Oh My Brush
november 27, 2018

Ránctalanítás: Nyak & Dekoltázs

A nyakon és a dekoltázson már a 20-as éveinkben felfedezhetők az öregedés első jelei. Ennek az elsődleges oka a napsugárzás, a fényvédő használatának hiánya, a gravitáció, rossz testtartás, a nem megfelelő vagy teljesen elhanyagolt bőrápolás, s természetesen az a tény is, hogy pl. a nyakon sokkal vékonyabb a bőr, mint máshol, kevesebb kollagént tartalmaz stb. Mit tehetünk? Milyen termékeket használjunk?

Amíg az arcunk különleges ápolást kap általában tőlünk, addig a nyak és a dekoltázs sokszor a háttérbe szorul. Ezért is van az, hogy ezek a területek mutatják elsőként az öregedés árulkodó jeleit: hamar megjelennek az első ráncok, amelyek csak egyre mélyülnek, megjelennek a napfoltok, veszít rugalmasságából a bőr. Mivel előzhetjük/késleltethetjük mindezt?

Ne csak az arcra, hanem a nyakra és dekoltázsra is!

Nincs szükség külön termékekre, amit arcra használunk, az ezekre a területekre is szuper! Az arcápolási rutinom nagy részét nyakra is használom (dekoltázsra sajnos ritkábban), mert csak pár mozdulat és másodperc az egész. A koreai termékek megfizethetők, tele vannak hatóanyaggal, így nem bánom, ha hamarabb fogy el valami, sőt! Ezért is van az, hogy másokkal szemben nálam szinte minden hónapban van “Elfogyott!” bejegyzés: testre is ugyanazt használom, mint arcra, kivéve persze egy-egy testápolót és kézkrémet. Legyen tehát bármilyen termékről is szó, a testünk többi része is meg fogja köszönni az ápolást! 🙂

Fő a fényvédelem!

Az öregedés első számú oka a káros napsugárzás, ezért a lefőbb fegyverünk a fényvédőnk! Nemcsak a ráncokat tartja távol, de a napfoltokat is, s mivel a legtöbb fényvédő alapból tartalmaz egyéb, a bőr számára hasznos összetevőket is, ezért több legyet ütünk egy csapásra. Nyáron különösen fontos, s csak akkor jövünk rá, amikor már késő… A saját példám: nem gondoltam volna, hogy május elején, Korfun a nyitott cipőmben úgy leég a robogón a lábfejem, hogy az a mai napig is látszik, s valószínűleg éveken át így is marad. A lábfej bőre is vékony, akárcsak a nyak és a dekoltázs, egy alkalom, pár óra a napon elég ahhoz, hogy tönkretegyük…

Megfelelő technika!

Talán ez is használhat, Koreában különösen ügyelnek arra, hogy ne húzzák-nyúzzák a bőrt, a gravitáció megteszi azt helyettünk. Felfelé haladó mozdulatokkal érdemes a krémeket a bőrbe dolgozni, s csak gyengéden mindezt! 🙂 Továbbá nagyon sok készülék is létezik, ha szükségét érezzük, akkor kipróbálhatunk ilyesmit is. Amit én nagyon gyakran látok a hétköznapi embereknél Koreában azok a lent linkelt masszírozó dolog.

Természetesen vannak nyakra készült krémek, tapaszok is:


INNISFREE Soybean Energy Neck Cream 80 ml
$15,08


Sidmool Noni Neck Cream 40ml
$11,89


MEDIHEAL A.R.P Smoothing Neck Patch
$7,65


PETITFEE Gold Neck Cream
$11,99


MISSHA Speedy Solution Neck Wrinkle Patch
$4,33


Massage Roller Lift Up V Line
$6,80


TOSOWOONG Help Me Neck Patch 10pcs
$16,13


Shemore indigo and purple roots neck wrinkle pack
$25,86


Shiseido Revital Neck Zone Essence 75g
$56,99


Sulwhasoo Firming Neck Cream – 60ml
$72,33 (vagy mina)

Arcápolási termékek, amelyek szerintem különösen jók nyakra is:

MISSHA Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule (szérum)

Isntree Clear Skin 8% AHA Essence (hámlasztó)

TONYMOLY The Chok Chok Green Tea Watery Cream (krém)

By Wishtrend Pure Vitamin C21.5% Advanced Serum (erős C vitamin)

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (csiganyál)

Missha Time Revolution The First Treatment Essence (fermentált esszencia)

Rohto Melano CC Intensive Anti-Spot Essence (kíméletes C vitamin)

A’PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 (fényvédő)

​HOLIKA HOLIKA Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Gel SPF50+ (vízálló fényvédő)

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)