Oh My Brush
augusztus 17, 2017

A Legkíméletesebb Tonik: COSRX Centella Water Alcohol Free Toner

Egy jó tonikra mindenkinek szüksége van, a hiányát könnyű megérezni, ezért szeretek kísérletezni. Most a COSRX Centella Water Alcohol Free Toner volt soron, ami egy nagyon kíméletes tonik, nem lehet mellényúlni vele, de nézzük meg közelebbről!

Több tonikom is van itthon, amiket mindig valami másra használok: pl. az egyik hidratál, már-már esszencia is lehetne, a másik pedig inkább felfrissíti és tisztítja a bőrt. Viszont szerettem volna még egyet, ami a lehető legegyszerűbb és legkíméletesebb, de univerzáslis és bármilyen feladatot jól ellát. Nem kellett sokáig keresnem, az egyik kedvenc koreai márkámnál találtam is egy megfelelőt.

Már említettem párszor, hogy a Centella Asiatica, tehát az ázsiai gázló egy rendkívül népszerű koreai összetevő, de egyébként nem újdonságról van szó, hiszen évszázadok óta használják a keleti orvoslásban, s persze nyugaton is. Különösen jó hatással van a bőrre, többek között nyugtat, csökkenti a gyulladást, irritációt, gyógyítja a sebeket és öregedésgátló is. Gyakori összetevő krémekben, szérumokban, de tökéletes alap egy jó, kíméletes tonikhoz is, mint pl. a COSRX Centella Water Alcohol Free Toner.

Nagyon rövid az összetevőlistája, “minden mentes”: nem tartalmaz alkoholt, parfümöt, parabént, ásványi olajat stb. Könnyű hidratálókkal és gyulladáscsökkentőkkel ápolja a bőrt, ettől egyszerűbb már nem is lehetne. Ez az első termék, aminél úgy érzem, hogy a szórófejes csomagolás kiváló választás: pár fújással elegendő tonik kerül a bőrre, amit kézzel egy kicsit még eloszlatok és kész! Ez persze nemcsak praktikus, de azt is jelenti, hogy vattakorong nem kell, nincs pazarlás, sokkal tovább fog tartani! Természetesen egyáltalán nem irritál, nincs színe vagy illata, pillanatok alatt felszívódik, nem érezni a bőrön. Egy picit hidratál és a bőr pH értékén alakít, ha esetleg arcmosás után túlságosan magas lenne (a víz és lemosók miatt), de nem annyira alacsony a pH értéke, mint a régi kedvencemnek (COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner), viszont tény, hogy a két termék teljesen más. Ezt inkább érzékenyebb bőrre ajánlom (meg persze bármilyen más bőrtípusra is), annyira egyszerű, univerzális darab, a rövid és “minden mentes” INCI-nek hála pedig senki bőrét sem irritálja majd.

Csodákat nem tesz, viszont jó tudni, hogy van egy olyan tonikunk, amire mindig számíthatunk, s garantáltan kíméletes lesz a bőrhöz minden használatkor. Emellett praktikus a csomagolása és pénztárcabarát is, engem meggyőzött, pont azt tudja, amit vártam tőle!

LINK:
COSRX Centella Water Alcohol Free Toner JOLSE webshop | eBay | | YESSTYLE

Ingredients:
Mineral Water, Centella Asiatica Leaf Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Betaine, Panthenol, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Ethyl Hexanediol

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)