Oh My Brush
július 19, 2017

Peptidet Mindenkinek! KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop

A KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop és a peptidek megérdemelnek egy kis figyelmet, úgyhogy ma egy teszttel leplek meg titeket, illetve megismerünk egy nagyon fontos összetevőcsoportot közelebbről 🙂 Egy dolog biztos: a peptideknek ott van a helye a rutinunkban, nem érdemes alulbecsülni őket! Vegyük akkor nagyító alá őket és ezt a kék, koreai szérumot is!

A KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop egy ránctalanító termék, amelyben a sztárösszetevő a következő két peptid: RH-Oligopeptide-1 and RH-Polypeptide-1. Öröm látni azt is, hogy az összetevőlista rövid és “mindenmentes”, alkohol-, parfüm-, parabénmentes stb. Őszinte leszek, csak év eleje körül fedeztem fel jobban a peptideket, de egyből lenyűgözött a hatásuk: elsőre talán nem tűnnek túl izgalmasnak, de nagyon fontos szerepet játszanak a bőr egészséges működésében és a ránctalanításban. Azóta már sikerült kipróbálni pár peptides terméket, hiszen van elég sok a piacon pl. olajok, szérumok, krémek, de ma egy koreai újdonságról lesz szó, mert ezt használom már egy ideje.

Mik azok a peptidek?

Akárcsak a fehérjék, a peptidek is aminosavakból épülnek fel, csak a fehérjéktől rövidebbek. Az elnevezésük utal az aminosavak mennyiségére, ezért léteznek di-, tri-, tetrapeptidek és így tovább. Fontos részei a rutinunknak, hiszen peptidek nélkül a bőr biztosan veszít feszességéből, rugalmasságából, megváltozik a textúrája, s elkezdenek kialakulni a ráncok. Miért olyan fontosak és mire képesek? Sejtkommunikáló összetevőkről van szó, amelyek képesek jeleket küldeni és munkára serkenteni a bőrt. Más-más funkcióval rendelkezdnek, de egy példa: amikor a kollagén lebomlik, a peptidek jelzik, hogy a bőr károsodott, ideje új kollagént termelni, így marad a bőr tovább egészségesebb és fiatalosabb. Ez egy ideig nagyon jól működik, de a 20-as éveink közepétől rohamosan csökken a peptidek mennyisége a testünkben, így szükség van az utánpótlásra. Ha tehát peptideket tartalmazó terméket kenünk fel, akkor becsapjuk a bőrt, s újra elkezd kollagént termelni, tehát beindul a ránctalanítás!

A KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop első ránézésre picinek tűnik (20 ml), de ne feledjük: peptidekből már egy nagyon kevés is elég a kívánt hatás eléréséhez, a szérum maga pedig koncentrált, még sima vizet sem tartalmaz, így sokáig elég lesz. A leírás szerint éjszaka érdemes használni, de én néha nappal is előveszem, mert miért ne? A guaiazulene összetevő adja a gyönyörű, kék színét, amivel kitűnik, de a lényeg természetesen az EGF (rh-Oligopeptide-1) és a bFGF (RH-Polypeptide-1) peptidek, amelyek az egészséges, puhább és simább bőrért felelősek.

Ahogy már írtam, a 20-es éveink közepétől külső segítségre szorul a bőr, mert a természetesen előforduló peptidek mennyisége lecsökken, így kevesebb kollagén termelődik. Ez már magában egy jó ok a peptidek mindennapos használata mellett, de segítenek még az UV sugárzás, környezeti ártalmak stb. által okozott káros hatások enyhítésében is. A szérum egyébként nagyon könnyű, hamar felszívódik, nem hagy olajos érzetet maga után, illata sincs, olyan mint a víz, csak kék 🙂 Abszolút nem irritál, egy nagyon kíméletes termékről van szó, minden bőrtípusra nyugodtan ajánlom, még érzékenyre is. Ez az első peptides szérumom, amely ennyire könnyű, a többség ugyanis inkább olajos formában kapható (egyszerűbb, olcsóbb, s a márkák szerint 30 után már mindenkinek száraz a bőre, ugye… :/), de ez kivétel, így még zsíros bőrre is tökéletes választás. Azt azért fontos megjegyezni, hogy a peptidek nem csodaszerek, nem mutatnak látványos változást egyik napról a másikra, s magukban nem is mentenek meg a ráncoktól, egyszerűen csak igen fontos összetevőkről van szó, amelyek szükségesek a bőr megfelelő és egészséges működéséhez. Szerencsére csak nagyon kevés kell belőlük, pár csepp és már sokat tettünk a bőrünkért! Eddig nekem a Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop a legszimpatikusabb, hiszen annyira univerzális, minden bőrtípusra tökéletes, de szárazabb bőrűek szeretni fogják a másik kedvencemet, a MadreLabs arcolaját. ha pedig krémes/kevésbé koncentrált formulát kerestek akkor itt van ez a Mizon krém.

LINK:
KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop EBAY | | YESSTYLE

Ingredients:
RH-Oligopeptide- 1, RH-Polypeptide- 1, Butylene Glycol, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Sorbitan Sesquioleate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Chlorphenesin, Guaiazulene, Ethylhexylglycerin, Adenosine

Viki szerint:

One response to “Peptidet Mindenkinek! KLAIRS Midnight Blue Youth Activating Drop”

  1. Tamara Juhász says:

    A klairs tonik nagy kedvencem, viszont nekem ez elég drága…lecsekkoltam a mizon krémét és mivel hatalmas neglepetésemre a kollagénes remekül működött, szerintem meg is veszem, pláne mert nagyon jó az ára 🙂 a tégelytől tartok egy kicsit :/

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)