Végre kipróbáltam a mandulasavas hámlasztást a BY WISHTREND Mandelic Acid 5% Skin Prep Water segítségével, s milyen jól tettem! Az AHA és a kémiai hámlasztás kétségtelenül csodát tesz mindenki bőrével, de most már azt is tudom, hogy mindezt kíméletesen is megtehetjük!

Mikor évekkel ezelőtt felfedeztem, hogy nekem az AHA hámlasztók segítenek a legtöbbet, nem volt kétséges, hogy beszerzek egyet, ami az egyik legjobb döntésem volt. Viszont utána megtudtam, hogy nemcsak a glikolsav létezik, akadnak még kíméletesebb verziók is, amik közül a mandulasav volt a legszimpatikusabb, mert Ázsiában ez aratott nagy sikert. Bár nem akartam leváltani azt, ami eddig tökéletes volt (COSRX, mi más?), de csak nem hagyott nyugodni a kíváncsiság! 🙂

A WishTrend valószínűleg olvas a gondolataimban, ugyanis egy jó ideje csak olyan termékekkel jönnek ki, amik számomra izgalmas összetevőkkel rendelkeznek. Ilyen a BY WISHTREND Mandelic Acid 5% Skin Prep Water is, ami egy kíméletes hámlasztó tonik 5% mandulasavval. Az összetevőlistája gyönyörű, rövid és “minden mentes”: alkohol-, parfüm-, ásványi olaj-, parabénmentes stb., s jó pár hidratálót és gyulladáscsökkentőt is találunk benne. A mandulasav más AHA hámlasztókhoz képest sokkal kíméletesebb, mert nagyobbak a molekulái, viszont ugyanazokat a pozitív hatásokat tudja nyújtani, mint társai. Ami számomra a legfontosabb, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, aminek hála a bőr egészségesen ragyogó és simább lesz, a smink is sokkal szebben mutat a bőrömön, mióta rendszeresen (szinte minden nap) ezt használom. Továbbá ránctalanít, tisztán tartja a pórusaimat, kevesebb az esély a ronda, mély pattanások kialakulására. Mindenki bőrére pozitív hatással van tehát az AHA-s hámlasztás, ha pedig mindezt kíméletesen szeretnénk tenni, akkor a mandulasav egy nagyon jó választás.

Ez egy színtelen folyadék, illata sincs, ami nagyon hamar felszívódik, nem okoz irritációt (száraz bőrre kenjétek, várjátok meg, míg a tonik felszívódik, ha használtok előtte ilyesmit), nagyon kíméletes és hatásos! Egyenesen a tenyerembe öntöm és úgy viszem fel, nem kell hozzá feltétlenül vattakorong, így nincs pazarlás. Mindent megkapok tőle, amit a glikolsavtól is, viszont nem pirosodik vagy hámlik tőle a bőröm, hiába kenem minden nap! Úgy tűnik, hogy 5% koncentrációban valóban tökéletes mindennapos használatra, a mandulasav gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásának pedig külön örülök az aknéra hajlamos bőröm miatt!

Nagyon tudom tehát ajánlani, hogy legyen egy AHA-t tartalmazó tonikunk, amit minden nap tudunk használni, nekem nagyon sokat használt ez a módszer, mióta elkezdtem. Egyébként nekem komolyabb és rendszeres hámlasztásra van szükségem, hogy távol tartsam az aknét, ezért mást is használok mellé, ami a COSRX PHA krém mostanában, s nem tagadom: a kettő együtt nekem tökéletes kombinációnak bizonyult eddig!

Elő tehát a hámlasztókkal, ha szép, egészségesebb bőrt, tisztább pórusokat, kevesebb ráncot és pattanást szeretnétek, mert igen, az AHA-ra mindig számíthattok! A glikolsav marad örök kedvenc, a mandulasavat viszont kezdőknek, érzékeny bőrűeknek és rendszeresen (akár minden nap) hámlasztóknak nagyon tudom ajánlani!

LINK:
BY WISHTREND Mandelic Acid 5% Skin Prep Water
vagy eBay-n is megtaláljátok, úgy tudom, hogy ugyanaz az eladó.

WishTrend-en $10 a postaköltség, bár ott van a Free Shipping menüpont, s ha onnan választunk terméket, akkor nem kell majd postaköltséget fizetni, akármi mást is rendelünk még hozzá. Ha regisztráció után az Additional Information menüben az Invitation kódhoz beírjátok a 262126403 számsort, akkor $5 kedvezményt kaptok ($30 feletti rendeléshez lehet majd használni).

Ingredients:
Water, Mandelic Acid, Butylene Glycol, Beta-Glucan, Panthenol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Sesquioleate, Centella Asiatica Extract, Houttuynia Cordata Extract, Sorbitol, Dimethyl Sulfone, Chlorphenesin, Sodium Citrate, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Collagen, Carbomer