetileg 89% hialuronsav volt a termékben és nem tudtuk pontosan, hogy milyen erős a C vitamin benne, s talán a színe sem volt annyira sárga, mint most.

A jelenlegi PURITO Pure Vitamin C Serum 84% hialuronsavat és 10% C vitamint tartalmaz. A C vitamin ebben az esetben aszkorbinsav, ami rendkívül instabil, hűvös helyen kell tartani a terméket, napfénytől távol, de egyébként is érdemes pár hónapon (kb. 3) belül elhasználni. Az aszkorbinsav alacsony pH értéken működik, a tonizálás előtte kötelező, de alacsony pH értékű tonik még jobb hozzá. Nem tartalmaz alkoholt, parabént, parfümöt, illóolajokat, mesterséges színezéket, továbbá vegán és cruelty free. Vannak benne még igazán hasznos összetevők: B3 vitamin, peptid, kollagén, növényi kivonatok (pl. ginszeng) stb.

A Jolse nem rég vette fel a kínálatba a márkát, így nagyon frissek a termékek, a minta is biztosan új, mégis sárgás volt a szérum színe. Egyből billentyűzetet ragadtam és írtam a Purito-nak, nagyon gyorsan válaszoltak, idézem: “As there are no chemical preservatives in the serum, the color change is very natural. It is completely okay to use [the serum] if it is light or dark yellow.” Elküldtem ugyanezt a képet nekik, teljesen jónak látták a színét, később láttam, hogy ugyanez az információ a hivatalos oldalon is megtalálható, mégis segítőkészek voltak. 🙂 A lényeg: eredetileg ilyen a színe, oxidáció után barnává válik, olyankor már nem érdemes használni. A Kbeauty csoportomban gyakran feljött ez a téma, ezért szerettem volna a márkától hallani a választ a kérdésre.

Nekem még mindig nagyon jól működik, nem csíp annyira, mint pl. egy 20%-os C vitaminos szérum (logikus), az összetevők is nagyon szépek. Ráncmegelőzést, folthalványítást, egészségesebb bőrt várhatunk tőle hosszú távon, s talán az is előny, hogy egy népszerű termékről van szó, sok fogy belőle, így a hivatalos eladótól vásárolva biztosan a legfrissebbet kapjuk. A színét valószínűleg a növényi kivonatok adják (pl. vörös ginszeng…), illata nincs, 60 ml viszont szerintem nagyon sok, képtelenség 3 hónap alatt elhasználni, ha csak arcra keni az ember, így javaslom, hogy más testrészeket is lepjünk meg vele. Még is így nagyon megéri, alacsony az ára, nem a legerősebb, de hosszú távon sokkal jobban bírja a bőr a 10%-ot.

LINK:
PURITO Pure Vitamin C Serum (hivatalos eladó)

Ingredients:
Sodium Hyaluronate liquid (84%), Ascorbic Acid(10%), 1,2-Hexanediol, Niacinamide, Arginine, Human Oligopeptide-1, Hydrolyzed Collagen, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Magnolia Liliflora Bud Extract, Lilium Tigrinum Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Tuber Magnatum Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Red Ginseng Extract, Sodium Polyacrylate, Adenosine, Disodium EDTA

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)