Magyar English
Oh My Brush
szeptember 20, 2016

Korea | A 3 Másodperces Szabály: Ne Töröld Szárazra Az Arcod!

Dobd el a törülközőt, ugyanis semmi szükséged hozzá arcmosás után! Tulajdonképpen három másodpercünk van arra, hogy felkenjük a tonikunkat vagy a krémünket, különben vészesen sokat veszít a bőr a hidratáltságából. A koreaiaktól ellesett tipp először talán furcsán hangzik, hiszen mindenki automatikusan nyúl a törülközőhöz, a lemosók csomagolásán is az áll, hogy gyengéden szárazra kell törölni az arcot, de ha jobban belegondolunk, akkor ez tényleg szükségtelen, sőt!
A minap Caroline Hirons, a híres brit bőrápolási szakértő és blogger oldalán olvastam, hogy az arcot nedvesen kell hagyni és egyből kezdeni a rutint, így ugyanis a bőr hidratált marad (kivéve, ha receptre felírt A vitamint használunk, azt száraz bőrre kell kenni). Ekkor ugrott be, hogy ez a tipp bizony megegyezik a koreaiak 3 másodperces szabályával, amiről még nem írtam, pedig hasznos. Carline Hirons nem érdekelt Kbeauty témakörben, épp ezért örülök, hogy egy “nyugati” szakértő is felszólalt a témában. Igaz, ő csak azt mondja, hogy nedves bőrön dolgozni jobb és így eredményesebb a hidratálás, de biztosan sokan keresnek választ a miértekre. A koreaiak magyarázata a következő: arcmosás után 3 másodperccel csak pár százalékot veszít a bőr a hidratáltságából, ezután viszont rohamosan nő ez az érték (30 másodperc elteltével már 50%, egy perc után pedig több, mint 60%)! Ez egyenes út a bőr kiszáradása és a ráncok, öregedés felé, amit úgy tudunk megakadályozni, ha a törülközőnket hamar félretesszük, inkább nedvesen hagyjuk a bőrt és AZONNAL felvisszük a tonikot, krémet vagy amit épp használunk. Illetve az sem elhanyagolható indok a törülköző elhagyása mellett, hogy a bőr legfelső rétege nedvesen könnyebben fogadja be a krémekben, szérumokban stb. található hasznos összetevőket, mi pedig azt szeretnénk, hogy a legtöbbet kihozzunk az arcápolási termékeinkből 🙂
Én azzal magyarázom egyébként az arclemosókon talált utasítást a szárazra törléssel kapcsolatban, hogy nálunk az átlag nő (férfiről nem is beszélve) nem használ semmilyen arcápolási terméket, nagy ritkán esetleg egy krémet. Ha a bőrt nedvesen hagynánk, a víz elpárologna, ami szintén szárító lehet, szóval inkább a kisebbik rosszra szavaznak: a törülközőre.
Adjatok egy esélyt a 3 másodperces szabálynak, tehát arcmosás után, nedves bőrre azonnal kezdhetitek a rutinotokat. Egyébként is jön az ősz és sokunk bőre még szárazabbá válik, a hidegről, szélről nem is beszélve, így minden apró segítség számít!

Azt azért hozzá kell tennem, hogy Koreában már maga a tonik és hidratál és aki ismeri a több lépéses koreai arcápolási rutint, azt tudja, hogy az egész a bőr hidratáltan tartására épül. Az alapok tehát a hidratálásnál kezdődnek, így marad ugyanis egészséges, fiatalos és tovább ráncmentes a bőr. Koreában toner, skin stb. néven futnak a hidratáló tonikok, Japánban pedig lotion a nevük, s több év használat után sem cserélném le ezeket semmi másra, szóval csak ajánlani tudom őket.

Linkelem néhány kedvencemet:
Hadalabo Super Hyaluronic Moisturizing Lotion (minden bőrtípusra, kellemes, hidratál, jelenlegi kedvencem)
Hada Labo Shirojyun Arbutin Lotion (C vitaminnal, pattanásos, pigmentfoltos bőrre is kiváló)
Hadalabo Gokujyun Retinol Firming & Lifting Lotion (hidratálóbb, szárazabb bőrre, retinollal, ami öregedésgátló is)
Benton Aloe BHA Skin Toner (gyengéd, könnyű, aloe verával, problémás bőrre is)
Benton Snail Bee High Content Skin (csiganyállal, minden bőrtípusra)
Benton Honest TT Mist (spray kiszerelés, nagyon könnyű, frissítő, minden bőrtípusra)
COSRX tonikok széles választéka (pénztárcabarát)
stb.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)