Oh My Brush
március 28, 2019

Hajápolási Rutinom Koreai Termékekkel

A hajápolási rutinom most már csak koreai termékekből áll. Nem volt szándékos, csak szerettem volna kipróbálni pár terméket, de ennek az lett a vége, hogy mindent lecseréltem és új hajápolási lépéseket is bevezettem. Rájöttem, hogy a haj helyett a fejbőr sokkal fontosabb, ott kezdődik az egészséges haj, s végre a hajmosásra sem nyűgként tekintek, hanem alig várom, hogy heti kétszer elővegyem a kedvenc termékeimet.

A HAJAMRÓL:
Röviden: zsíros, korpásodásra hajlamos, érzékeny fejbőr. Hosszabban: nagyon dús hajam volt tiniként, aztán elkezdtem szőkíteni, évekig tartott a szőke mániám, mert utáltam az eredeti hajszínemet (nem értem, mi bajom volt vele…). A fejbőrömnek és a hajamnak ez persze nem tetszett, fele annyi hajam sincs már, mint régen, korpásodásra is hajlamos vagyok, ha nem a megfelelő sampont használom, a viszkető érzésről nem is beszélve. Már több, mint 10 éve nem festem a hajam, életem legjobb döntése. A hajformázó szerekről is lemondtam, mert a hátamon hatalmas, gyulladt pattanásokat okoztak. Fodrászhoz nagyon ritkán járok, mosást általában nem is kérek, a hollandoknál nem is szokás, s egyébként is, a fodrászsamponokat nagyon nem szereti a fejbőröm. Elég sokáig bírják a hajvégek, nem töredeznek, pedig rendszeresen szárítom a hajamat.

CÉLOM:
Egészségesebb fejbőr és hajszálak + egy kis anti-aging.

Már írtam egy részletes posztot ebben a témában: Koreai Hajápolás (Rutin, Tippek, Termékek)

A saját rutinom pedig így néz ki jelenleg:

1. SAMPON
Évekkel ezelőtt áttértem a natúr samponokra (iHerbről rendeltem ezeket), ezeknek sokat köszönhetek: hajhullás megállítása, korpásodás visszaszorítása stb. Jelenleg a koreai LADOR márka natúr samponját használom, nagyon szépek az összetevők, imádja a fejbőröm, a flakon pedig több, mint fél literes!

LADOR Triplex 3 Natural Shampoo (teszt)

2. FEJBŐRRADÍR
Koreában ez az egyik legfontosabb lépés, nekem is a kedvencem lett nagyon hamar. A fejbőr is igényli a hámlasztást/radírozást, sokkal tisztább és egészségesebb lesz így, a masszírozás pozitív hatásairól nem is beszélve! A LADOR-t samponozás után, az AROMATICA-t pedig samponozás előtt kell használni, utóbbi olajokat is tartalmaz, amelyek jól ápolnak.

AROMATICA Rosemary Scalp Scrub (teszt)

LADOR Scalp Scaling SPA (teszt)

3. BALZSAM – PAKOLÁS
Vagy balzsamot vagy pakolást használok, nem viszem túlzásba, mert zsíros a hajam. A LADOR ampullái csodát tesznek a hajammal minden egyes alkalommal, de a balzsam (vagyis Treatment) sokkal jobb áron kapható, aminek a hatásával szintén nagyon elégedett vagyok. A Nature Republic hajpakolást ritkábban használom, csak akkor, amikor “ráérek” több percet várni, de rendkívül népszerű az egész termékcsalád, érdemes kipróbálni!

LADOR Hydro LPP Treatment (teszt)

LADOR Perfect Hair Fill-up Ampoule (teszt)

NATURE REPUBLIC Argan Essential Deep Care Hair Pack (teszt)

4. HAJTONIK
Nedves hajra viszem fel, a fejbőrbe masszírozom és ennyi az egész! Kevés időt vesz el, de nagyon hasznos lépés! A hajtonikok általában könnyen felszívódó, hűsítő folyadékok, jól ápolják a fejbőrt, hiszen nem kell kimosni ezeket.

TONYMOLY Dr.For Better Catechin Hair Tonic (teszt)

5. HAJPERMET
Szeretem a hajpermeteket, ez az utolsó lépés nálam. Különösen tetszik ez, amit most használok: puhává, fényessé és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat, de nem nehezíti el.

NATURE REPUBLIC Argan Essential Moist Hair Mist (teszt)

Jelenleg 5 lépésből áll a tehát a rutinom, de van még pár dolog a kívánságlistámon, illetve több termék is elfogyott, szóval kell az utánpótlás!

KÍVÁNSÁGLISTA:

Healing Bird Scalp Clear Cleansing Pack

LADOR Anti-Dandruff Shampoo

LADOR Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack

CP-1 Head Spa Scalp Scaler

MISSHA Procure Extra Volume Hair Serum

Sulwhasoo Camellia Hair Oil

LUCIDO L Argan Rich Oil Hair Treatment Oil

A’PIEU Healthy Scalp Doctor Tonic

Innisfree My Hair Recipe Strength Tonic Essence

TOSOWOONG Hair Tonic Nutrient Fortifying Clinic

Innisfree My Hair Recipe Reparing Oil Serum

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)