Oh My Brush
augusztus 29, 2018

Cica A Koreai Krémben? Összetevő: Ázsiai Gázló

Biztosan sokszor láttátok már a “cica” szót a koreai termékek csomagolásán, hiszen egy ideje fénykorát éli ez az összetevő. Valójában semmi újról nincs itt szó, az évezredek óta használt Centella Asiatica, tehát az ázsiai gázló hatására épülnek ezek a cica krémek. Miért érdemes beiktatni a rutinunkba ezt az összetevőt?

Az ázsiai gázló (Centella Asiatica) a világ több részén is honos, de főleg Indiában és Délkelet-Ázsiában elterjedt. Belsőleg és külsőleg is hasznos, a tradicionális kínai orvoslásban főleg a sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatása miatt ismert (tanulmányok is alátámasztják), de annyi mindenre használják még (ekcéma, akne, pikkelysömör, láz, hasmenés stb.), s most már nyugaton is egyre több figyelmet kap (már a L’Oréal cica balzsam is ott ül a polcokon).

A cica névre hallgató termékek ázsiai gázló komponenseket tartalmaznak magas koncentrációban: ezek asiatic acid, madecassic acid, madecassoside, asiaticoside stb. néven visszaköszönhetnek az összetevőlistáról. A cica krémek előnye, hogy így még hatásosabban gyógyítják a sebeket, serkentik a kollagéntermelést, s egyben gyulladáscsökkentők is. A növény leveléből készült kivonat (centella asiatica leaf water) magas antioxidánstartalma miatt szintén értékes, s gyakran előfordul tonikokban, krémekben. Az ázsiai gázló kiváló választás minden bőrtípusra, de főleg az érzékeny, problémás, kipirosodásra hajlamos, pattanásos bőrre érdemes használni, hiszen nagyon gyengéd, mégis hatékony!

A koreai márkáknak hála a “cica” termékek beszerzése egyáltalán nem bonyolult, nagy a felhozatal, s általában nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk! Egy biztos a cica balzsamok mindent visznek, a legfelkapottabb termékek, mert minden bőrtípusra jók, kíméletesebbek, s többet tudnak, mint egy átlagos arckrém. A választék nagy, mutatom azokat, amiket érdemes beszerezni!

Népszerű termékek ázsiai gázlóval:

A’PIEU Madecassoside Cica Gel
A’PIEU Madecassoside Cica Gel TUBE
NEOGEN Dermalogy Real Cica Pad

Innisfree Bija Cica Balm 
Etude House Soon Jung 5-Panthensoside Cica Balm
DERMATORY Hypoallergenic Cica Cream

Skin1004 Madagascar Centella Asiatica 100 Ampoule
Dr.Jart+ Cicapair Cream
Elizavecca Centella Asiatica 100%

Cosrx Centella Blemish Ampule
TOSOWOONG CICA Clinic Centella Dressing Powder
Cosrx Centella Water Alcohol Free Toner

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)