Magyar English
Oh My Brush
november 20, 2016

Retinol & Vitamin C Vitamin Szérumok | MadreLabs Serumdipity

Az iHerb (egyik kedvenc online boltom, mert ANNYI minden kapható náluk) egyik saját márkája 4 új szérummal jött ki pár hónappal ezelőtt, amelyekből én kettőt szereztem be: MadreLabs Serumdipity Retinol értelemszerűen retinollal (A vitamin) és MadreLabs Serumdipity Vitamin C Facial Serum, amely stabil C vitamint tartalmaz. A jól megszokott pár dolláros termékek helyett az újak $20-ba kerülnek, ami persze nem sok egy jó szérumért, meg is vettem az egyiket teljes áron, majd pár napra rá akciós lett mind, így jött is felém még egy, így már tényleg megérte! Mind a kettő alkohol- és parfümmentes egyébként, az összetevők nagyon szépek! A MadreLabs Serumdipity Retinol volt az első választásom, mert hasonlót nem láttam máshol. Az az igazság, hogy kerestem, de retinolt kapni megfizethető áron (recept nélkül) szinte lehetetlen, pedig ez egy fantasztikus és nagyon hatásos összetevő. Végül úgy döntöttem, hogy nem keresek tovább, megrendelem ezt. Ahogy a képeken is látjátok, a szérumok csomagolása egyszerű és sajnos teljesen egyforma, így mindig meg kell néznem, hogy melyiket is kenem magamra, de más negatívum nincs. Sárgás folyadék, pici “natúr” illattal, semmi különös, hamar felszívódik és nem hagy ragacsos érzetet maga után. Az aktív összetevő tehát a retinol, amely a teljes molekula, a bőrre magában nincs hatása, ott viszont lebomlik kisebb egységekre és akkor már nagyon is sok mindenre képes! Bőrmegújítás, kollagén- és elasztintermelés, kiváló anti-aging és gyógyító hatással bír. A stabil, 1%-os retinol viszont erősebb, mint azt gondolná az ember, legalábbis én kicsit alábecsültem, hiszen a leírásban is azt olvashatjuk, hogy naponta kétszer lehet kenni, csak azt sem árt figyelmen kívül hagyni, hogy VÉKONY rétegben kell ám felvinni. Én egy jó nagy adagot kentem, bírom én címszóval, s egyszer-kétszer rendben is van, de rendszeresen használva kicsit túlzás: lehámlott tőle a bőröm. A retinol nálam egyébként úgy működik, hogyha megfelelően adagolom, akkor nincs látható nyoma, nem pirosodom ki, nem hámlik le a bőröm, pár naponta, vékony rétegben gyönyörűen gyógyítja a bőrömet mindenféle mellékhatás nélkül. Ha viszont vastagon kenem, akkor két nap múlva jön a hámlás (nem durva, de akkor sem ajánlatos). Eleinte tehát azt hittem, hogy nem lesz ez elég nekem, de végül rájöttem, hogy nagyon is hatásos és jó, s mióta belőttem a megfelelő adagot, azóta a legjobb barátom. Ajánlom mindenkinek, aki ráncokra, pattanásra, foltokra keres írt, a retinol ezekre kiváló (nekem jobb, mint a C vitamin).
Mi a helyzet a stabil, szintén 1%-os (a C vitamin ebből a fajtájából ennyi ajánlott) C vitaminos szérummal, amely a MadreLabs Serumdipity Vitamin C Facial Serum névre hallgat? Nos, nem tagadom, igazán megnyugtató egy olyan C vitaminos terméket a polcomon tudni, amely nem megy tönkre 2-3 hónap alatt, hűtőben sem kell tartani (ilyen az aszkorbinsav), bár azért ezt sem teszem ki napfénynek, de ez alap minden terméknél. Az állaga ennek is olyan, mint a retinolosé: kicsit sárgás folyadék, pici illattal, nagyon egyszerű az egész, ez is hamar felszívódik, s ezt is lehet elvileg naponta kétszer, egy vékony rétegben felvinni. Én sokkal ritkábban használom, mert ahogy mondtam, a retinolos verziót jobban szeretem, de azért nem bánom egyáltalán, hogy ezt is megvettem. Az aszkorbinsav (általában azt tartalmazzák a C vitaminos szérumok) tud csípni, irritálni, hiszen alacsony pH-n dolgozik, ez ezzel jár, meg lehet szokni szerintem, viszont aki nem bírja, kíméletes változatot szeretne, az szeretni fogja ezt a terméket és a benne lévő Aminopropyl Ascorbyl Phosphate-ot (C vitamin). Ez sem okozott soha irritációt, még csak hámlást sem haha, viszont nem is használom annyira gyakran, ez tény. Bár az Aminopropyl Ascorbyl Phosphate kíméletes, alacsony pH sem kell hozzá és kisebb mennyiségben is hatásos már, az aszkorbinsav (Ascrobic Acid) szerintem látványosabb eredményt nyújt rövid időn belül. Hosszú távon viszont csak a stabilabb verzióra szavazok, amit hosszú hónapokig tudok használni, tehát összességében mégis azzal segítem a bőrömet a legjobban. Szerencsére sok-sok C vitamin fajta és termék létezik, érdemes legalább egyet beszerezni, hiszen a C vitamin egy szuper antioxidáns: öregedésgátló, védi a bőrt, gyulladáscsökkentő, jó aknés, foltos bőrre stb., ott a helye a rutinunkban!
Fényvédő használata mind a két termék esetében kötelező (meg egyébként is…)!

LINK:
MadreLabs Serumdipity Retinol
MadreLabs Serumdipity Vitamin C Facial Serum

Ingredients:
MadreLabs Serumdipity Retinol
Deionized Water, Hydrolyzed Jojoba Esters, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Retinol, Pumpkin (Cucurbita Pepo) Seed Extract, Caprylic/capric Triglyceride, Tocopherol, Sodium Ascorbate, Hordeum Vulgare Seed Extract, Sodium Phytate, Peach (Prunus Persica) Leaf Extract, Citric Acid, Acacia Senegal Gum, Oat (Avena Sativa) Seed Extract, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

MadreLabs Vitamin C Facial Serum
Water, Hydrolyzed Jojoba Esters, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Propanediol, Calendula Officinalis Flower Extract, Acacia Senegal Gum, Hordeum Vulgare Seed Extract, Sodium Phytate, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

img_1982ab img_1989ab

Viki szerint:

  1. Olcsóbb retinolt máshol nehéz találni
  2. Hatásos, de kíméletes
  3. Stabil összetevők
  4. 30 ml sokáig elég
  1. Lehetne különböző színű a csomagolásuk
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)