Oh My Brush
február 5, 2017

Különleges Zöld Tea Koreából | Innisfree Black Green Tea Cream

Újdonságokra ritkán csapok le egyből, de az Innisfree Black Green Tea Cream most kivétel volt. Tavaly ősszel jelent meg a speciális – természetesen Jeju szigetéről származó – fekete zöld teát (igen, jól írtam :D) tartalmazó arckrém, amely fermentálásnak és érlelésnek köszönheti a sötétebb színét. Általában a nagyon minimális összetevőkkel rendelkező arckrémek kerülnek nálam elő reggelente, de most valami izgalmasabbat szerettem volna télre. A fő összetevő a zöldtea kivonat (55,4%), amely nemcsak fermentált, hanem kétszer 100 napig érlelték, hogy a kihozzák a legtöbbet a tea antioxidáns tulajdonságából. Az így kapott krém feltölti energiával és tartósan hidratálja a bőrt, amire ebben a hideg időben különösen szükségünk van. Az állaga kiváló: jól kenhető, kellemes krém, amely hamar felszívódik, de mégis elég sűrű és hidratáló ahhoz, hogy a hatását sokáig érezzük. Nem a legkönnyebb krémem, de nem is nehéz, így tudom a legjobban jellemezni, de egy biztos: normál, száraz, kombinált, esetleg a zsíros bőr is kedveli majd. Mivel eleve 60 ml-es és nem is kell sok belőle, ezért nekem még rendszeres használat mellett is alig fogy. Nappali krémként kapott helyet a rutinomban, mert magában is elég, hiszen gazdag, utána pedig már csak fényvédő kell. Ettől függetlenül éjszakára is bevethető, szerintem sokaknak még könnyebb éjszakai pakolásnak is elmenne, bár kapható egyébként a krém mellett pakolás és szérum is.
Azért mertem megrendelni mindenféle teszt vagy vélemény olvasása nélkül, mert tetszett az érdekes, de még mindig elég egyszerű INCI. A főbb összetevőknek hála hidratálásban, bőrpuhító és antioxidáns hatásban nincs hiány: zöld tea, glicerin, squalane, sheavaj stb. Többek között a propanediol gondoskodik arról, hogy a bőr egészségesen ragyogónak tűnjön az első pillanattól kezdve. Ezen kívül – ahogy azt a koreai márkáktól megszokhattuk – különböző növényi kivonatok is felütik a fejüket: japán kamélia, fügekaktusz, orchidea stb., a lista legvégén viszont itt van a parfüm, ami miatt a legérzékenyebb bőrűeknek nem tudom ajánlani. Nagyon szeretem, mert tökéletes az állaga, gyorsan és jól ápolja a kombinált bőrömet, szinte nincs is olyan nap, hogy ne használjam, főleg a lustább napokon, amikor nincs kedvem vagy időm több terméket felkenni 🙂 Az Innisfree 5-free system itt is jelen van, tehát nincs benne parabén, mesterséges színezék, ásványi olaj, állati eredetű összetevő és imdazolidinyl urea (egy bizonyos tartósítószer).
Úgy veszem észre, hogy az Innisfree egyre jobban befészkeli magát a polcomra és a rutinomba, bár ez nem olyan meglepő. Szeretem, hogy használnak izgalmasabb összetevőket, miközben próbálnak kíméletes termékeket a piacra dobni, továbbá minden bőrtípusra és bőrproblémára nagy a kínálat, s bár ez a krém nem tartozik a legolcsóbbak közé (hiszen hatalmas, 60 ml-es a kiszerelés), de még így is rengeteg pénztárcabarát termék közül válogathatunk. 🙂

LINK:
Innisfree Black Green Tea Cream eBay Link | Jolse webshop


Ingredients:

Viki szerint:

  1. Jól táplál és hidratál
  2. Gazgaságos: 60 ml és kevés kell belőle
  3. Alkoholmentes
  4. Kiváló összetevők
  5. Normál, száraz, kombinált bőrre szuper
  1. Illatosított (bár alig érezni)

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)