Magyar English
Oh My Brush
április 6, 2019

KDRAMA Ajánló: Szuper Koreai Sorozatok 2019

Sok-sok éve rajongója vagyok a koreai sorozatoknak, szinte minden nap megnézek legalább egy részt, de melyek voltak a legjobbak mostanában? Összeszedtem azokat, amelyeket mindenképp érdemes megnézni, s kiegészítem a listát néhány kedvencemmel is. Jöjjenek tehát szuper, koreai sorozatok a tavalyi év végéről és 2019 elejéről!

Már írtam két posztot ebben a témában (A Legjobb Koreai Sorozatok, illetve 8+2 Új Koreai Sorozat, Amit Látnod Kell), rengeteg sorozatot láttam 4 év alatt, szeretem a napot 1-1 epizóddal lezárni. A történetet nem ismertetem, azt bárhol megtaláljátok, inkább arra hívom fel a figyelmet, hogy miért érdemes ezeket megnézni, miért tetszettek nekem annyira!

LÁTNI KELL

Sky Castle

Ez a show mindent vitt Koreában, nézettségi rekordokat döntött, s nem véletlenül! Ennyire izgalmas sorozatot szerintem még nem láttam, s el sem hiszem, hogy sokáig nem voltam hajlandó belekezdeni, mert azt hittem a borító alapján, hogy csak még egy gagyi, naponta jelentkező, családi dráma… :DDD Ha csak egy sorozatot néztek meg, ez legyen az! Egyébként egyáltalán nem tipikus, nem a megszokott történet: mire képes az elit réteg azért, hogy a legjobb egyetemre kerüljenek a gyerekeik? Van egyébként valóságalapja: Koreában rengeteg pénzt és időt áldoznak a szülők és a diákok arra, hogy legjobb iskolákba kerüljenek, s ott a legjobb tanulók legyenek. Iskola után különórákra járnak késő estig, utána otthon jöhet a házi feladat, tanulás, s legjobb esetben is 4-5 órát tudnak csak aludni egy nap.

Memories of the Alhambra

Először is: Hyun Bin!!! ♥ Természetesen nem ő az egyetlen, aki miatt érdemes nézni, Park Shin Hye neve is garancia a sikerre, ráadásul Magyarországon is forgattak, így ne lepődjetek meg, ha a MÁV kék vonata vagy egy-egy magyar pályaudvar feltűnik itt-ott. Nagyon vicces látni a magyar vonatkozású dolgokat spanyolnak álcázva! Mi történik, ha az AR játék valósággá válik és a játékosok életére tör? Így nem hangzik olyan egyedinek, pedig nagyon izgalmas és gyönyörű helyekre kalauzol el minket a sorozat!

Mr. Sunshine

Olyan, mintha egy magas költségvetésű, amerikai filmet néznénk, ami legalább 10 kategóriában nyert Oscar díjat. Fantasztikus, nem is lehet máshoz hasonlítani, minden tökéletes, mindenki 110%-os alakítást nyújt, a rendezés, a kameramunka, a kosztümök láttán pedig leesik az ember álla. Kitalált történet, de azért van valóságalapja is természetesen, a kegyetlen, japán megszállás alatt játszódik, zsebkendőt érdemes bekészíteni… Csak ráérős napokra ajánlom, bele kell élni magunkat, egy moziban is megállná a helyét!

MEGUNHATATLAN 

Familiar Wife

Ji Sung nagy rajongója vagyok, bármilyen szerepet képes eljátszani, itt is nagyon kitett magáért! A nagy szerelem kihűlt, a házasság, a munka tönkretették a kapcsolatukat, a férfi elkezd arról álmodozni, hogy mi lett volna, ha az első szerelmét randira hívta volna anno, akkor most tökéletes lenne az élete. Hirtelen ebben a megálmodott világban találja magát, minden olyan, amilyennek elképzelte, vagy mégsem?

Children Of Nobody

Nem gondoltam volna, hogy ennyire leköt majd, de olyan, mint egy jó könyv, amit nem lehet letenni. A rendőrség és a gyermekpszichológus azt a gyilkost keresi, aki olyan szülőket öl meg, akik kegyetlenül bánnak a gyerekeikkel. Előnyben részesítem azokat a történeteket, amelyek esetében nem tudni, hogy mi is lesz a vége, itt is eltart egy ideig, mire megtudjuk, hogy ki a gyilkos.

My ID Is Gangnam Beauty

S igen, a teljesen egyszerű sztorikat is szeretem, amikor nem kell gondolkodni. Szöulban Gangnam a gazdagokról, felhőkarcolókról (egy kis személyes: amikor először feljöttem a metróból, mintha egy teljesen más városba csöppentem volna) és a plasztikai klinikákról szól. A történet röviden: a csúnya lány szép lesz a műtéteknek hála, de mindenki számára egyértelmű, hogy “csinált” szépség. Hogyan éli meg ezt, s lehet-e így a főiskola leghelyesebb pasijának a barátnője (ki mellesleg az ASTRO-ból ismert Cha Eunwoo)?

The Light In Your Eyes

Nam Joo Hyuk és az idős színésznő mekkorát alakított! Azt hinné az ember, hogy egy szokásos, romantikus történet az egész, a végén viszont kiderül, hogy ettől sokkal többről van szó! Nem akarom lelőni a poént, szívből ajánlom ezt a drámát!

