Oh My Brush
május 25, 2016

Hada Labo Rohto Gokujyn Hyaluronic Acid Lotion | A Japán Csoda

 

A japán lotion kollekcióm legújabb darabja, a klasszikus és milliók által kedvelt hialuronsavas hidratáló: Hada Labo Rohto Gokujyn Hyaluronic Acid Lotion! Igazi must have minden bőrtípusra, de miért is?

Sokszor írtam már, hogy a koreai esszenciák mellett a japán lotion nevű termékeket mennyire szeretem, hiszen olyan sokat tettek a bőrömért. A kék dobozos C vitamin-Arbutin (pigmentfoltok ellen) és a piros dobozos Retinol (ráncok ellen) mellé, végül a bőr hidratálásáért felelős Hada Labo Rohto Gokujyn Hyaluronic Acid Lotion is a polcomra került. Ebben a kategóriában ez a legnépszerűbb termék, amit valaha gyártottak, de vajon miért? Nézzük!
Kezdjük azzal, hogy az összetevőlista nagyon szép, tele hatásos hidratálókkal, köztük a hialuronsav 3 különböző fajtájával (!), amik ugye a saját súlyuk több, mint 1000-szeresét tudják vízből magukban tartani, továbbá nincsennek benne irritáló anyagok, így minden bőrtípusra kiváló választás! A vízre emlékeztet, hiszen színtelen, illata sincs, csak picit sűrűbb, így egyszerűen csak a tenyerembe öntök egy kicsit, majd az ujjaimmal felviszem az arcomra, nem kell hozzá vattakorong, kellemes használni. A bőrt egyből hidratálja, a hialuronsav molekulák elég kicsik ebben a termékben ahhoz, hogy a bőr mélyebb rétegeit elérjék (a hialuronsav molekulák eredetileg túl nagyok, csak injekcióval tudjuk a bőrbe juttatni őket, de szerencsére kisebbre is darabolhatók. Így persze veszítenek a hatékonyságukból, de még így is kiváló hidratálókról beszélünk, ráadásul ebben 3 különböző fajta is van, ritkán látni ilyet a piacon! A rutinba egyszerűen be lehet építeni: arcmosás és tonizálás után (vagy BHA, AHA, C vitamin után, ha azt is használunk) jöhet a japán lotion, ha pedig többet használunk egyszerre (ide veszem a koreai esszenciákat is), akkor pedig a folyékonyabb állagtól haladjunk a sűrűbb felé, majd jöhet a szérum, arckrém stb. (bár én most tavasszal sokszor csak egyszerűen arcmosás után felkenem ezt, aztán jöhet az arckrém és a fényvédő, kész!). Abszolút nem irritál, bőrbarát a pH értéke, hatalmas a flakon, a termék maga sűrű, alig kell belőle, így nagyon sokáig elég lesz, ráadásul igen kedvező az ára – épp ezért értékelem annyira a japán Hada Labo termékeket: kiváló minőség pénztárcabarát áron.
Onnan tudom, hogy bevált a rétegezős technikám (több, könnyű állagú terméket viszek fel rétegezve, ahelyett, hogy egyetlen egy termékre bíznám a bőrápolást), hogy míg régen a vízhiány komoly problémát okozott, húzódott, száraz volt a bőröm, hiába kentem zsíros krémmel vastagon, most már ilyen soha nem fordul elő, még akkor sem, ha nem kenek semmit az arcomra (ritkán van ilyen, de pl. most betegen fekve írom ezt, csak arcot mostam reggel, de akkor is olyan érzetem van, mintha használtam volna valamit a bőrömre, puha és hidratált, amit annak köszönhetek, hogy rendszeresen használok esszenciát és lotion-t. Most tavasszal nagyon leegyszerűsített a rutinom, de ezek nem maradhatnak ki.
Én egyébként a hialuronsav nagy rajongója vagyok, több terméket próbáltam már, egyikben sem csalódtam, bár eddig ez a legszimpatikusabb, így örülök annak, hogy a Mizon hialuronsavas széruma helyett (amit egyébként nagyon szerettem!) inkább ezt vettem meg, hiszen a kíváncsiság nagy úr nálam 😀 Ez szerintem tovább fog tartani és mintha kicsit jobban is hidratálna. Véleményem szerint a bőrt hidratálni kell kívülről és belülről is, minden más csak utána következik, tehát koreai esszenciákra és/vagy japán lotion-ökre fel + igyunk sok vizet! 🙂

LINK:
Ingredients:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Disodium Succinate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxyethycellulose, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Acetylated Hyaluronate, Sodium Hyaluronate, Succinic Acid

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)