Magyar English
Oh My Brush
február 16, 2018

8 + 2 Új Koreai Sorozat, Amit Látnod Kell!

Az utóbbi időben annyi jó koreai sorozatot láttam! S bár a kedvenceimről írtam pár hónapja, de az újak annyira jól sikerültek, hogy mindenképp szeretnék írni róluk, hátha sikerül idén is pár olvasómat bevonni a Kdrama rajongók klubjába… 😀

Hatalmas Kdrama (koreai sorozat) rajongó vagyok már évek óta, amit egyébként egy rúzsnak köszönhetek… Kíváncsi voltam, hogy hogyan fogyott el az egész világon egy bizonyos árnyalat Koreai legnépszerűbb színésznőjének hála, azóta pedig a képernyőre ragadt a szemem.

Tavaly ősszel írtam egy posztot a Legjobb Koreai Sorozatok címmel, amit meglepően sokan olvastatok, s végtelenül boldog vagyok, hogy sokan új hobbit találtak maguknak az írásom által. Pár hete jött például egy komment Libertine nevű olvasómtól, aki az üzenet végére odatette, hogy “Szóval várom a következő ilyen posztodat is :)”… Felcsillant a szemem, ugyanis egyáltalán nem volt tervben a folytatás, már az első poszttal is úgy voltam, hogy hátha nem utáltok érte, ha eltérek egy kicsit a blog fő témájától… 😀 Köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket, s már jön is az újabb lista, tele az utóbbi idők legjobb koreai sorozataival!


Go Back Couple

Emlékszem, hogy amikor november végén hazajöttünk Ázsiából, az első dolgom az volt, hogy befejezzem ezt a sorozatot. Csak 12 rész, ez a legnagyobb probléma vele, még annyira néztem volna tovább! A női főszereplőt nem lehet nem imádni, a férfi színészt eddig még nem ismertem, viszont a szemeivel annyira át tudja adni az érzelmeit, hogy akár a feliratot is kikapcsolhattam volna… 🙂 Egy párról szól, akiknek a házassága tönkrement, viszont visszacsöppennek a múltba, újra találkoznak, s megpróbálják megváltoztatni a jövőjüket, semmiképp nem akarnak újra együtt lenni… Vagy mégis? Vicces, szórakoztató, érzelmekkel teli: nem szoktam semmit újranézni, de ehhez lenne kedvem!


Just Between Lovers

Belenéztem, mert Junho a 2pm-ből nagy kedvencem (vigyázat, nektek is az lesz, ha elkezditek a sorozatot :p), de itt ragadtam. Ez egy kábelcsatorna sorozata, tehát sokkal kevesebben nézték Koreában, a nemzetközi közönség viszont teljesen oda volt érte, s én sem vagyok kivétel. Ez is az érzelmeinkre hat, ugyanis nem sok akció van benne, de pillanatok alatt beleszeretünk a karakterekbe, még a mellékszereplőkbe is! Egy 10 évvel ezelőtti baleset keseríti meg sokak életét: van akik küzdenek még, van akik már rég feladták. Gyerekként együtt élték át a tragédiát, most újra találkoznak, de a lány már nem emlékszik. Gyönyörű és szerethető történet, de a félmeztelen Junho miatt sem érdemes kihagyni! ;p


A Korean Odyssey

OH MY GOD! Ennek még nincs vége a posztírás pillanatában, de az biztos, hogy minden héten ezt várom a legjobban! Lee Seung Gi visszatért a nézők nagy örömére: ez az ember egy két lábon járó homme fatale, micsoda kisugárzása van! Ráadásul itt van Cha Seung Won is, aki annyira jól alakítja a hülyét (már bocsánat), mindig megnevettet! Ez egy nagy költségvetésű sorozat nagy nevekkel, tehát nagyok az elvárások is, s eddig mindenki teljesen oda van érte. Démonok, szupererők, remek karakterek, kiváló színészek és egy nagyon jó story: imádni fogjátok!


Black

Go Ara sorozatait mindig megnézem, mert gyönyörű ez a nő (a különleges színű szeme miatt lett híres), de nem a legjobb színésznő, így mindig fantasztikus férfiszereplőket tesznek mellé. A végeredmény így mindig egy szuper sorozat, de a Black még ennél is több! Szeretem, ha nem kiszámítható a történet, ha minden epizód után a kommenteket olvasom, s másokkal együtt próbálom az apró jelekből kideríteni, hogy vajon mi is a titok. A Black végig izgalomban tartott, nem tudtunk az írók gondolataiban olvasni, s ez olyan jóóóó! A kőszívű kaszás nem tud kiszabadulni egy rendőr testéből, amire nincs magyarázat, ráadásul mellé csapódik egy lány, aki látja a halált. Sok-sok miértre kell keresnie a nézőnek a választ, a történet izgalmas, de a legjobbat a végére hagytam! Song Seung Heon félisten (nem viccelek) a főszereplő, aki az egyik legjobb színész, akit valaha láttam. Egyből szaladtam megnézni pár régebbi sorozatot és filmet, amiben szerepel és wow: látszik, hogy született tehetség.