The Ghost Detective

A cím mindent elmond. Choi Daniel egy elég szimpatikus fiatalember, ha értitek, mire gondolok… 😀 Ő és segítőtársai nyomoznak egy igazán különös ügyben: a gyilkos testileg soha nincs jelen, lehetetlen elkapni, de a főszereplő is hasonló állapotba kerül, így fel tudják venni a harcot a gonosszal. Nem mondom, hogy a legjobb sorozat, amit valaha láttam, de engem lekötött.

Are You Human

Seo Kang Joon két szerepben, az egyik pedig nem más, mint egy robot, aki/ami eléggé a néző szívéhez nő. Nem egy komoly történet, de unalmas estékre nagyon is jó!

A Poem A Day

Ez egy NAGYON édes, romantikus történet. Nem egy nagy költségvetésű sorozat, viszont cuki, kicsit vicces és a szereplők is nagyon szimpatikusak, különösen a női főszereplőt szeretem, annyira bájos az arca!

Where Stars Land

Imádtam, mert az Incheon repülőtéren játszódott a történet, ahol ugye én is megfordultam, így kellemes emlékeket hozott fel minden egyes rész. A férdi főszereplőnek van egy titka, amiről nem tudhat a reptér vezetése, mert különben nem dolgozhatna ott. Ráadásul életében először szerelmes, ami nem tesz jót ennek a titoknak… Felejthető, de kellemes, ha fogalmazhatok így! 🙂

Misty

Egy erős nőről szól, aki mindent megtesz a sikerért és egy jó hírért, ennek viszont ára van és sok ellenséget szerez. Egy gyilkosságot is próbálnak rákenni, de vajon ki az igazi gyilkos? Ez is egy izgalmas történet nagyon jó színészekkel!

EGÉSZ JÓ

100 Days My Prince

D.O. miatt néztem (EXO), de sajnos ez már a sokadik alkalom, hogy emiatt a színésznő miatt abbahagyok egy sorozatot… Kb. a közepéig bírtam, utána eléggé unalmas lett a dolog, de D.O. fantasztikus, mint mindig!

Romance Is A Bonus Book

Imádom ezt a színészt, Lee Jong Suk mindig csak jó sorozatokat vállal el, ez is egész jó lett volna… Ha a női főszereplő nem megy az ember idegeire, s a kommentek alapján nem én voltam az egyetlen. Mindenki mást viszont nagyon bírtam, érdemes megnézni, ha a többi drámát már láttuk!

Let’s Eat 3

Yoon Doo Joon-től bármit megnézek, úgy tud enni és ételről beszélni, mint senki más! 😀 A Let’s Eat 1 és 2 sokkal jobb természetesen, de ennek az az oka, hogy le kellett rövidíteni ezt a sorozatot, a férfi főszereplőt ugyanis behívták katonának és kb. egyből mennie kellett, alig tudták összehozni a befejezést…

About Time

Hősnőnk látja, hogy kinek mennyi ideje maradt, a saját halálának időpontját is tudja. Már nem sok van hátra, ezért próbál mindent megtenni, amit valaha szeretett volna. Ekkor találkozik a férfi főszereplővel, aki mellett megáll az idő, de nem sokáig tart a boldogság. Csak azt tenném még hozzá, hogy Lee Sung Kyung annyira gyönyörű, már miatta megéri megnézni! 🙂

Wok Of Love

Nem értem: a három főszereplőt IMÁDOM, együtt viszont nem jöttek be… A történet valószínűleg nem a legjobb, viszont Junho miatt bármit megnézek (ajánlom egyébként még azokat a sorozatokat, amelyekben öltönyt kell hordania 😉 Pl. most a Confession-t nézem tőle. )

Grand Prince

 Imádom a kosztümös drámákat, de mostanában alig van olyan, ami tényleg jó. Ezt szerettem, a két férfi főszereplőre nem lehet panasz. Az egyik hercegben él a végtelen hatalomvágy, a másikat a hatalom egyáltalán nem érdekli, viszont mind a ketten ugyanabba a nőbe szeretnek bele.

Meg van még pár, de azokat nem bírtam végignézni, hiába volt szuper az első pár rész, így inkább nem is ajánlom egyiket sem.

EXTRA: JAPÁN SOROZATOK & FILMEK

Mostanában a japán filmek és sorozatok is belopták magukat a szívembe, de közel sem élvezem ezeket annyira, mint a kdrámákat. Aki a monitor előtt tud tartani, az Japán egyik legnépszerűbb színésze, Kento Yamazaki. Teljesen véletlenül fedeztem fel a munkásságát: a Good Doctor koreai verziója hatalmas kedvencem volt, kíváncsi voltam, hogy milyen a sztori a japánok tollából. Innentől kezdve pedig megnéztem majdnem mindent, amiben szerepelt, ezek különösen tetszettek: Kiss That Kills, Rikuo, A Girl & 3 Sweethearts, Orange stb.)

Ryusei Yokohama is szimpatikus lett a rózsaszín hajával (A Story to Read When You First Fall in Love), de a többi szereplőt is imádtam! Közben próbáltam megnézni egy másik sorozatot tőle, de sikerült belefutnom egy újabb japán “remekműbe” (Kareshi wo Ron de Kaimashita)… Én komolyan nem értem a japánok észjárását néha… Férfiakat venni a neten, akiket aztán lábtörlőként használhatunk. Seriously WTF! Itt be is fejezem, mielőtt túl mély gödörbe kerülnénk! :DDD

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 9 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)