Oh My Brush
március 18, 2019

COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser

Annyira izgatott voltam, amikor megjelent a COSRX AC Collection vonal, hogy már akkor megrendeltem pár terméket, amikor még egy teszt sem volt róluk a neten. A COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser tehát szinte a megjelenés óta nálam van, nagy reményeket fűztem hozzá.

Mi ez?
A COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser az új és jobb verziója a márka szalicilsavas lemosójának (Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser), amit egyébként soha nem próbáltam a magas pH érték miatt. Egy jól tisztító, habzó lemosó ázsiai gázlóval és BHA-val, egészségesebb, pattanásmentes bőrt ígér. A tubus nagy, 150 ml-es, az ára megfizethető.

Összetevők?
Az INCI jól néz ki első látásra, az ázsiai gázló több fajtája is felüti a fejét (Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid), amelyek gyógyítják és nyugtatják a bőrt. BHA (0,5% szalicilsav) segít tisztán tartani a pórusokat és megelőzni a pattanásokat, de nem sok hidratálót találunk a formulában. Nem tartalmaz alkoholt, parabént, parfümöt, viszont illóolaj van benne (levendula, erdei fenyő).

Hatása?
A textúra krémes, kevés kell belőle, jól habzik és nagyon jól tisztít. Nem irritál, kifejezetten bőrnyugtató a hatása, összehúzza a pórusokat, nem hagy semmilyen rétegetet maga után. Először csak néha-néha használtam, nem éreztem szárítónak a kombinált/zsíros bőrömön, viszont hidratálónak sem, már az első használat után sejtettem, hogy nem túl alacsony a pH értéke. Ezután ez lett az esti rutinban használt arclemosóm, így pedig hamar kiderült: szárít és biztosan magasabb a pH értéke, mint szeretném. Igazából nem vészes, ha nem száraz az ember bőre, s ha egyből tonizálunk és felkenünk egy hidratálókrémet. Nyáron sokkal kellemesebb lesz, mint télen, de nem egy univerzális darab, nem fogom újravenni. Azt hittem, hogy a COSRX Low-pH Good Morning Cleanser krémesebb, hidratálóbb verziója, de sajnos túl lúgos, ezen még dolgoznia kell a márkának…

Kinek ajánlom?
Zsíros, pattanásos bőrre, de csak akkor, ha egyből használunk utána tonikot és arckrémet. Férfiak és zsíros bőrűek fogják szeretni, a tipikus (magas pH, habzó) ázsiai lemosóktól jobb és kíméletesebb.

LINK:
COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser EBAY | | JOLSE | | YESSTYLE

Ingredients:
Water, Glycerin, Stearic Acid, Myristic Acid, PEG-32, Potassium Hydroxide, Palmitic Acid, Lauric Acid, Glyceryl Stearate, PEF-100 Stearate, Lauramide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Potassium Cocoate, Salicylic Acid, Lavandula Hybrida Oil, Disodium EDTA, Pinus Sylvestris Leaf Oil, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)