I’m Not a Robot

A főszereplő évek óta magányosan él, mert allergiás az emberekkel történő érintkezésre. Megrendel tehát egy valósághű robotot egy kutatócsoporttól. A tudós ex-barátnője kerül az elromlott robot helyére, mert róla mintázták, s csak pár napról van szó, annyit kihúznak valahogy… Az új tulaj nem veszi észre a cserét, elkezdi tanítani, szeretgetni az új szerzeményét, de a kezdeti lelkesedés szívfájdalomba csap át. Vicces, cuki történet nagyon jó színészekkel!


Witch’s Court

A koreaiak imádják a bíróságon/rendőrségen/börtönben stb. játszódó sorozatokat, amiket én általában nagy ívben kerülök, de nem tagadom, akadnak jók is, amik még számomra is élvezhetők. A Witch’s Court egyből szimpatikus volt, mert végre egy olyan női karaktert kaptunk, akitől nem mászik az ember a falra pár epizód után! S akkor ott van még a mindig jóképű Yoon Hyun Min is, a két szereplő remek párost alkot. Ügyészek csoportjáról van szó, minden részben megoldanak egy-egy ügyet, közben remekül szórakozunk a női főszereplőnek hála, s persze lassan fényderül a nagy titokra is.


Because This Is My First Life

A férfi egyetlen életcélja, hogy visszafizesse a lakáshitelét, s nyugodtan éljen élete végéig a macskájával. Lakótársat keres, mert minden forint számít, s úgy tűnik, hogy végre talált is egy megfelelőt! Először minden döntésüket a pénz befolyásolja, de lassan az érzelmek csak felülkerekednek… A történet kitűnik a többi közül, ezért igen népszerű volt, s én is végignéztem, nem tagadom, de a vége felé egyre jobban zavart a női főszereplő karaktere (túúúúl lasssssaaaaan beszélt, ami egy ideig rendben van, kedves rendező úr, de egy idő után már igazán nincs erre szükség – szerintem).


20th Century Boy and Girl

Sokáig nem kattintottam rá, mert a borítókép alapján azt hittem, hogy csak egy újabb 120 részes, gagyi (bocsánat), napi dráma egyike, de nem! Egy kifejezetten kellemes történet, szimpatikus szereplőkkel, ami nem fogja felkavarni vagy megváltani az életünket, nincsenek nagy gondolatok mögötte, inkább egy feel-good sorozatról van szó. Három barátnő életébe kapunk betekintést, akik nem találták meg a szerelmet 30 éves koruk előtt… Ráadásul gyerekkorukban ugyanabba a fiúba voltak szerelmesek, aki most sok év elteltével újra felbukkan. Cuki, vicces és szerethető sorozat! Valaki mondja meg, hogy lehet Han Ye Seul 36 éves??? 😮

TAJVANI & KÍNAI BONUSZ:


Attention, Love!

Ez egy tajvani sorozat (ilyesmit is nézek néha), amit az első résztől az utolsóig imádtam! A két főszereplő bár sokkal idősebb, mint a szerepük megkívánná, de gyönyörűek mindketten, úgyhogy ezen hamar túlteszi magát a néző! 🙂 Középiskolás diákok útja a főiskoláig, első és viszonzatlan szerelmek, vicces és szívszorító helyzetek… Nekem az ehhez hasonló sorozatok a gyengéim, ez pedig nagyon jól sikerült! <3


A Love So Beautiful

Kíváncsi voltam, hogy ugyan miért olyan népszerű, s nem csalódtam: ettől édesebb történetet és szereplőket nehéz találni! Én is azok közé tartozom, akik élnek-halnak a középiskolában játszódó vicces-romantikus sorozatokért, bármennyit meg tudnék nézni ezekből! Ez is az a tipikus cuki, csacsogó, de nem túl okos lány vs. magányos, hideg, jóképű és okos fiú story, amit gyerekkorom óta (Sailor Moon) szeretek. A japán klasszikusra emlékeztet, amit szintén muszáj látni (Mischievous Kiss: Love in Tokyo), de a kínaiak öntik magukból a hasonló drámákat pl.: Master Devil Do Not Kiss Me, The Big Boss (2017) stb.

Hol nézhetsz koreai, japán, kínai, tajvani sorozatokat?
Netflix, Viki.com, MyAsianTV, DramaNice stb.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)