Oh My Brush
február 7, 2019

Koreai Vattakorongok: Miért Jobbak?

A Kbeauty Facebook csoportomban feljött ez a téma, ami elsőre talán unalmasnak hangzik, de ha egyszer kipróbáljuk a koreai vagy japán vattalapokat, többet mást nem használunk! A kínálat nagy, az ár alacsony, minden igényt kielégít a felhozatal, nem lehet bennük csalódni, szuper a minőségük.

Soha nem használtam szívesen a drogériában kapható vattakorongokat, mert az anyag általában túl durva, kellemetlen a bőrön, s RENGETEG folyadékot szívnak fel, amit alig tudnak visszaadni a bőrnek, igazi pazarlás az egész, ráadásul a pórusokat is eltömíthetik azok az apró darabkák, amiket hátrahagynak. A festett, kémiai anyagokkal kezelt darabokról nem is beszélve, ezek irritálhatják az érzékeny bőrt.

A vattalapok az arcápolási rutin fontos elemei Koreában és Japánban is. Általában a pamut organikus, kezeletlen, nem fehérített, így nem okoz irritációt, erősebbek, de rendkívül puhák, de ami talán a legfontosabb: amit magukba szívnak, azt át is tudják adni a bőrnek, a pazarlás minimális!

Mire jók a koreai és japán vattalapok?

  • A termékeket így vihetjük fel a leghigiénikusabban és a legegyenletesebben: az ujjunkkal soha nem leszünk képesek ugyanazt a hatást elérni. (Az egyik műsor tesztelte, állításuk szerint az ujjakkal ellentétben a vattalapok 200%-kal több anyagot juttattak mélyebben a bőrbe. Ha csak a fele igaz, már az is szuper!)
  • Természetesen eltávolítják a szennyeződést, sminket, faggyút stb., a bőrt jól, de kíméletesen tisztítják.
  • Instant fátyolmaszk: a koreaiak és a japánok is előszeretettel itatják át a lapokat esszenciával, amit aztán a kívánt terülteten (arc, homlok) hagynak pár percig. Remek alternatíva fátyolmaszk helyett!

Ennyi az egész:

A különbség tehát egyértelmű, sokkal hasznosabbak az ázsiai verziók, ezeket jobban ki lehet használni. Több fajta létezik egyébként, mindegyik anyaga, mérete, funkciója más, érdemes többet kipróbálni. Én általában legalább két különbözőt használok: egyiket inkább arctisztításra tonikkal, a másikat pedig vizesebb esszenciák, lotionök felvitelére, DIY maszkokhoz.

Néhány a legnépszerűbbek közül, illetve azok, amiket már próbáltam:


Shiseido Facial Cotton 
EBAY LINK ♥


Muji Organic Facial Cut Cotton
EBAY LINK ♥


KLAIRS Toner Mate 2 in 1 Cotton Pad
EBAY LINK vagy ITT ♥


WHITE RABBIT Premium Cotton Pad
EBAY LINK vagy kisebb kiszerelés ITT vagy szett ITT ♥


ETUDE HOUSE Plain Cotton Pads
EBAY LINK


ETUDE HOUSE Gauze Cotton Pads
EBAY LINK


ETUDE HOUSE Monster Cleansing Cotton
EBAY LINK


ETUDE HOUSE Embossing Cotton Pads
EBAY LINK


THESAEM Cotton Puff
EBAY LINK ♥


INNISFREE 1/2 Sponge Cotton Pads
EBAY LINK


Shiseido Beauty up cotton
EBAY LINK


COSRX Naturally Embo Cotton
Puff EBAY LINK


Multi Function Cotton Pads
WISHTREND LINK ♥


JOLSE-n is akad pár LINK

Támogasd az oldalt!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)