Oh My Brush
február 28, 2017

Missha First Treatment Essence Intensive Moist

Pár hónapja megjelent a Missha First Treatment Essence Intensive Moist, ami a híres esszenciájuk legújabb változata. Akárhányszor érkezik egy új üveg ebből a termékből, mindig elolvadok egy kicsit a gyönyörű külsején: csodaszép, futurisztikus doboz, benne az erős üvegből készült, igen nagy üveg, egyszerűen egy élmény a kezünkben fogni és használni. Hiába az egyik legtöbbett eladott ázsiai termék (pár éve sikeresen meghódította Ázsiát, majd vele együtt az egész világot), nem kímélték, új formulát kapott, ami talán most már tényleg mindenkinek a kedvére való lesz. Az első esszenciák (first essence) – ahogy a nevük is elárulja – az arcápolási rutin legeljén állnak, egyből arcmosás/tonizálás után érdemes őket használni. Azon kívül, hogy tele vannak anti-aging összetevőkkel és a könnyű, vizes folyadék jól előkészíti a bőrt a további lépésekhez, van még egy közös ismertetőjelük. Általában igen magas arányban (90% körül) tartalmaznak fermentált kivonatot, amiről már annyit írtam, hogy feleslegesnek érzem tovább részletezni, de röviden: a bőr egyik legjobb barátja. Kíméletes, de hatásos: hidratál, akár sebet is gyógyít vagy világosítja a (pigment)foltokat, emellett távol tartja a ráncokat.
Az új Intensive Moist az új, ionos fermentációnak hála kellő képpen hidratálja a bőrt, a mélyebb rétegekbe is eljut, a felsőbb réteget pedig egészségesen tartja, gyorsítja a bőrsejtek megújulását, az elhaltaktól megszabadít. Himalaya purple barley (árpafajta) került fermentálásra, amely annyira szívós, hogy még a Himalája terméketlen talaján is megél: táplálja és energiával telivé teszi a bőrt. Az INCI egyébként meglepően rövid, ami sokaknak jó hír, hiszen így aztán még kevesebb az esély bármilyen irritációta (bár ezek az esszenciák már eleve nagyon kíméletesek, de most kihagyták a növényi kivonatokat). A második összetevő a híres/népszerű Bifida Ferment lysate, amely segít a bőr természetes védőrétegének fenntartásában és erősítésében, de van még itt B3 vitamin, könnyű hidratálók, az említett árpakivonat, antioxidáns és AHA hatású anyagok, amik együttesen valóban képesek a fent említett ígéretek betartására. Rövid, lényegretörő összetevőlista, a termék maga pedig alkohol-, parfüm-, színezék- és parabénmentes stb.
Ez már végre nem annyira eszméletlenül folyékony, mint az elődje, bár még mindig a víz jut róla eszembe, de legalább ezt már nem tudom véletlenül magamra önteni 😀 Az biztos, hogy remekül előkészíti a bőrt, este és reggel is tökéletes választás, imádja a bőr, visszaadja az arcmosás után elveszített hidratáltságát, feltölti, s újra életteltelivé teszi. Pillanatok alatt felszívódik, de a hatása marad, s már kenhetjük is rá a következő terméket: pl. remekül kiegészít bármit, mindennel jól működik (én általában a kedvenc szérumomat a Missha Borabitot teszem rá, majd egy kis keramidos arckrémet, s már kész is vagyok). Must have? Magában nem az, de mással használva felturbózza azok hatását, s mivel a fermentált összetevők csak lassan, de biztosan mutatják ki a hatásukat, ezért fogjuk fel az első esszenciákat úgy, hogy nekik hála később kevesebbet kell a ránctalanítással foglalkozni, kevesebb szérummal/arckrémmel is beérjük és kihozzuk a legtöbbet a többi termékből, amit magunkra kenünk. A több lépéses rutinba remekül illik, de aki csak egyetlen “csodaszert” keres (ugyan csodaszerek nincsenek), az inkább mást válasszon.
Én maradok hűséges a Missha First Essence esszenciákhoz, mert ezek jöttek be a legjobban az évek során, csak egy terméket szerettem jobban, de az háromszor ennyibe kerül, szóval egyelőre maradok ennél, míg nem nyerek a lottón 😀 Az új Moist mindenképp praktikusabb és jobb, mint az elődje, s pár hónap használat után már nem is esik rosszul, hogy kivették belőle a növényi kivonatokat, bevált. A lényeg megmaradt, továbbá így legalább még a legérzékenyebb bőrűek is szeretni fogják. Mintákat is lehet kapni, érdemes beszerezni párat, ha kételkedtek! 🙂

LINK:
Missha First Treatment Essence Intensive Moist JOLSE webshop | eBay

Ingredients:
Saccharomyces Ferment Filtrate, Bifida Ferment lysate, Purified Water, Diethoxyethyl succinate, Niacinamide, Barley Extract, Cassia Alata Leaf Extract, Glycerin, Dipropylene glycol, Dimethicone, Polyquaternium-51, 1,2-Hexanediol, Lecithin, Lactic Acid, Acetic acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate


Viki szerint:

  1. A fermentált esszenciák egyik legjobbja
  2. Hidratál, előkészít, táplál és véd
  3. Kíméletes, rövid INCI
  4. Alkohol-, parfüm- és parabénmentes stb.
  5. A többlépéses rutin egyik alapja
  6. Gyönyörű, igényes csomagolás

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)