Oh My Brush
augusztus 21, 2018

Koreai Sampon & Balzsam: TONYMOLY Dr.FOR Better Catechin Shampoo & Treatment

A zöld teában található antioxidáns egy koreai samponban és balzsamban? Nem meglepő, nagyon népszerű összetevőről van szó. A TONYMOLY Dr.FOR Better Catechin Shampoo és a TONYMOLY Dr.FOR Better Catechin Treatment hiába olcsó, sokkal jobbak, mint gondolná az ember!

Mi ez?
A TONYMOLY Dr.FOR Better termékcsaládból a Catechin sampon és “treatment” (balzsamként használom) került a polcomra rövid gondolkozás után. A főszerepet a szuper antioxidáns, a catechin kapja, aminek a zöld tea a népszerűségét köszönheti. A márka azt ígéri, hogy a fejbőr tisztább, egészségesebb, a haj pedig puhább és ragyogóbb lesz a termékek használatával.

Összetevők?
A zöld tea erejére épül az egész termékcsalád. A sampon zöld tea vízzel indít, van benne B5, B3, B7 vitamin, néhány növényi kivonat, többek között zöld tea, ginszeng, orvosi angyalgyökér, a nevét adó (zöld teából kivont) antioxidáns, catechin (4,7 Ppm) stb. A balzsam összetevői között pedig felfedezhetünk több olajat, amelyek táplálják a hajat: makadámdió, tamanu, zöld tea mag stb. Mindkettő alkoholmentes. A lenti képen megtaláljátok a sampon és a balzsam összetevőit, a Google translate és a telefon segítségével könnyen lefordítható.

Hatása?
Kezdjük azzal, hogy 300 ml-es mind a két flakon, a pumpás kiszerelés praktikus, az ár baráti, nem vártam csodát, a TonyMoly egyébként sem a hajápolási termékekről híres, így sikerült rendesen meglepniük. Már az első használt után szimpatikus volt a sampon és a balzsam is, s mindez hosszú távon sem változott!
A sampon elég folyékony, jól habzik, nem kell sok belőle, remekül tisztít, de nem szárítja ki a fejbőrt. Segít visszaszorítani a korpásodást, a haj nem zsírosodik olyan hamar, hiába a kánikula. A koreaiaknak nagyon fontos a fejbőr tisztán tartása, külön termékeket használnak erre a célra, de a samponok között is találunk olyat, ami erre szakosodott, ez is pont ilyen. Viszlát elhalt hámsejtek, faggyú stb., a fejbőr újból fellélegezhet. Szembe viszont ne kerüljön, nagyon tud csípni…
A hidratálásról a Treatment gondoskodik, ami könnyű krém/gél, nem nehezíti el a hajat egyáltalán, könnyű kiöblíteni, s hiába mosom le 2-3 perc után, akkor is érezhető a hatása: puha, sima, könnyen kifésülhető haj, amit öröm tapogatni! 😀 Pontosan azt kapjuk, amit a leírás ígér: táplálja és fényessé teszi a vékonyszálú hajat, nem nehezíti el és nem hagy ragacsos érzetet.
Az én hajtípusomra (zsíros, korpás) nagyon jó, ugyanis nincs szükségem komoly táplálásra, jobban élvezem, ha a hajam puha és napokig frissnek hat. Egy nagyon jó, “alap” sampon és balzsam mindkettő számomra, amikkel gyors és öröm a hajmosás, s ezekhez még lehet bármilyen más terméktípust is használni.

Kinek ajánlom?
Bárkinek, akik NEM extra táplálásra vágynak, ezek nem igénybevett hajra készültek, a normál, zsírosodásra, korpásodásra hajlamos haj viszont nagyon fogja szeretni a sampont és a balzsamot is, tökéletes párost alkotnak. Ha puha, lassan zsírosodó hajra vágyunk, a fejbőrünk pedig problémás (a viszketés teljesen megszűnt), akkor ezeket mindenképp érdemes kipróbálni.

LINK:
TONYMOLY Dr.FOR Better Catechin Shampoo YESSTYLE | | JOLSE | | eBay
TONYMOLY Dr.FOR Better Catechin Treatment YESSTYLE | | JOLSE | | eBay

Main Ingredients:
Green Tea Water, Green Tea Extract, Ginseng Extract, Pepper Extract, Lycium Chinense Miller Extract, Angelica Root Extract, Korean Raspberry Extract, Mulberry Root Extract, Pinus Palustris Leaf Extract, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Polygonum Multiflorum Root Extract, Epigallocatechin Gallate (4.7 Ppm), Meadow Foam Seed Oil, Macadamia Seed Oil, Green Tea Seed Oil, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Bai Zhi Extract

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)