Oh My Brush
július 23, 2017

Emulziót A Bőrnek! LANEIGE Essential Balancing Emulsion Sensitive

Kíváncsi voltam, hogy mit tud az érzékeny bőrre kifejlesztett LANEIGE Essential Balancing Emulsion Sensitive, illetve az is szerepet játszott a választásban, hogy nem sok emulzióm volt még eddig, pedig ezek igen fontosak a koreai arcápolási rutinban. Nézzük akkor, hogy mit tud – ha minden igaz – ez az egyszerű, de nagyszerű krém!

A Laneige külön vonalat alkotott az érzékeny bőrűek számára, ami több termékből áll, s mind közül nekem az emulzió volt a legszimpatikusabb. Ami először meglepett az a LANEIGE Essential Balancing Emulsion Sensitive mérete, ugyanis nem számítottam rá, hogy ekkora az üveg, de 120 ml-es, így sokáig elég lesz, az biztos. Továbbá imádom a szép, igényes és minőségi anyagból készült csomagolását, amivel kitűnik a polcomon álló többi termék közül, ez nem vitás.

Mi is az az emulzió?

A koreai arcápolási rutin egyik lépése emulzióért kiált, ami általában egy könnyű, vizes krém, s a bőr hidratálásáért felelős. Leginkább szérumok előtt szokás használni ezeket, hiszen közvetlenül arcmosás (és tonizálás) után nagyon fontos, hogy visszanyerje a bőr a nedvességtartalmát, illetve az emulzióknak hála a szérumok mélyebbre tudnak hatolni és hatásosabban működni. A japánoknál a lotion az, ami ehhez hasonló elven működik, de a lényeg: nem kihagyhatatlan lépés, viszont nagyon fogja a bőrünk értékelni az extra ápolást.

A koreaiak elvárják az emulzióktól, hogy pillanatok alatt felszívódjanak, ezért sokban ott van az alkohol, de a Laneige Sensitive vonal teljesen “minden mentes”: nincs benne alkohol, parfüm, mesterséges színezék, ásványi olaj, parabén stb. Amikor megláttam az összetevőlistát, már tettem is a kosaramba a terméket! Sok-sok bőrpuhító található benne, hogy a következő lépésben felvitt termékek (szérumok, krémek stb.) még egyszerűbben a bőrbe jussanak, de persze pár könnyű hidratálót ez is tartalmaz. A Laneige továbbá a rozsmag-, szilvafa- és quinoakivonatra esküszik, de találunk még benne antioxidánsokat, aminosavakat stb. is. Az INCI tehát egyszerű, de nagyszerű, az összetevők egy része pedig a Water Shield Formula miatt van jelen: az emulzió egy nagyon vékony védőréteget képez a bőrön, ami véd a kiszáradástól és környezeti ártalmaktól, továbbá nyugtatja és erősíti a bőrt. 

A pumpája remekül működik, jól adagol, az emulzió maga pedig egyszerű, könnyű, fehér krém-gél, aminek illata sincs. Nagyon hamar felszívódik, nem irritál, egyből hidratál, de nem nehéz vagy olajos, tehát minden bőrtípusra remek. Lehet rá egyből kenni a többi terméket, mehetünk tovább a rutinunkkal, bár bevallom, néha arckrém helyett használom a melegebb/lustább napokon, mert kombinált és zsíros bőrre elég magában is. Betartja az ígéretét, száradás után tényleg kialakít egy szinte észrevehetetlen védőréteget, amit nem lehet érezni, de picit látható, mert fényesebb lesz a bőr: nem olajtól csillogó és nem is feltűnő, inkább természetes fényt adó védőréteggé alakul. Tényleg hasznos, így a bőr tovább marad hidratált, nem szárad ki és persze véd a környezeti ártalmaktól is.

Vízhiányos bőrre (húzódó, hámló stb.) kifejezetten jó, hiszen erre a problémára a több lépéses hidratálás jó megoldás, de igazából mindenki számára jó választás: kíméletes, szép összetevők, a termék maga pedig egyszerűen beépíthető a rutinba. Örülök, hogy végre találtam egy jó emulziót, de annak még jobban, hogy pont olyat sikerült kifogni, amit mindenkinek és minden bőrtípusra ajánlhatok, mert nagyon univerzálisra sikerült ez a termék. 🙂

LINK:
LANEIGE Essential Balancing Emulsion Sensitive EBAY | | JOLSE

Ingredients:
Purified Water, Butylene Glycol, Glycerin, Dimethicone, Diisostearyl Malate, Butylene Glycol Dicaprylate/dicaprate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Hydrogenated Polyisobutene, Polysorbate 60, Plum Extracts, Rye Extracts, Quinoa Extracts, Cactus Fruit Extracts, Glycogen, Glutamic Acid, Glyceryl Stearate, Glyceryl Carprylate, Dextrin, Lysine Hcl, Magnesium Sulfate, Mannitol, Manganese Sulfate, Serin, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Sucrose, Sucrose Stearate, Stearic Acid, Citrulline, Ascorbyl Glucoside, Alanine, Arginine, Ethylhexylglycerin, Zinc Sulfate, Carbomer, Calcium Chloride, Threonine, Tromethamine, Palmitic Acid, Pca, Disodium Edta, Peg-100 Stearate, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Histidine Hci

Viki szerint:

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)