Oh My Brush
február 15, 2019

Koreai, Mattító, Színtelen Púderek

Mióta felfedeztem a koreai, mattító, színtelen púdereket, sokkal egyszerűbb lett az életem. Nem kell attól félni, hogy a púder színe nem passzol a bőrömhöz, a zsíros T-vonalam nem lesz fényes, olajos egész nap, s még a pórusokat is el lehet tüntetni ezekkel a púderekkel! Az évek során rengeteg terméket kipróbáltam, a rutinom örök darabjai, minden nap használom ezeket, ezért ma összeszedtem a kedvenceimet és néhány népszerű darabot!

Ha zsíros, kombinált a bőrünk, tágak a pórusaink és vannak ráncaink, akkor egy színtelen, mattító (vagy HD) púder kötelező darab! Sokat kipróbáltam, eleinte csak a legnépszerűbbeket használtam, mostanában viszont fontosabb a méret, minél nagyobb a tégely, annál jobb, hiszen minden nap használom ezeket. Illetve nekem a mattító hatás még legalább olyan fontos, de a szép összetevőlista sem hátrány! A legnagyobb kedvenceim a Skinfood púderek, ezeknek ugyan nem “minden mentes” általában az összetevőlistájuk, de fantasztikusan mattítanak. Sajnos a márka jelenleg a csőd szélén áll, így alig kapható pár termékük, de szerencsére így is nagy a választék.

Mutatok néhány szuper darabot!

 

Innisfree NO SEBUM MINERAL POWDER 5g EBAY | | JOLSE ♥

Talán a legnépszerűbb púder, hiszen elég olcsó, szépek az összetevők, s nem igazán lehet vele mellényúlni. A tégely elég kicsi, de a minőségre nem lehet panasz: eltünteti a ráncokat, pórusokat, mattít órákon keresztül, nem szárít, a bőr pedig puha és sima lesz. Nem a legerősebb, ha mattításról van szó, de az egyik legjobb púder, ez nem kétséges. (TESZT: Innisfree No Sebum Powder)

INNISFREE No Sebum Mineral Pact 8.5g EBAY | | JOLSE ♥

Szinte ugyanaz, de préselt, praktikusabb a csomagolása, viszont legalább olyan jól működik. Ezt táskába is nyugodtan be lehet tenni, különbséget nem igazán láttam a két termék között, ez is ugyanúgy mattít (közepesen), s elfedi a pórusokat, ráncokat. Az Innisfree-vel nem lehet mellényúlni! 🙂 (TESZT előtte-utána képekkel: Innisfree No Sebum Mineral Pact)

COSRX Sebum Centella Mineral Powder 5g EBAY | | JOLSE

Ennek a legszebbek az összetevői, “minden mentes”, ázsiai gázló kivonat is van benne, így gyógyítja a bőrt, a COSRX-től épp ilyet vár az ember. Érzékeny bőrre az egyik legjobb, nekem kicsit kevés volt a mattító ereje, ezért az 5 g nagyon hamar elfogyott, más negatívumot nem tudok mondani. (TESZT: COSRX Sebum Centella Mineral Powder)

ETUDE HOUSE Fix And Fix Powder Fixer – 10g EBAY | | JOLSE ♥

Szuper púder EGYETLEN összetevővel! Ez inkább a ráncokat és pórusokat tünteti el, a linkelt tesztemben láthattok majd előtte-utána képet, szerintem látványos a különbség. Kiváló darab, a tégely nagy (10 g), közepesen mattít, természetes vele a végeredmény. Viszont a végén már nem akart a lyukakon átjönni a púder, felnyitni nem lehetett, a műanyag annyira erős, hogy felvágni sem tudtam, ez nagyon zavart, de másba nem tudok belekötni! 🙂 (TESZT: Etude House Fix And Fix Powder Fixer)

Lioele Secret Pore HD Powder 18g JOLSE ♥

Az egyik kedvencem most, ez már HD púder, ami azt jelenti, hogy búcsút mondhatunk a ráncoknak és pórusoknak! Ennyire finom, selymes púdert még nem láttam, gyönyörű, a minősége kiváló, ez is jól mattít, de ami a legfontosabb: 18 g-os a tégely!!! Minden pénzt megér! 🙂 Csupán két összetevőből áll: Silica, Dimethicone. (TESZT: hamarosan!)

THE FACE SHOP Oil Clear Blotting Powder 6g EBAY | | JOLSE

Egyszerű, de nagyszerű, ez a mattításra összpontosít. A préselt verziót ismerem, nagyon szeretem, azért merem ezt is ajánlani a blogon.

The FACE Shop Oil Clear Blotting Pact 9g EBAY | | JOLSE ♥

Ezt is használom már pár hónapja, csak épp a lenti, Coca-Cola kiadást. Szerintem sokkal jobban mattít, mint az Innisfree verziója, egész nap tart, nyáron és télen is tökéletes, biztosan veszek még belőle! Parfüm ugyan van mind a három The Face Shop púderben, de alig érezni, nem zavaró.

THE FACE SHOP Oil Clear Blotting Pact (Coca Cola Edition) – 9g EBAY ♥

Ugyanaz tehát, mint a fenti púder csak ez a limitált Coca Cola kiadás része volt. A csomagolás miatt kicsit drágább, de a púder maga nagyon megéri az árát! A por selymes, kiválóan mattít, fixálja a sminket, eltünteti a pórusokat, tökéletes a számomra (zsíros-kombinált bőrre szívből ajánlom). (TESZT: The Face Shop Oil Clear Blotting Pact)

TONYMOLY Face Mix Oil Paper Powder 9g EBAY | | JOLSE

Ebben vannak hidratálók, C vitamin, keramid stb., tehát egyben ápolja is a bőrt, s a nagyobb (9g) tégelynek is nagyon örülök. A pamacs mérete hatalmas és vastag, nem lehet vele olyan szépen és pontosan dolgozni, mint a többi púder esetében, ami egy kicsit zavart először. Próbáltam átönteni kisebb, üres tégelybe, de végül csak megszoktam ezt. Ez is inkább a pórusok és ráncok ellen hatásos, enyhe-közepes mattítást kapunk tőle. (TESZT: hamarosan!)

Etude House Zero Sebum Drying Powder 6g EBAY | | JOLSE

Úgy látom, hogy azóta már megújult, kivették belőle az alkoholt, s most már vannak benne fermentált összetevők, ami érdekes, púder esetében ritkán látni ilyet. Valószínűleg már nem mattít annyira mint régen, de nagyon baráti az ára még mindig, érdemes kipróbálni!

3W CLINIC Natural Make Up Powder 30g EBAY

Ezt még sajnos nem próbáltam, de NAGYON jó áron kapható: 30 g $6,90-ért ajándék! Színtelen és színezett verzió is kapható.

Holika Holika Puri Pore No Sebum Powder 7 g EBAY | | JOLSE

Mattító púder rendkívül hosszú összetevőlistával az izgalmasabb INCI-k kedvelőinek! 🙂

ARITAUM Pore Master Sebum Control Powder 5 g EBAY | | JOLSE

Mattít, eltünteti a pórusokat és egész jó az ára! Színezett verzió is létezik!

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)