Magyar English
Oh My Brush
július 26, 2016

DIÉTA TIPPEK | Így Leszel Fogyókúra Alatt Is Boldog!

Nem is olyan régen készítettem egy videót (lázas betegen, torokfájással, így vontatott, bocsánat), amiben összeszedtem azokat a tippeket, amik a legjobban segítettek abban, hogy végre leadjam azt a felesleges 7 kilót, de ezt fent is kellene tartani ugye? Nekem nem sikerült (2 kg visszajött), nincs ezen mit szépíteni, de tökéletesítettem a diétámat és a lenti tippek segítségével gyorsan önmagamra találtam megint! 🙂 A mai posztban inkább arra helyezném a hangsúlyt, hogy fogyókúra/diéta alatt is a boldogságra kell törekedni, de ez nem olyan egyszerű, így bekövetkezik a jojó effektus, visszajönnek a keservesen leadott kilók!

A keserves szón van a lényeg, ugyanis úgy vettem észre, hogy sokan szinte az őrületbe kergetig magukat a fogyás érdekében, kerülnek bizonyos ételkategóriákat, majd addig vágyakoznak utána, hogy utána napokig csak zabálnak. Ó, igen, én is bűnös vagyok, de az én esetem kicsit más: amikor Magyarországon járok, akkor nem tudok és nem is akarok ellenállni az isteni, Hollandiában nem kapható magyar finomságoknak 😀 Tanulság: gyakrabban kell hazalátogatni, akkor nem fogom annyira kívánni 😀 De térjünk vissza a poszt lényegéhez és a tippekhez, ami segít nekünk, hogy csinosak, egészségesebbek és boldogabbak legyünk! 🙂

1. Dobd ki & vásárolj!
Instant boldogságot ígérek már az első pontban! Szinte biztos vagyok benne, hogy alig vettél magadra új ruhát mostanában, mert épp fogyókúrázol, ezért felesleges lenne. Ugye? Ha igennel feleltél, akkor irány a szekrény, majd pedig a bolt! Először is nincs már semmi szükséged a kihízott darabokra, sőt! Ha továbbra is ezeket hordod, akkor nem látod a már elért eredményt, s elszomorít, hogy nem vagy csinos, hiába küzdesz keményen. Több számmal nagyobb ruhában senki nem fogja jól érezni magát, nyugodtan tedd el a szekrény mélyébe, dobd ki vagy ajándékozd el, aztán indulás a kedvenc boltodba! Mostanában úgyis akcióznak szinte mindenhol, nagyon olcsón ki lehet fogni jó darabokat, mikor menjünk tehát, ha nem most? Ha már kb. félúton vagy a célod felé, akkor nincs értelme tovább várni, ugyanis nem fogsz már olyan sokat fogyni, hogy más méretre legyen szükséged. Magamból indulok most ki, kb. 10 kiló különbség ide vagy oda számomra egy méret különbséget jelent felsőben és nadrágban is, de persze ez attól is függ, hogy kinek honnan kell leadnia a felesleget. Egy kis vásárlás mindenkinek jár néha, az új ruháknak hála pedig sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, a tükörbe nézve egy boldogabb énünk fog visszamosolyogni!

2. Edd azt, amit szeretsz!
Szerintem mindenki fel tud sorolni pár ételt, aminek nem tud ellenállni, pedig nem fér elvileg bele a diétába. Dehogynem! Ha nem a Big Mac menü és társai járnak most a fejedben, akkor igenis ajánlatos a kedvencedet enni néha! A hangsúly a néhán van, de akkor is jobb azzal a tudattal élni, hogy megeheted a kedvenc csokidat, tésztás ételedet, péksüteményedet, bármit, csak nem kell túlzásba vinni. Az agyat nagyon egyszerű így “megvezetni”: ha tudja, hogy szabad, akkor nem kívánja majd annyira, ennyi az egész. Sőt, tovább mennék: minden nap vegyél magadhoz valami finomságot, amit nagyon szeretsz (ha sikerül egészségesebb verziót találni belőle, az persze még jobb – pl. az én fenti hamburgerem nem egy kalóriabomba, de finom!). Ha már “csalsz”, akkor olyannal tedd ezt, amit tényleg imádsz és nem fogsz aznap már többé mást kívánni, elégedetten fekszel le. Nekem ez nagyon bejött! Ne feledd: csak egy életünk van, nem vonhatunk meg magunktól mindent úgy, hogy soha nem merjük a kedvenceinket enni. Csak a helyes egyensúlyt kell megtalálni!

3. Ide a proteinnel!
Én sajnos nem szeretem a húst pár kivételtől eltekintve, viszont a szervezetnek nagy szüksége van fehérjére! Rászoktattam magam, hogy a “ki tudja mi van benne” húsnak álcázott valamiktől távol tartom magam (bár ezeknek ugye szeretem az ízét, mert nem érezni a húst rajtuk haha), s inkább a tisztán hústermékekre koncentrálok, ami az esetemben inkább csirkemell és hal. Ezek nemcsak finomak anélkül is, hogy szószban vagy fűszerben úsznának, de energiát adnak, egészségesek. Kiegészítésnek vettem fehérjeport, mert rengeteg finomságot lehet vele készíteni (palacsinta, energiaszeletek, smoothies stb) és a tápanyagértékük egyből szebben néz majd ki. Az izomképzéshez a fehérje elengedhetetlen, ezt ne feledd!

4. Úgy mozogj, ahogy neked tetszik!
Persze, lehet futni, edzőterembe járni, otthon ugrálni, a lehetőségek végtelenek, de ne azzal foglalkozz, hogy most mi épp a divatos (pl. instán :p), hanem gondolkozz el azon, hogy neked mi tetszene a leginkább. Én pl. szeretek futni, de attól nem leszek formás és a holland időjárás sem a legjobb ehhez, edzőterembe nem vágyom egyáltalán, az otthonra szánt DVD-ken bealszom, s amikor már azt hittem, hogy nincs semmi nekem való, akkor jutott eszembe, hogy szórakozva is lehet ezt csinálni! Tudjátok, hatalmas KPOP rajongó vagyok, ehhez az irányvonalhoz pedig a dance practice videók hozzátartoznak, így összekötöm a kellemest a hasznossal: a kedvenc énekeseim táncvideóit nézve, a kedvenc dalaimra táncikálok egy kicsit. A Youtube tele van velük, ingyenes és… it’s fun!

5. Csak óvatosan az egészséges ételekkel!
Ha valamiről lépten nyomon azt halljuk, hogy egészséges, akkor hajlamosak vagyunk többet enni belőle. Legalábbis én így voltam ezzel, aztán csodálkoztam, hogy csak hízom fogyás helyett! Felfegyverkeztem mindenféle gyümölccsel, az olasz gazdák is megirigyelték volna a mini mediterrán kertemet, amit az asztalra varázsoltam: narancs, banán, szőlő, mangó, alma stb. minden mennyiségben. A természetes és egészséges jelző nem azt jelenti, hogy nincs bennük kalória és sok cukor, csak óvatosan tehát velük! Illetve nem érdemes felhalmozni őket, nagy melegben hamar tönkremennek és jönnek az ehhez hasonló mondatok: “hú, megeszem még ezt a banánt, mert holnapra már nem lesz jó”. Muszájból ne együnk, akármilyen egészséges dologról is van szó! 🙂

Neked mi vált be a legjobban? Lehet akármilyen egyszerű dologról is szó, a lényeg az, hogy működjön és egyszerűbben elérjük a célunkat! 🙂

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)