Oh My Brush
július 17, 2018

SMINKRUTIN 2018 Koreai Termékekkel

A kedvenc koreai sminktermékeim, amelyek a rutinom részei hónapok óta. Az az igazság, hogy nagyon egyszerű olcsó és jó sminktermékeket találni a koreai eladók kínálatában. Viszont van pár dolog, amiben nagyon jók, ezek pedig a cushion alapozók, bb krémek, ajakszínezők minden mennyiségben és a szemöldökspirálok: ezekben még soha nem csalódtam! A legnagyobb kedvenceim -et kapnak, de igazából ez a poszt csak olyan termékekből áll, amiket örömmel használok és a napi rutinom részei, tehát beváltak.

1. ALAPOZÓ
Megvárom, hogy megszáradjon a fényvédő, utána pedig jöhet egy vékony réteg alapozó/bb krém.  Kézzel viszek fel mindent, mert így kevesebb termék fogy és egyébként is lusta vagyok ecsetet mosni! :p A Lioele bb krém állaga egy álom, könnyű és egész jól is fed, de egy nagyon picit sötét a rettentő világos bőrömre. Szerencsére a fényvédőim többsége viszont halvány, fehér réteget hagynak maguk után, így a kettő jól kiegészíti egymást. A cushion alapozókat is nagyon szeretem, főleg akkor, ha gyorsan fel kell frissítenem a sminket (pl. reggel felkenem a bb krémet, késő délután pedig még megyünk valahova, akkor jöhet a cushion). Rengeteget próbáltam már, valamiért a cushion verziókban nem tudok csalódni, de jelenleg a Lofty Girl a nagy kedvencem! Az Apieu Triple Wear-t télen használom inkább, mert világos nagyon.

Lioele Super Gold Snail BB SPF50+PA+++ TESZT | EBAY LINK 
Beauty People Absolute Lofty Girl Cushion Foundation  SPF50+ TESZT | EBAY LINK 
A’PIEU Triple Wear Foundation SPF20 PA++ TESZT | EBAY LINK

2. KORREKTOR
Ha van rajtam pattanás (gyakori, ugyanis nagyon lassan múlnak el a nagyok), akkor előveszem a korrektort is. Ezt is ujjal viszem el, s szerencsére nem kell vele különösen foglalkozni, mert megtaláltam a tökéletes korrektort a The Face Shop-nak hála. Sajnos későn vettem észre, hogy már nem gyártják, újat adtak ki helyette, így vettem egy hasonlót a COSRX-től. A tubusos csomagolást szeretem a legjobban, sokkal higiénikusabb, mint bármi más.

Cosrx Clear Fit Spot Concealer SPF30 TESZT | EBAY LINK 
The Face Shop Super Cover Concealer TESZT | EBAY LINK 

3. SZEMHÉJALAPOZÓ
Rejtett, zsíros szemhéjra kötelező a primer, soha nem hagyom ki! Régebben ezt használtam, de szeretek kísérletezni, s szerencsére a BBIA is bevált nagyon. Szeretem az olcsó, koreai szemhéjalapozókat, annyira jó minőségűek!

BBIA Last Eye Primer TESZT | EBAY LINK 

4. SZEMÖLDÖK
Évekig szemöldökspirált használtam: felkentem a szemöldökre, majd egy ferde ecsettel (ez a kedvenc szemöldökecsetem) megrajzoltam a kívánt vonalat. Ha videózom vagy megyek valahova, akkor még mindig ezt a módszert használom, mert így szuper, tartós és nagyon szép szemöldököt kapunk. A hétköznapokon viszont szeretem a ceruzákat is, illetva a bronzosítóm is pont jó ide, csak egy ecset kell hozzá. Ha nem túl ritka a szemöldökünk, akkor ez egy jó és gyors megoldás. Úgy látom, hogy a Missha új spirált adott ki… Túl gyorsan cserélődnek a termékek! 🙂

Etude House Drawing Eye Brow TESZT | EBAY LINK
Missha Color Setting Browcara TESZT | EBAY LINK 
Tony Moly Inked Coloring Brow TESZT | EBAY LINK

5. SZEMFESTÉK
Régen imádtam a palettákat, a szép, izgalmas színeket, mennyit elbohóckodtam a tükör előtt… Most már végtelenül egyszerű a sminkem és csak natúr színeket használok. Pl. egy barackos/bőrszínt egész szemhéjra (Beauty People cushion vagy a TonyMoly paletta egyik színe) vagy pedig a jól bevált kombináció: világos/highlighter szín a szemhéjra, sötétebb, matt barna a mélyítővonalba és az alsó szemhéj tövéhez. Megjegyzem: a The Saem kontúrpaletta színei is pont jók ehhez a sminkhez! Az Etude House mono szemhéjpúdereket könnyű átpakolni a DIY palettákba, sikerült magamnak is összeállítani egyet, de a promo képeken a színminták nem túl élethűek sajnos.

