Oh My Brush
december 9, 2018

TIAM Centella & Arbutin Blending Powder

A TIAM márkát leginkább a C vitamin szérumról ismerjük, de érdemes megnézni a kínálatot közelebbről, vannak nagyon hasznos és érdekes termékeik még! Még a nyáron jelent meg három por, amelyek 1-1- összetevőt tartalmaznak koncentrált formában. Mind a három érdekelt, de kezdetnek kettővel leptem meg magam: az ázsiai gázlót tartalmazó TIAM Centella Blending Powder és a folthalványító TIAM Arbutin Blending Powder került a kosaramba.

Mi ez?
Három verzió kapható: Vitamin, Arbutin és Centella, amelyek közül az utóbbi kettő illatanyagmentes. Az ázsiai gázló problémás, gyulladásra, kipirosodásra hajlamos bőrre való, ezt tartalmazza a TIAM Centella Blending Powder. A TIAM Arbutin Blending Powder pedig a japánok által felfedezett, folthalványító összetevő erejére épül, ezért pigmentfoltos bőrre való.

Összetevők?
Nagyon egyszerű az INCI, csak pár összetevőből állnak a termékek, alkohol-, parabén- és parfümmentesek, érzékeny bőrre is használható mind a két por! Az Arbutinos még B3 vitamint is tartalmaz, amely szintén segít a folthalványításban, a Centella pedig az ázsiai gázló több formájából áll. Egyszerű, de nagyszerű, nem lehet belekötni!

Hatása?
Mind a kettő fehér por, illatuk nincs, különbséget nem látni a köztük. A márka szerint bármibe keverhetünk egy borsónyi mennyiséget, legyen szó arckrémről, esszenciáról vagy akár fátyolmaszkról! Én a “minden mentes” termékeket szoktam feldobni velük, egyből izgalmasabb lesz velük a legegyszerűbb krém is! Általában a tenyerembe öntök egy keveset, rá a krém, picit összekeverem és már kenhetem is fel. A tubus jól zárható, a kupakot nem lehet elhagyni, ezt az apró részletet is tudom értékelni.

Az az igazság, hogy amint kipróbáltam az ázsiai gázlós port (Centella), már be is építettem a rutinomba, a kedvenc krémemet nem is használom azóta nélküle. Nem mindig látom a hatást egyből, mert egy fél borsónyit használok egyszerre vagy még kevesebbet, de sokszor nyugodtabbnak tűnik a bőröm tőle, lehúzza a gyulladást, ami nekem az egyik legfontosabb dolog a bőrápolásban. Nagyon szeretem, kicsit talán függő is lettem, éjszaka ki nem hagynám! 🙂

Az arbutint csak ritkán veszem elő, mert nem feltétlenül az én foltjaimra való ez, inkább barna színű és napfoltokra, esetleg más elszíneződésekre jó ez az összetevő. Ugyanúgy belekeverhetjük ezt is bármibe, a többségünk bőre egyébként is jól ismeri az arbutint, hiszen alig van olyan koreai, japán termék, amely ne tartalmazna egy keveset. Ennek a hatását csak hosszú távon lehet látni, pl. ebben a Hada Labo lotion tesztemben van előtte-utána kép, működik, de nem annyira erős, mint pl. egy C vitamin, cserébe kíméletesebb.

Kinek ajánlom?
A Centella (zöld) egy álom, minden bőrtípusra jó, de főleg pattanásra, kipirosodásra hajlamos bőrre, amely igényli az ázsiai gázló nyugtató, gyógyító, gyulladáscsökkentő hatását! Az Arbutin is nagyon jó, ha pigmentfoltos a bőr, ha van mit világosítani. A csomagolásuk nem izgalmas, talán ezért sem lettek egyből felkapottak, az összetevők és az ár alapján viszont nagyon is jó termékek!

LINK:
TIAM Centella Blending Powder YESSTYLE JOLSE | | eBay
TIAM Arbutin Blending Powder YESSTYLE JOLSE | | eBay

Ingredients:
ARBUTIN
Zea Mays (Corn) Starch, Dextrin , Silica, Arbutin, Niacinamide, Titanium Dioxide, Aluminum Hydroxide, Triethoxycaprylylsilane
CENTELLA
Zea Mays (Corn) Starch, Dextrin, Zinc Oxide, Silica  Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate
VITAMIN
Ascorbic Acid, Zea Mays (Corn) Starch, Dextrin, Silica, Arginine, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Panthenol, Citrus Limon (Lemon) Fruit Oil

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)