Magyar English
Oh My Brush
január 11, 2019

30 Nap 30 Maszk: Érdemes Minden Nap Fátyolmaszkot Használni?

Az elmúlt egy hónapban minden nap feltettem egy fátyolmaszkot esténként. Eddig is nagy rajongója voltam ezeknek a termékeknek, így nem vártam különösebb hatást, viszont elég hamar rájöttem, hogy sokkal hasznosabb és fontosabb ez a lépés az arcápolási rutinban, mint gondoltam. A válaszom a címben feltett kérdésre egyértelműen igen, s már mutatom is, hogy miért!

Tapasztalatom: Minden Nap Egy Arcmaszk Kihívás

 

Ahogy a Minden Nap Egy Maszk posztomban írtam tavaly, az egész ötlet onnan jött, hogy szerettem volna elhasználni a régebbi maszkokat, amiknek a szavatossága fél-egy éven belül lejár. Az Instagramon tudtátok nyomon követni mindezt (Sheetmasks story kollekció alatt), többen is csatlakoztatok hozzám, a bőröm pedig köszönte szépen, soha nem érezte magát még ennyire jól!

  1. Viszlát száraz bőr! Amint beköszöntött az ősz, a zsíros-kombinált bőröm szárazzá változott, több réteg hidratálókrémmel tudtam csak megmenteni. A maszkoknak hála viszont búcsút mondhattam ennek kb. egy hét után, a bőröm újra puha és hidratált volt, többet nem húzódott, hiába lett közben még hidegebb, a szél és a fűtés sem tudott kifogni rajtam.
  2. Az olcsóbbak is ugyanolyan jók, mint a drágábbak… Ha nem magukban (tesztelni így szoktam mindent), hanem a rutin részeként használjuk a maszkokat, akkor túl nagy különbséget nem lehet észrevenni, az olcsóbbak is remekül működnek, ha van alattuk szérum, esszencia, krém stb., ezeknek a hatását pedig felerősítik.
  3. A maszkok a rutin befejező lépéseként tökéletesek, bármilyen más termékkel jól kombinálhatók.
  4. A multimasking a világ legjobb dolga! A csúszkáló szemtapasztok (az egyetlen problémám a hidrogél anyaggal) a fátyolmaszkok alatt mozdulatlanok, így két lépést tudok le egyszerre.
  5. Könnyű hozzászokni. Féltem, hogy nem tudom befejezni a kihívást, mert elég lusta vagyok, a dokumentációról nem is beszélve! Egy hét után viszont teljesen megszokott lett, alig vártam mindig, hogy elkezdjem az esti rutint!
  6. A rétegezés így sokkal hatásosabb! Valószínűleg jobban felszívódnak a maszk alatt a hatóanyagok és a nedvesség mélyebben a bőrbe jut, máshogy nem tudom a hatást magyarázni, de látványos és érezhető!
  7. Napi 15-20 percet kibírok, mindig találtam valamit, amit csinálhatok, soha nem unatkoztam közben. Viszont inni és fogat mosni sajnos nem lehet maszkkal az arcon… 😀
  8. Száraz bőr számára, illetve télen minden bőrtípusnak igazi must have lépés ez!

Következő kihívás a számomra: el tudom-e ugyanezt érni éjszakai pakolásokkal? Ezek nehezebb krémek, az arcápolási rutin legvégén kell felvinni egy réteget. Pár hétig ezt fogom tesztelni, kíváncsi vagyok, hogy fel tudja-e venni ez a terméktípus a versenyt a fátyolmaszkokkal!

NÉHÁNY KEDVENCEM

Fátyolmaszkok:

KLAIRS Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask

LuLuLun Moisturizing Face Mask

ILLIYOON Camellia Oil Nutrition Mask

TOSOWOONG Pure Mask Pack

MEDIHEAL Teatree Care Solution Essential Mask EX

Innisfree My Real Squeeze Mask

BENTON Snail Bee High Content Mask

PACK age Don’t Worry Healing Mask

Tonymoly Chok Chok Green Tea Watery Mask

BÁRMI a Dr.Jart+ márkától

Éjszakai Pakolások:
ETUDE HOUSE Soon Jung Sleeping Pack Panthenoside
Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask
Cosrx Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask
Cosrx Low PH BHA Overnight Mask
Missha MISA Geum Sul Overnight Cream

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)