Oh My Brush
október 23, 2018

A Legjobb Olajos Lemosók (Korea & Japán)

Olajos sminklemosóból nem nehéz jót találni, a többség remekül működik: pillanatok alatt eltávolítják a sminket az arcról! A következő koreai és japán termékek népszerűsége hosszú évek óta töretlen, nem igazán lehet velük mellényúlni, s egy biztos: nagyon jól végzik a dolgukat! 🙂

Amíg az átlagos lemosók főleg felületaktív anyagokkal igyekeznek megtisztítani a bőrt, addig az olajos lemosók egyszerűen, kíméletesen feloldanak mindent, amitől meg szeretnénk szabadulni: fényvédő, sminktermékek, faggyú, mindenféle szennyeződés stb. Eközben puhítják a bőrt, nem szárítanak, nem időigényes a használatuk, mert pár másodperc elég is nekik az alapos tisztításhoz. Minden bőrtípusra tökéletes választás egy ilyen termék, szárazra, érzékenyre különösen, de a többség egyébként sem hagy olajos réteget maga után, a zsíros bőrűek is szeretni fogják.

Használat: Fontos, hogy száraz bőrre vigyük fel ezeket a lemosókat! Nincs szükségünk semmi másra, csak a kezünkre, egy-két pumpányi termékre, s persze néhány masszírozó mozdulatra. Egyből látható, ahogy feloldódik a smink, ezután már csak le kell öblíteni langyos vízzel, s végül jöhet a habzó lemosó. A végeredmény: tökéletesen tiszta bőr gyorsan, egyszerűen! Ugyan a nagyon minimális szemsminkkel is megbírkóznak, de ezek nem szemre készültek, oda szemfestéklemosót kell használni!

Rengeteget próbáltam már, egyikben sem csalódtam, de persze megvannak a kedvenceim. A legnépszerűbbek közül mutatok most párat, amelyek szép összetevőlistával rendelkeznek, s megfizethető az áruk.

Innisfree Apple Seed Cleansing Oil $12,59
Innisfree Apple Seed Cleansing Oil $13,04

Egy örök klasszikus, valószínűleg az egyik legismertebb a koreai termékek között. Sokak első lemosója, hiszen az Innisfreeben nehéz csalódni, kedvező az ára, nem zsíros és kellemes az illata.

Missha Ye Hyeon Cleansing Oil $14,84

Ezt azok fogják értékelni, akik inkább az izgalmasabb összetevőlistákat szeretik. Tele van növényi kivonatokkal, nem nehéz, hidratál, s kellemes, gyógynövényes az illata. Részletes tesztet már írtam erről a blogon. Ugyanolyan jól működik, mint a többi, csak talán kicsit különlegesebb.

Elizavecca Natural 90% Olive Cleansing Oil $15,18

A legpénztárcabarátabb verzió, a flakon hatalmas! Tele van mindenféle olajjal (olíva, makadámdió, napraforgó stb.), parfüm sincs benne, csak egy kis teafaolaj. Érzékeny és száraz bőrre az egyik legjobb választás, remekül működik, a tesztemet pedig itt olvashatjátok róla.

KLAIRS Gentle Black Deep Cleansing Oil $18,99

Kicsit drágább, mint a többi, de ha a Wishtrend (saját márkájuk a Klairs) oldalán adnátok le rendelést, s épp akciós vagy csomagban van, akkor abszolút megéri. Ez is a sűrűbbek közé tartozik, hogy ha jól emlékszem, száraz bőrre igazán kellemes! Az ezer éves tesztemet itt megtaláljátok.

The FACE Shop Rice Water Bright Cleansing Light Oil $10,29

Évek óta az egyik legolcsóbb, teljesen jól végzi a dolgát, kicsit egyszerűbb, híg folyadék, nem is érzem olajosnak. Kezdőknek is tökéletes, ki lehet próbálni, hogy valóban tetszik-e nekünk a sminklemosás ezen módja. Szárazabb bőrre készült a testvére, amit THE FACE SHOP Rice Water Bright Rich Cleansing Oil néven találtok meg. Tesztem róla még a kőkorszakból itt található.

Etude House Real Art Cleansing Oil Perfect $14,24

Az összetevők alapján mindig úgy gondoltam, hogy ez nehezebb, olajosabb lesz, inkább meghagytam a száraz bőrűeknek. Aztán kipróbáltam mintában és csak csodálkoztam, hogy mennyire szuper! Több verzió is létezik a Perfect mellett: Moisture és Mild, de az utóbbi alig kapható online.

Nature Republic Forest Garden Chamomile Cleansing Oil $12,33

Egy egyszerű, de nagyszerű lemosó, egy 200 ml-es flakon ennyi pénzt nagyon megér (500 ml-es verziót is láttam már :o)! Szeretem az ehhez hasonló, egyszerűbb darabokat is, pont jó az állaga, jól tisztít, nem lehet belekötni. Tesztet már írtam róla a blogon, linkelem!

Innisfree Olive Real Cleansing Oil $14,48

Végre egy Innisfree termék, amiben nincs parfüm (illóolaj viszont van)! Egy egyszerűbb darabról van szó, az olívaolaj erejére támaszkodnak, ami természetesen egy remek összetevő, az INCI pedig rövid, ami sokaknak pozitívum.

DHC Deep Cleansing Oil $27,50

A legnépszerűbb lemosó Japánban, nem lehet elmenni mellette szó nélkül, muszáj megemlítenem, bár drágább, mint a többi termék. Az összetevőlista NAGYON rövid, valószínűleg ennek is köszönheti a népszerűségét, szinte csak olívaolajból áll, parfümmentes (a rozmaring illóolajat leszámítva). Érdemes kipróbálni, de szerencsére van olcsóbb alternatíva is. 🙂

KOSE Softymo Speedy Cleansing Oil $10,99

KOSE Softymo Deep Cleansing Oil $10,99

Sokak nagy kedvence, én is köztük vagyok, évek óta használom a rózsaszín, Speedy változatot, mert gyönyörű az összetevőlistája, érzékeny bőrre a legjobb választás! Részletes tesztet itt írtam róla! Ha pedig nem probléma a citrus illat, akkor ajánlom a mélytisztító DEEP verziót, az is szuper, a tesztem róla itt található!

 

Nektek melyik a kedvencetek?

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)