TonyMoly Perfect Eyes Mood Eye Palette TESZT | EBAY LINK 
BEAUTY PEOPLE Velvet Fit Cushion Shadow TESZT | EBAY LINK 
Etude House Mono + DIY Palette TESZT | EBAY LINK
The Saem Eco Soul Contour Palette TESZT | EBAY LINK 

6. PÚDER
Sajnos még ennyi idősen is zsíros a T-vonalam, de szerencsére nincs már ezzel gondom, mióta felfedeztem a színtelen, mattító púderek világát. A Skinfood a kedvencem már évek óta, mert ők aztán nem aprózzák el a dolgot, nagyon jól mattítanak a termékek! Az Etude House verziója viszont egyetlen összetevőből áll és feltölti a ráncokat, pórusokat, fényképen, videóban nagyon látványos, bár élőben is az! (Ebből most nincs itthon, de ezt az Innisfree púdert is nagyon tudom ajánlani!)

Etude House Fix and Fix Fixer Powder TESZT | EBAY LINK
Skinfood Peach Cotton Multi Finish Powder TESZT | EBAY LINK 

7.  SZEMHÉJTUS vagy SZEMCERUZA
Szemhéjtusból egy vékony vonalat szoktam húzni, a rejtett szemhéjem miatt más nem áll jól, de nekem ez is bőven elég. A Clio egy álom, de az új felfedezettem a Missha pár dolláros terméke, amit ezer éve vettem, de eddig nem használtam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen olcsón lehet szuper, vízálló tust találni, de Koreában ez sem probléma! 🙂
A szemceruzákból a nagyon vékony verziókat szeretem, szerencsére Koreában ezek nagyon népszerűek. A felső vízvonalra és szorosan a felső szempillák tövébe viszem fel ezeket. Természetesebbek, mint a tus és egyszerűbb is a használatuk, bár márkától és színtől is függ, hogy mennyire tartós a termék.

CLIO Kill Black Waterproof Brush Liner TESZT | EBAY LINK 
Missha The Style Liquid Sharp Eyeliner TESZT | EBAY LINK 

Innisfree Skinny Micro Liner TESZT | EBAY LINK 
Etude House Super Slim Proof Pencil Liner TESZT | EBAY LINK 
CLIO 1.5 mm Slim-Tech Pencil Liner TESZT | EBAY LINK

8. SZEMPILLASPIRÁL
Alig van pár szempillám, azok is láthatatlanok, szürkés a színűk… Egy kis spirál annyira sokat dob a tekinteten, így sosem hagyom ki ezt a lépést. A Beauty People a kedvencem: hosszabbít, eléggé dúsít, szuper a színe, az It’s Skin-t pedig az ára miatt rendeltem már meg többször is. Ebben nem annyira erősek szerintem, mert inkább a göndörítésre koncentrálnak (ha láttatok ázsiai szempillákat, akkor értitek, hogy miért), nekem pedig a dúsítás lenne fontos, de a termékek így is jók és olcsók, így szívesen használom bármelyiket.

CLIO 3.5 mm Slim-Tech Curling Cara TESZT | EBAY LINK
It’s Skin Babyface Petit Mascara TESZT | EBAY LINK
Beauty People Fun Fun Bubble GGum Mascara TESZT | EBAY LINK 

9. BRONZOSÍTÓ
Alapozás után vissza kell hozni az arcot 3D-be, amihez a bronzosító fog segítséget nyújtani. 🙂 A világos, matt árnyalatok a kedvenceim, csak egy keveset használok a következő helyekre: arccsont alá, áll és halánték, de kerülöm az éles vonalakat. Nem viszem túlzásba egyáltalán, épp ezért jönnek be nekem a koreai bronzosítók: pont azt kapom, amit elvárok és nem csillogó, narancssárga porokat…

A:CONCEPT A:Shape of My Face Triple Contour TESZT | EBAY LINK
The Saem Eco Soul Contour Palette TESZT | EBAY LINK 

10. PIROSÍTÓ
Nagyon-nagyon ritkán használok pirosítót, highlighter még kevesebbszer, egyszerűen leszoktam erről a lépésről. Pedig szép, egy kis pír sokat dob az arcon, fiatalít, de a hétköznapokon ez annyira nem érdekel… 😀 Szerintem a koreaiak sem fordítanak akkora jelentőséget ennek a lépésnek, így a pirosítók általában visszafogottak és nem túl pigmentáltak, de épp ezért lesznek természetesek.

A’PIEU Pastel Blusher Collection Marymond Edition TESZT | EBAY LINK 

11. RÚZS
Csak akkor, ha videózom/fotózunk vagy megyek valahova, ugyanis gyakran eszem és iszom, s nem szeretem újrakenni a rúzst… 😀 Koreában a szemsmink helyett az ajkakra koncentrálnak, ezért olyan nagy a választék formulában és színben is, mindenféle igényre találunk terméket és még olcsók is általában! Az Etude House a kedvencem, ha rúzsokról van szó, s a Glass Tinting, Blooming, Enamel kollekciókból választok leginkább.

VDL Expert Color LIP CUBE Tranquility TESZT | EBAY LINK 
Etude House Dear My Lips Talk TESZT | EBAY LINK 
The Saem Eco Soul Kiss Button Lips TESZT | EBAY LINK
Etude House Dear Darling Tint TESZT | EBAY LINK

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)