Oh My Brush
december 21, 2018

Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ és Giibon Foam Cleansing

Egy koreai márka, amit felkarolt a Jolse, így jó áron juthatunk szuper termékekhez. Az egyszerű, fekete-fehér csomagolás nagyon találó, a termékektől valóban nem kell sokat várni, nincsenek bennük izgalmas összetevők, a több kevesebb elve érvényesül. A Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ nevre hallgató fényvédőt és a Giibon Care Foam Cleansing arclemosót rendeltem meg akciósan, amelyek közül az egyik nagyon bevált!

Mi ez?
A Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ egy vegyes (fizikai és kémiai) fényvédő, amely nemcsak védi a bőrt a káros napsugárzás és környezeti ártalmak ellen, hanem – elvileg – visszafogja a faggyútermelést és egyenletes bőrképet ad. A Giibon Care Foam Cleansing egy jól habzó, erősen tisztító arclemosó, ami a gyártó szerint egy hidratáló védőréteget alkot, így megakadályozza a bőr kiszáradását.

Összetevők?
A fényvédő “minden mentes”, nincs benne alkohol, parfüm, illatanyag, parabén. Egy nagyon kíméletes krém papíron és a gyakorlatban is! A lemosóban sincs parfüm, alkohol és parabén, viszont levendula illóolajat tartalmaz. A pH értéke viszont valószínűleg nagyon magas, ezért szárít, így érzékeny és száraz bőrre semmiképp nem ajánlom!

Hatása?
A fényvédő nagyon jól sikerült! Egy könnyű, jól kenhető krém, ami hamar felszívódik, jól hidratál és a bőrt egy picit ragyogóvá teszi (legalábbis kombinált, zsíros bőrtípuson így viselkedik). Mivel van benne titán-dioxid (fizikai fényvédő), ezért egy nagyon halvány, az én világos bőrömön láthatatlan, fehér réteget hagy maga után, de ezt csak akkor vettem észre, amikor a kézfejemre kentem belőle. Kíméletes, hiszen gyönyörű az összetevőlista, egyáltalán nem irritál, érzékeny bőrre is remek! Olyan, mint egy “sima” arckrém, sokkal könnyebb, mint a fényvédők többsége, nem ragacsos, kényelmes a bőrön, egyszerűen tökéletes! Nem mattít, ezért csak zsíros bőrre nem tudom ajánlani, mindenki másnak jó választás (smink alá is szuper)!

A habzó arclemosó eléggé tipikusra sikerült, sajnos Ázsiában még mindig van igény nagyon habzó, erősen tisztító lemosókra, ez is ilyen. Bár tényleg alaposan tisztít, a szárító hatása zavaró, magas a pH értéke, ami nem tesz jót a bőr természetes védőrétegének. Én lepasszoltam a barátomnak, ő szereti az ilyet, de a használata után érdemes egy (hidratáló) tonikot használni, azzal visszaállíthatjuk a megfelelő pH értéket. Alkalmanként nem probléma, de rendszeres használatra nem ajánlom.

Kinek ajánlom?
A fényvédő szuper normál, száraz és érzékeny bőrre, nekem kombinált bőrön is nagyon bevált! Csak azoknak nem ajánlom, akik mattító vagy teljesen fizikai fényvédőt keresnek. Az arclemosót pedig inkább nem ajánlanám, vannak ettől sokkal jobb darabok is. 🙂

LINK:
Giibon Care Daily Sun Block SPF50+ PA+++ EBAY | | JOLSE
Giibon Care Foam Cleansing JOLSE | | eBay
Giibon Care Daily Sun Block  + Giibon Care Foam Cleansing

Ingredients:
A CosDNA oldalon megtaláljátok angolul is!

A fényvédő kép csalóka: arcon egyáltalán nem fehér és nem matt, mint a kezemen.

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)